حضور پر رنگ پسیانیها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
ارتباط فردا: بهار تئاتر برای این خانواده با نمایشهای «امشب به صرف بورش و خون»، «نکبت» و «صخرهای میان رودخانه» آغاز شد. فاطمه نقوی، بازیگر پیشکسوت و مادر ستاره و خسرو پسیانی با بازی در نمایش «امشب به صرف بورش خون» به کارگردانی صابر ابر و در کنار این بازیگر چندین ماه متوالی در پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب روی صحنه بود.
متن این نمایش را مهدی یزدانی خرم بر اساس داستان «نازنین» نوشته داستایوسکی به نگارش درآورده بود. این نمایش روایتگر زندگی زن جوانی بود که به دلایلی نامعلوم دست به خودکشی زده و بعد از مرگ او همسرش، به بازگویی خاطراتی از او میپردازد. قرار است بخش دوم این سه گانه بهار امسال با کارگردانی صابر ابر روی صحنه برود.

فعالیت ستاره پسیانی هم با بازی در نمایش «نکبت» نوشته استفن بلبر با ترجمه علی امیر ریاحی و کارگردانی پویا سعیدی آغاز شد که اردیبهشت سال گذشته در تالار دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفت. پسیانی در این نمایش با کاظم سیاحی و مجتبی پیرزاده همبازی بود.
در خلاصه داستان این نمایش که با استقبال تماشاگران رو به رو شد، آمده بود: بعد از پذیرفته شدن فیلم جان در جشنواره لنسینگ و سفر او، وینس دوست و همدانشگاهی قدیمی جان نیز برای دیدن او و فیلمش به لنسینگ میآید. دیدار آنها در اتاق کوچک متل ۶ و مواجهه با حقیقتی که هر کدام به شکلی متفاوت باورش دارند.

خسرو پسیانی نیز از اواخر بهار با بازی در کنسرت نمایش «صخرهای در میان رودخانه» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی رضا موسوی در تالار حافظ روی صحنه رفت. در خلاصه داستان این نمایش آمده بود:
«نمایش «صخرهای در میان رودخانه» اجرایی است به سبک Concept Music به معنی ایدهای برای اجرای موسیقی و تئاتر گونه، با ترکیبی داستانی از تاریخ ابداع ساز پیانو در سال ۱۷۲۰ میلادی و همزمانی آن با جنگ ایتالیا و فرانسه دوران ناپلئون و پیوند عاشقانه این رویداد با عشق نافرجام یک دختر و پسر که در واقع قطعاتی از موسیقی هستند که در ذهن آهنگساز شکل گرفته و تجسدی از آنها را بشکل انسانی، روی صحنه میبینیم.»

خسرو پسیانی در کنار بازیگران دیگری چون دیبازاهدی، سروش کریمی نژاد، توحید لواسانی تا نیمه تیر ماه در این نمایش بازی کرد و بعد از آن، با فاصلهای اندک به همراه خواهرش در نمایش «ریش آبی» به کارگردانی آروند دشت آرای در سالن کر هال پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب روی صحنه رفت. دشت آرای پیشتر پاییز سال ۱۴۰۲ اجرایی دیگر از این نمایش را با عنوان «آوزهای عاشقانه دختر دیوانه» در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برده بود که آن زمان با بازی الناز شاکردوست، مارن ون هولک، نوید پروفرج و خسرو پسیانی روی صحنه رفت.
این نمایش بازخوانی رمان «ریش آبی» نوشته امیلی نوتوم با ترجمه ویدا سامعی بود که در خلاصه داستان آن آمده بود: «دن المیریو مردی نجیبزاده و ثروتمند اسپانیایی است که شهرتی مخوف دارد؛ او از بین مستاجران یک زن را به عنوان همخانه انتخاب میکند و حقیقت آن است که همه چیز را بر پایه اعتماد به زنان قرار داده است.
دشت آرای بعد از اولین اجرای آن در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر تصمیم گرفت دوباره آن را با خوانشی تازه و بازیگرانی متفاوت روی صحنه بیاورد و این گونه بود که اجرای جدید آن با بازی ستاره و خسرو پسیانی، پریسا شاهولیان و کاظم سیاحی با اقبال تماشاگران در سالن کر هال پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب مواجه شد. در این میان فقط خسرو پسیانی بود که از گروه بازیگران قبلی در اجرای جدید این نمایش حضور داشت. او در اجرای دوباره این اثر نمایشی، علاوه بر بازیگری به اجرای حرکت و نیز خواندن آواز نیز پرداخت و بازی او مورد توجه تماشاگران قرار گرفت.

