توتمس سوم | بزرگترین فرمانده نظامی تاریخ مصر باستان
همشهری آنلاین – یکتا فراهانی: توتمس سوم از دودمان ۱۸، در طول سلطنت خود ۱۴۷۹–۱۴۲۵ پیش از میلاد، نهتنها بر سرزمینهای گستردهای حکومت کرد، بلکه نقشی تأثیرگذار در دنیای مدرن نیز داشت که حقایق جالب و کمتر شناختهشدهای در مورد زندگی، حکومت و میراث این فرعون افسانهای وجود دارد. او همچنین در زمینه هنر و معماری تأثیرات زیادی از خود بر جای گذاشت.
شروع سلطنت توتمس سوم زیر سایه مادرخوانده
پس از مرگ پدر توتمس سوم، او در کودکی و به دلیل ناتوانی در حکومتداری، تحت سرپرستی مادرش “ایست” و مادرخواندهاش “حتشپسوت” قرار گرفت. حتشپسوت که خود بهعنوان فرعون حکومت میکرد ابتدا بهعنوان ولیعهد برای توتمس سوم عملکرد. این دو به طور مشترک بر مصر حکمرانی کردند تا اینکه حتشپسوت ناپدید شد و توتمس بهتنهایی سلطنت را به دست گرفت.
کشتن ۱۲۰ فیل در سوریه: یک اقدام شگفتانگیز نظامی
در یکی از حملات توتمس سوم به سوریه، او موفق شد ۱۲۰ فیل را به قتل برساند تا از عاج آنها استفاده کند. این کار به حدی خارقالعاده بود که خود او در توصیف آن گفته بود هیچگونه مبالغهای در آن نیست. البته، طبق روایتهای دیگر، فرماندهاش نیز در این اقدام نقش داشت.
بیشتر بخوانید :
کشف مومیاییهایی با زبانهای طلایی در مصر | این ۱۳ مومیایی متعلق به ۲۳۰۰ سال پیش هستند
عکسی از کشف مجسمه نامدارترین فرعون مصر + یکی از مشهورترین آثار باستانی جهان
توتمس سوم هیچگاه روی پای خود نایستاد
مومیایی توتمس سوم کمتر از ۵ فوت و ۴ اینچ (۱.۶۲ متر) قد داشت، اما او احتمالاً بلندتر از این بوده است. مومیایی او به دلیل دزدیهای رایج در مصر باستان آسیب دید و پاهای او نیز از بین رفت.
زنان خارجی و کفشهای لوکس
توتمس سوم برای حفظ وفاداری شهرهای تسخیرشده، پسران رهبران آنها را به مصر برد و به آنها تعلیمات سلطنتی داد. او سه زن خارجی به نامهای “منهت”، “منوی” و “مرتی” داشت که آثار گرانبهایی از آنها در مقبرهای در لوکسور کشف شد.
مقبره توتمس سوم: متفاوتترین دره شاهان
به گزارش سایت thecollector مقبره توتمس سوم در دره شاهان به طور عمده با سبک متفاوتی تزئین شده بود. دیوارهای مقبره با پسزمینهای سفیدرنگ که شبیه به پاپیروس است، نقشهایی از حروف و تصاویر بهصورت خطی کشیده شدهاند که در نوع خود منحصربهفرد است.
باغوحش مجازی و باغ گیاهشناسی فرعون
توتمس سوم علاقه زیادی به طبیعت داشت و پس از بازگشت از سوریه، هنرمندانش تصاویری از حیوانات و گیاهانی که در آنجا دیده بود، در معبد کارناک نقش کردند. این تصاویر نهتنها نشاندهنده دنیای طبیعی بودند، بلکه گاهی اوقات گیاهان و حیوانات ناشناختهای را نشان میدادند.
وضع مالیاتهای سنگینی
در زمان حکومت توتمس سوم، مالیاتهای سنگینی بر مردم مصر تحمیل شد. یکی از مشهورترین آثار این دوره، کیکهای “شات” بود که از “دانههای ببر” ساخته میشد. این کیکها در واقع اولین دستور پخت مصریها بودند که به طور دقیق ثبت شدهاند.
آثار توتمس سوم در آسیا غربی
باتوجهبه مدت طولانی که توتمس سوم در حال جنگ و حکومت بر آسیا غربی بود، آثار زیادی از دوره سلطنت او در این مناطق کشف شده است. بیشتر این آثار، مهرهای اسکاره هستند که نام او بر آنها حک شده است.
استراتژی جنگی توتمس سوم در جنگ جهانی اول
یکی از جالبترین نکات تاریخ، تأثیر استراتژیهای توتمس سوم بر جنگ جهانی اول است. در نبرد مهمی در فلسطین، ژنرال آلنبی از استراتژی توتمس سوم در حمله به شهر “مگیدو” استفاده کرد و پیروزی بزرگی به دست آورد. این استراتژی مشابه راهحلهایی بود که توتمس سوم در نبردهای خود بهکار میبرد.
میراث فرعون جنگجو در تاریخ
توتمس سوم نهتنها یک فرمانده نظامی بزرگ بود، بلکه توانست اثری عمیق بر تاریخ مصر و دنیای پیرامون آن بگذارد؛ از نحوه حکمرانی او گرفته تا تأثیراتش بر جنگهای جهانی، این فرعون باستانی همچنان در تاریخ ماندگار است.