به دنبال تولید سموم گیاهپایه هستیم
ارتباط فردا: فرهاد صفرپور در سومین همایش کشاورزی پایدار و روز جهانی بدون سم که روز سه شنبه ۱۳ آذر در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد؛ اظهار کرد: سازمان متولی حفظ نباتات هم در حوزه مصرف سموم و نیز استفاده از مواد بیولوژیک در حال فعالیت است. اما در این زمینه چالشی که وجود دارد این است که نه میتوانیم سموم را از بخش کشاورزی حذف کنیم نه میتوانیم بخش بیولوژیک را ضعیف کنیم.
وی افزود: باید به صورت موازی با این دو حرکت کنیم تا بتوانیم به یک تعادل دست پیدا کنیم. این کار همت بزرگی را نیاز دارد، چون رفتن به سمت تولیدات غیر شیمیایی کار دشواری است و نیاز به ورود افراد سخت گوش دارد.
صفرپور ادامه داد: سازمان حفظ نباتات در سال گذشته در خصوص استفاده از عوامل ماکرو کار کرده که در این حوزه در استان البرز در بخش دولتی اقدامی انجام نشد. اما در مقابل در بخش استفاده از عوامل بیولوژیکی تقریبا ۴۶ هزار هکتار فعالیت انجام شده که سهم استان ۲۲۰۰ هکتار بوده است. همچنین در حوزههای غیرشیمیایی ۱۷۷ هزار هکتار فعالیت انجام شده که ۴۰۰ هزار هکتار آن در استان البرز بوده است.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور بیان کرد: اعتبارات در سال گذشته حدود ۱۶ میلیارد تومان بوده که سهم استان البرز از این اعتبارات ۳۰۰ میلیون تومان بوده که سهم قابل ملاحظهای نیست. ولی در برنامههایی که داریم قرار است اعتبارات بیولوژیک را از ۱۶ میلیارد تومان به ۱۰۸ میلیارد تومان افزایش دهیم.
وی در ادامه به برخی از سیاستهای سازمان حفظ نباتات در کشور اشاره کرد و گفت: بر روی اجرای برنامههای بیولوژیک مصر هستیم و از فعالان این بخش استقبال میکنیم و از افرادی که میخواهند خط تولید مواد بیولوژیک و غیرشیمیایی راه اندازی کنند، حمایت خواهیم کرد.
صفر پور یادآور شد: یکی از برنامههای اصلی ما تولید سموم گیاه پایه است تا بتوانیم فشار سموم را از روی محصولات کشاورزی برداریم و در این راستا از کسانی که سموم گیاه پایه تولید میکنند، حمایت و استقبال خواهیم کرد.
وی گفت: همچنین از برنامههای مدنظر، سوق دادن مواد بیولوژیک وغیر شیمیایی به سمت گلخانهها و شرایط کنترل شده است تا با توجه به اینکه بیشتر محصولات کشاورزی به صورت تازه تولید و تازه خوری هستند آنها را از فشار سموم خارج کنیم. کماکان که استقبال خوبی هم در این زمینه شده است.
وی خاطر نشان کرد: اما قرار نیست، فقط در بخش صادرات از مواد بیولوژیک و گیاه پایه استفاده کنیم، بلکه باید برای مصرف مردم هم به این سمت حرکت کنیم و تولید غذای سالم را داشته باشیم.
انتهای پیام