تندروهای آمریکایی؛ بزرگ ترین چالش پیش روی مذاکرات
ارتباط فردا: سومین دور از مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در روز شنبه 6 اردیبهشت ماه در مسقط با میانجیگری وزیر امورخارجه عمان برگزار شد. پس از پایان دور سوم مذاکرات، عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد که این بار مذاکرات «خیلی جدیتر» از گذشته بود و از سرعت پیشرفت مذاکرات اظهار رضایت کرد. یک مقام ارشد آمریکایی نیز این دور از مذاکرات را «مثبت و سازنده خواند»
در شرایطی که قرار بود دور چهارم مذاکرات در روز شنبه 13 اردیبهشت ماه در شهر رم برگزار شود، پایان هفته گذشته وزیر امورخارجه عمان اعلام کرد که این دور از مذاکرات به دلایل لجستیکی به تعویق افتاده است. اما در روز سه شنبه 16 اردیبهشت ماه استیو ویتکاف، نماینده کاخ سفید با بیان اینکه مذاکرات با ایران در مسیر درستی است به خبرنگار آکسیوس اعلام کرد که آمریکا در تلاش است دور چهارم مذاکرات هستهای با ایران را برای روزهای آتی تنظیم کند.
ویتکاف اعلام کرده است که آمریکا در تلاش است دور چهارم مذاکرات هستهای با ایران را برای این آخر هفته برنامهریزی کند. و اگر برگزار نشود، تنها به دلیل سفر رئیسجمهور به خاورمیانه است.
دو طرف روند مذاکره را مثبت ارزیابی می کنند
رمضانعلی سبحانی فر در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا، بیان کرد: آنچه که تا الان روند مذاکرات بوده است، روند مثبتی به نظر می رسد. هر دو طرف تاکنون ابراز داشته اند که روند مذاکرات، مثبت و روبه جلو است. در دو مذاکره اول چارچوب مذاکره تعیین شد. در نشست سوم نیز مسائل اقتصادی مطرح شده است. علامت ها و نشانه ها حاکی از این است که چالش بزرگ دو طرف در ادامه مسیر مذاکرات، کسانی هستند که از مذاکره ایران و آمریکا منفعت نمی برند.
تندروها بزرگ ترین چالش مذاکرات هستند
وی در ادامه اظهار کرد: بزرگ ترین چالش پیش روی مذاکرات کسانی هستند که منافع آنان به خطر افتاده است. امروز تندروهایی در داخل آمریکا و برخی از کشورهای دیگر ساز مخالف با مذاکرات سر می دهند. کشورهایی که از تحریم های آمریکا علیه ایران سود برده و به نوعی از روابط گل آلود ایران و آمریکا تا به امروز برای خود ماهی گرفته اند، در تلاش هستند تا مذاکرات ادامه پیدا نکند. این بزرگ ترین چالش پیش روی مذاکرات است.
ادامه مذاکرات به نفع هر دو طرف است
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اما آنچه که می تواند روند مذاکرات را تسریع کند این بوده که دو طرف به مباحثی که از سوی تندروها مطرح می شود توجه ای نداشته باشند. قاطبه مردم چه در ایران و چه در آمریکا طرفدار مذاکره و صلح هستند. طبیعی است که مذاکرات به نفع دو طرف است. کشورهایی که به نوعی ساز مخالف می زنند، باید به نوعی در روند مذاکرات قرار گیرند. نفع مذاکره برای همه بیشتر است. ایران به دنبال ثبات است.
ترامپ در نامه قید کرده که مخالف برنامه صلح آمیز هسته ای ایران نیست
وی در ادامه تاکید کرد: ترامپ در نامه اولی که به ایران نوشته است، قید کرده که ما مخالف برنامه هستهای صلح آمیز ایران نیستیم، بلکه ما می خواهیم مطمئن شویم که شما به سلاح هستهای دست پیدا نمیکنید. در چارچوب اولیه مذاکره ایران و آمریکا این موضوع دیده شده است. ایران حق داشتن فعالیت هستهای صلح آمیز را دارد. در دیدار اول قید شده که به غیر از مسائل هستهای صلح آمیز در مذاکرات موضوع دیگری وارد نخواهد شد.
وی افزود: ایران باید به علوم و فنون پیشرفته هسته ای دست پیدا کند و این حق ایران است. هدف اصلی این است که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نکند. اگر بستر اعتماد سازی فراهم شود رفع این نگرانی از طریق مذاکرات ممکن خواهد بود.
انتهای پیام