این نمایش تا پایان شهریور روی صحنه بود و بعد از آن، ستاره پسیانی نخستین تجربه کارگردانی خود را به انجام رسانید. از آنجا که مهر ماه نخستین سالگرد درگذشت پدرش آتیلا بود، ستاره و خسرو تصمیم گرفتند به جای برگزاری مراسمی تحت عنوان مراسم سالگرد، یکی از آرزوهای محقق نشده پدرشان را اجرایی کنند.
آنان مهر سال گذشته، همزمان با سالروز درگذشت پدرشان، نمایش «جزیره لؤلؤ» را در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه بردند. آتیلا پسیانی که به داستان «جزیره گنج» علاقهمند بود، تصمیم داشت اقتباسی نمایشی از این داستان مشهور را روی صحنه بیاورد. او تمرین این نمایش را آغاز کرد ولی کار نیمهتمام ماند و فرزندان او تصمیم گرفتند رویای نیمهکاره پدر را به سرانجام برسانند. به همین منظور خسرو پسیانی با همراهی آرش نعیمیان متن نمایش را نوشتند و ستاره نیز آن را با حضور جمع نسبتا بزرگی از بازیگران روی صحنه برد. مادرشان فاطمه نقوی نیز ایفاگر یکی از نقشهای این نمایش شد.
این نمایش با بازی ملودی آرام نیا، خسرو پسیانی، نوید جهانزاده، الناز حبیبی، مهدی حسینی نیا، روحالله حقگویلسان، کاظم سیاحی، ناز شادمان، مهدی صدر، فاطمه نقوی روی صحنه رفت و با استقبال تماشاگران رو به رو شد.

اجرای این اثر نمایشی تا نیمه آبان ماه ادامه پیدا کرد و بعد از حدود دو هفته، خسرو پسیانی با بازی در نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی مازیار سیدی بار دیگر در باغ کتاب روی صحنه رفت. ستاره پسیانی هم در این نمایش حضور داشت که البته این حضور فیزیکی نبود و تنها صدای او در نمایش پخش شد. نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» نوشته محمد زارعی بود که آن را براساس متن مشهور «با خشم به گذشته بنگر» نوشته جان آزبرن با ترجمه سارا صابری و سام دولتی به نگارش درآورده بود.
این نمایش با بازی مرجان اتفاقیان، شیرین اسماعیلی، خسرو پسیانی، مازیار سیدی، با تماس تصویری رضا بابک (در نقش توبیاس فونسنِ فضانورد) و با صدای ستاره پسیانی (در نقش جمیلا جمیری، مهمان پادکست «گذشته») روی صحنه رفت.

اما ستاره پسیانی از اواخر آذر با بازی در نمایش «باغ دکتر کوک» به کارگردانی ملودی آرامنیا بار دیگر به تالار دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر بازگشت.
متن این نمایش نوشته آیرا لوین بود که با ترجمه شهرام زرگر اجرا شد. پسیانی در این نمایش که کاری در ژانر معمایی، کارگاهی بود، با پاشا رستمی، رامتین هوشمند و رایمن سیاردشتی همبازی شد. او در این نمایش نقش زنی کهنسال را با گریمی سنگین بازی کرد.
در خلاصه داستان این نمایش آمده بود: «جیم تنیسون که حالا پزشک جوانی شده، بعد از سالها به زادگاهش، گرینفیلد و نزد دکتر کوک که او را بزرگ کرده بر میگردد و در همین بازگشت، متوجه اتفاقات عجیب و غیر عادیِ این شهر کوچک میشود.»
اجرای این اثر نمایشی تا اول بهمن ادامه پیدا کرد.

خانواده پسیانی آخرین ماه سال را نیز در تماشاخانه ایرانشهر سپری کردند. آنان بار دیگر با نمایش «جزیره لؤلؤ» به این تماشاخانه آمدند و تا ۲۴ اسفند ماه در این سالن حضور داشتند.
ستاره پسیانی همزمان با دومین نوبت اجرای این نمایش شرایط خاصی را تجربه کرد و به دلیل بیماری مادرش فاطمه نقوی که همزمان مشغول بازی در این نمایش و نیز نمایش «امشب به صرف بورش و خون» به کارگردانی صابر ابر بود و از آنجا که پزشک به او اجازه حضور روی صحنه را نداده بود، ستاره پسیانی اواخر بهمن ماه همزمان با بازی در نمایش «امشب به صرف بورش و خون» در باغ کتاب و نیز «جزیره لؤلؤ» کار خودش به جای مادرش به ایفای نقش پرداخت تا اجرای این آثار دچار اخلال نشود.
در جریان اجرای این نمایش، اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با حضور در تماشاخانه ایرانشهر از فاطمه نقوی به دلیل سالها حضور مستمر روی صحنه تئاتر قدردانی کرد.
انتهای پیام