تهران سال ۹۹ حدود ۱۴ هزار زبالهگرد داشت که ۴۷۰۰ نفر آنها کودک بودند
به گزارش همشهری آنلاین، سمیه رفیعی ، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در صحن علنی گفت: نکته قابل تامل در رابطه با آمار فوق، حضور ۹۰ درصدی مهاجران غیرقانونی در میان جمعیت زباله گرد کشور است.
وی افزود: وجود شبکههای غیررسمی جمع آوری پسماند خشک تبعاتی را در حوزه مدیریت پسماند به همراه داشته که از آن جمله میتوان به عدم رعایت قانون تابعیت اتباع خارجی، ایجاد روابط ناسالم و غیرشفاف اقتصادی، شکل گیری اجتماعات ناسالم به لحاظ مسائل بهداشتی، امنیتی و حتی اقتصادی و آسیب به چرخه اقتصادی به دلیل عدم مدیریت صحیح و غیربهداشتی در فرآیند جمع آوری و خروج منابع از کشور اشاره داشت.
۹۳ درصد پسماند شهری تولیدی در کشور به صورت غیربهداشتی و تلنباری در زمین دفع میشود
همچنین شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در صحن علنی مجلس گفت: بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان شهرداریها و دهیاریها ۷۵ درصد پسماند شهری تولیدی در کشور دفع میشود که از این میزان ۷ درصد به صورت دفن بهداشتی و ۹۳ درصد باقیمانده به صورت غیربهداشتی و تلنباری در زمین دفع میشود.
وی افزود: ظرفیت خطوط پردازش پسماند عادی در کشور در حدود ۳۰ درصد از میزان پسماند تولیدی است. مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مدیریت پسماندها در سال ۱۳۸۳ اولین گام را برای مدیریت هماهنگ و منظم پسماندها برداشت و با عنایت به اینکه در قانون مدیریت پسماند نهادهای ناظر و مجری مدیریت پسماند با شفافیت کامل اعلام شدهاند پس از گذشت بیش از دو دهه از تصویب قانون مدیریت پسماند کماکان شاهد مشکلات محیط زیستی از عدم مدیریت صحیح پسماند در کشور هستیم.
روزانه ۵۵ هزار تن زباله تولید میکنیم
دراین میان مسعود نصرتی، معاون عمرانی و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز در صحن علنی مجلس عنوان کرد: سرانه تولید پسماند در محدوده شهری کشور برای هر نفر ۷۶۲ گرم و برای محدوده روستایی ۴۸۱ گرم است یعنی ما داریم الان روزی ۵۵ هزار تن زباله تولید میکنیم که عدد قابل توجهی است.
وی گفت: این زبالهها در کشور توسط ۴۲ تا واحد پردازش، پردازش می شوند که ۳۰ درصد از کل ۵۵ هزار تومان است. ۷۰ درصد زبالههای کشور یعنی آن عدد ۵۵ هزار تن بدون پردازش دفن می شود؛ این اوضاع و احوال فعلی ماست.
منبع: خبرگزاری دانشجو