استان ها > مازندران

تولید سالانه ۱۶ هزار تن توت‌فرنگی سالم در مازندران  



بابک مومنی جمعه ۹ خرداد به همراه محمد مهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از مزارع توت‌فرنگی منطقه بهنمیر و مزارع بلوبری شهرستان ساری بازدید کردند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر سلامت کامل محصولات، تصریح کرد: بر اساس آزمایش‌های مراکز علوم پزشکی مازندران و بابل، تمامی توت‌فرنگی‌های تولیدی استان، سالم و عاری از بقایای سموم هستند.

مومنی به کشت ارقام پربازده و تجاری همچون «کاماراسو» و «سلوا» در مزارع استان اشاره کرد و افزود: شهرستان بابلسر به‌ویژه منطقه بهنمیر، با تولید ۵۰ درصد از توت‌فرنگی مازندران، قطب اصلی این محصول در شمال کشور است.

وی همچنین از کشت توت‌فرنگی در شهرستان‌های کیاکلا، جویبار، ساری و قائم‌شهر خبر داد و مزایای کشت گلخانه‌ای از جمله «کنترل آفات»، «مدیریت علف‌های هرز»، «صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب» و «افزایش عملکرد محصول» را نسبت به کشت سنتی برشمرد.  

مومنی یادآور شد: مازندران با تولید سالانه ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی، یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

مومنی در بازدید از مزارع بلوبری ساری، با اشاره به شرایط اختصاصی کشت بلوبری اظهار کرد: این محصول نیازمند خاک اسیدی با pH بین ۴.۵ تا ۵.۲، سیستم تهویه و زهکشی دقیق است و تنها در چنین محیطی قابلیت پرورش است.  

وی افزود: مطمئن‌ترین روش تکثیر بلوبری، رشد از طریق قلمه‌زنی است. با مدیریت صحیح مزرعه، این گیاه تا ۵۰ سال عمر مفید و باردهی پایدار خواهد داشت.

مومنی با برشمردن پتانسیل اقتصادی بلوبری، خاطرنشان کرد: استان مازندران با بهره‌گیری از دانش فنی و تطابق شرایط اقلیمی، می‌تواند به قطب تولید این محصول ارزشمند تبدیل شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی مازندران، این بازدید در راستای برنامه‌ریزی برای توسعه کشت محصولات باغی با ارزش و سازگار با اکوسیستم شمال کشور انجام شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا