تنها ۲۵ درصد از شهروندان شیراز عوارض شهرسازی را پرداخت میکنند
آیین نکوداشت دهمین سال تأسیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز امروز، ۲۸ بهمنماه با تجلیل از خیرین و با حضور مسئولان استانی و شهری برگزار شد.
شهردار شیراز در این آئین با بیان اینکه شیراز به عنوان یک شهر فرهنگی، تاریخی و پایتخت ادب و هنر و تمدن باید چنین مجمعی هم در درون خود داشته باشد، اظهار کرد: بیش از یک دهه از عمر این مجمع میگذرد و شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز نیز یکی از دستاندرکاران این مجمع هستند، بنابراین به سهم خودمان تلاش کردیم تا همکاری خوبی با این مجمع داشته باشیم.
محمدحسن اسدی اظهار کرد: ۲ سال پیش در جلسه مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز تاکید کردم و سپس در شهرداری به بخشنامه تبدیل شد تا هر کسی که قصد همکاری با مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز را داشته باشد، بهصورت ویژه، به دور از هرگونه بوروکراسی و با خط ویژه ویآیپی به درخواستها رسیدگی شود.
وی با اشاره به رونمایی از پروژههای شهری از عید انقلاب تا عید قرآن افزود: یکی از این اقدامات شهرداری پرداختن به موضوع فرهنگ شهروندی با اختصاص یک فرهنگسرا بود. همواره تأکید کردم که شیراز شهر فرهنگ شهروندی است زیرا معتقدم که اگر شهروندانی مسئولیتپذیر داشته باشیم که خود را متعلق به شهر بدانند اداره شهر خیلی راحتتر خواهد بود.
شهردار شیراز با بیان اینکه یک نسل طول میکشد تا یک کار فرهنگی به نتیجه برسد، اظهار کرد: باید بر روی کارهای آرامشبخش و خوب کار کنیم تا باعث شادی و نشاط شهروندان در آینده شویم.
اسدی با اشاره به وقوع سیل در سال ۹۸ و اقدامات خوب هتلداران و شهروندان در آن روز، بیان کرد: هتلداران و شهروندان با اسکان رایگان و ارائه خدمات رایگان به مسافرین سیل زده، بار دیگر فرهنگ میهماننوازی شیرازیها را به نمایش گذاشتند و این در حالی است که در برخی دیگر از شهرهای جهان با رخ دادن چنین حادثهای، هتلها و مراکز اقامتی خدمات خود را با هزینهای چند برابری افزایش و ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه شهروندان با عناوین مختلف میتوانند در امور و اداره شهر کمک کنند، اظهار کرد: قطعاً شهروندان از شهرداری توقعاتی دارند که البته بجا و منطقی است، اما بهعنوان شهردار از شهروندان انتظار دارم که عوارض سالانه خود را به موقع پرداخت کنند. یک پاکبان به طور میانگین ۲۰۰ بار در سال جمعآوری زباله از درب منازل را انجام میدهد و در شهر شیراز حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار ملک مسکونی و تجاری وجود دارد که برای آنان قبض عوارض نوسازی صادر میشود، اما ۲۵ درصد شهروندان عوارض شهرسازی را پرداخت میکنند و ۷۵ درصد آن را به موقع پرداخت نمیکنند.
اسدیی با بیان اینکه در شهر شیراز ۶۰۰ دستگاه خودرو وجود دارد اما ۸۰ درصد مردم قبض عوارض خودرو را به موقع پرداخت نمیکنند، گفت: ۹۰ هزار شغل در شهر شیراز وجود دارد اما تنها ۱۰ درصد عوارض شغلی را پرداخت میکنند؛ شیراز یک جهانشهر و یک شهر فرهنگی است که باید در این زمینهها به شهرداری کمک کنند.
۵۰ درصد ترافیک شیراز مربوط به پارک دوبل است
وی با بیان اینکه ترافیک مشکل و معضل همه کلانشهرهای دنیاست، گفت: با بررسیهای انجام شده حدود ۵۰ درصد ترافیک شهر شیراز مربوط به پارک دوبل است که میتوانیم با رعایت کردن این موضوع مشکل و معضل ترافیک را حل کنیم.
