تحول تهران با حملونقل برقی | اتوبوس و تاکسی های چینی به تهران رسیدند
به گزارش همشهری آنلاین، «تهران، شهر تلاش و سرزندگی» شعاری که سرلوحه اقدامات و برنامههای مدیریت شهری ششم قرار گرفت تا در راستای بهبود کیفیت زندگی شهروندان، تحولاتی در شهر رخ دهد. برای تحقق این امر مهم حوزه حملونقل عمومی به اولویت پیگیری و برای جبران کمبودهای ۱۰ساله ناوگان حملونقل عمومی پایتخت قراردادهای خارجی و داخلی منعقد شد. عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران ضمن تشریح آخرین وضعیت حملونقل عمومی گفت که بهزودی تحولات جدیدی در تهران رخ میدهد.
۱)اتوبوس های برقی
توضیحات: تهران در لیست شهرهای آلوده جهان قرار دارد و همین امر سبب شده تا مدیریت شهری در این دوره به ناوگان برقی توجه ویژهای کند؛ بنابراین علاوه بر ظرفیت شرکتهای داخلی از توان شرکت طرف چینی هم برای تأمین اتوبوسهای برقی استفاده شده است
۱۰ دستگاه اتوبوس برقی چینی وارد کشور شده است
۷۹ دستگاه اتوبوس برقی چینی هم تا پایان آذر وارد گمرک ایران میشود
۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی چینی تا پایان سال وارد ناوگان اتوبوسرانی خواهد شد
۲)تاکسی برقی
توضیحات: علاوه بر اتوبوس، تاکسی هم از مدهای حملونقل عمومی است که سهم به سزایی در ارائه خدمات به مسافران دارد. باتوجهبه این که بخش قابلتوجهی از این ناوگان فرسوده هستند، مدیریت شهری در نوسازی تاکسیها به گزینه تاکسی برقی هم توجه داشته است
۱۵۰ دستگاه تاکسی برقی چینی به تهران رسیده و در مرحله پلاکگذاری هستند
۳۰۰ دستگاه تاکسی برقی چینی وارد گمرک کشور شده است
۳)مترو
توضیحات: عملیاتیشدن قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن پس از سالها و افزایش تعهدات این قرارداد به ۷۹۱ دستگاه دستاورد مهم مدیریت شهری دوره ششم است.
۱۱۳ دستگاه واگن مترو برای یک دوره ۳ساله منعقد شده است
۷۹۱ دستگاه واگن مترو در قالب ۵ساله اجرایی میشود
۳ رام قطار (قرارداد با چین) تا پایان امسال یا اوایل سال آینده وارد مدار میشود
۱ رام قطار تولید ملی هم در کارخانه واگنسازی آماده شده و تولید انبوه آن از اواخر آذر شروع میشود
۹۰ درصد برنامه تعمیرات واگنهای مترو تا پایان سال اجرایی خواهد شد
تلاش برای کاهش آلودگی هوا و معضل ترافیک
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران
در سالهای اخیر، توجه به توسعه حملونقل عمومی پاک بهعنوان یکی از ارکان اصلی کاهش آلودگی هوا و تسهیل جابهجایی شهروندان اهمیت بیشتری یافته است. ازاینرو اقدامات متعددی در حوزه نوسازی و تقویت زیرساختهای اتوبوسها و تاکسیهای برقی و واگنهای مترو انجام شده که نشاندهنده گامهای مؤثر در بهبود کیفیت خدمات حملونقل عمومی در دوره ششم مدیریت شهری است. همچنین تأمین اتوبوس و تاکسی برقی باهدف کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و استفاده از انرژیهای پاک در حملونقل عمومی انجام شده است. در حوزه ناوگان ریلی هم علاوه بر تأمین واگن، به موضوع تعمیرات هم توجه شده و این اقدامات نهتنها موجب افزایش عمر مفید واگنها، بلکه سبب بهبود کیفیت ارائه خدمات به مسافران میشود. در مجموع، تمام این تلاشها نشاندهنده حرکت در مسیر ارتقای خدمات شهری و ایجاد زیرساختهای پایدار برای حملونقل عمومی است. برنامههایی که مدیریت شهری در حوزه حملونقل عمومی پیگیری میکند، در صورت اجرای موفق، گامی اساسی در راستای بهبود وضعیت حملونقل عمومی و کاهش مشکلات ترافیکی و آلودگی هوا خواهد بود.