شهردار شیراز با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله) مبنی بر اینکه شیراز شهر حماسه، هنر و دین است، اظهار کرد: شهرداری شیراز برای تمام پروژهها پیوست فرهنگی و زیست محیطی تعریف کرده است، زیرا بر این باوریم که شیراز شهر فرهنگ و هنر است.
وی با اشاره به انتخاب شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا، افزود: یکی از شاخصههای اصلی این انتخاب، هوای خوب شیراز است که آن هم مدیون باغات شیراز بهویژه باغات قصردشت هستیم که باید برای حفظ آنان بکوشیم.
رئیس هیأت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز سراهای فرهنگ مهربانی به مکانی کوچک اما با کارایی بزرگ تبدیل شده است، گفت: برکات این مجمع طی ۱۰ سال کم نظیر و بی نظیر بوده و میتواند الگویی برای همه باشد.
آیتالله سید علیاصغر دستغیب با تصریح اینکه مجمعی که تنها یک دهه از عمر آن میگذرد، توانسته در این مدتکوتاه مورد توجه خیرین بزرگی قرار گیرد و کارهای بزرگ را انجام دهد، افزود: سمتوسوی یک شهر آباد، یک فرهنگ اصیل دینی است که میتواند موجب رشد تعالی یک جامعه را تأمین کند و رفع نیازهای ذاتی آن نیازمند توجه به ۲ اصل «عمران و آبادانی» و «گسترش فرهنگ و دین» است و اینکه نام شهرساز یا فرهنگساز کدام یک در ابتدا یا انتها نام این مجمع باشد، هیچ تأثیری بر نیت خیر آن ندارد.
رئیس هیأت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز تصریح کرد: امروز سراهای فرهنگ مهربانی جایی آرامشبخش است، بنایی که چندان عظیم نیست اما کارایی بسیار بالایی دارد. اینکه مردم وسایلی را که مورد نیاز نیست و برای دیگران کارایی دارد را به این سراها اهدا میکنند، کاری نیکویی بوده و سیره پیشوایان دین است.
مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز به الگویی جهانی تبدیل شده است
مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز نیز با بیان اینکه بذر این مجمع ۱۰ سال پیش با همت «علیرضا پاکفطرت»، شهردار وقت شیراز کاشته شد، اظهار کرد: در ابتدای راه، برخیها فکر میکردند که مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز به کارهای جزئی خواهد پرداخت، اما طی ۱۰ سال گذشته به لطف خدا و با کمک خیرین و نیکوکاران موفق به انجام دهها پروژه بزرگ در زمینههای ورزشی، درمانی، خدماتی و صدها کار فرهنگی در شهر شیراز شده است.
سید عبدالرضا دستغیب انجام کار فرهنگی را مقدم بر دیگر کارهای مجمع دانست و گفت: اگر مردم پای کار فرهنگی باشند آن کار فرهنگی به نتیجه میرسد.
وی افزود: یکی از اقدامات خوب و مؤثر این مجمع طرح همیاران ترافیک شیراز بود که در این راستا با همکاری پلیس راهور از سال ۹۵ تاکنون موفق به انجام کارهای مؤثری در زمینه کاهش ترافیک و افزایش آگاهی شهروندان شده است.
مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز با بیان اینکه سراهای فرهنگ مهربانی با تمام توان به ارائه خدمت به شهروندان میپردازند، گفت: سراهای فرهنگ مهربانی به مکانی برای پذیرش هدایای مردمی در راستای کمک به نیازمندان شده است که از سال ۹۴ که سراهای فرهنگ مهربانی تأسیس شده تاکنون نیز بیش از یک میلیون اقلام اهدایی را به خیریه جهت کمک به نیازمندان ارائه کرده است.
دستغیب با اشاره به طرح موفق «هر روز یک زباله را از زمین برداریم»، اظهار کرد: این طرح از اقدامات خوب این مجمع است که امیدواریم الگویی برای تمام شهرهای کشور و جهان باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز، وی با اشاره به اجرای طرحهایی همچون «تقدیر از کاسبان نمونه»، «گسترش فرهنگ شهروندی»، طرح «پیوند با کتاب» و همچنین بیش از ۳۰۰ ساعت آموزش به شهروندان را از اقدامات خوب فرهنگی این مجمع عنوان کرد.
انتهای پیام