اخبار اقتصادی > بورس

خروج ۷ هزار میلیارد تومان نقدینگی از صنعت کارگزاری در دوره رکود بورس | محدودیتی برای صدور مجوز کارگزاری وجود ندارد



به گزارش همشهری آنلاین، حسن رضایی پور در جریان یک نشست خبری در باره مشکلات شرکت‌های کارگزاری و ایجاد چالش‌های مالی در دوره‌هایی که بورس با رکود مواجه است گفت: ۵ سال گذشته به دلیل ایجاد فضای رکود در بورس، سال‌های سختی برای صنعت کارگزاری بود. میزان خروج نقدینگی از این صنعت به حدود ۷ همت رسیده بود که بخشی از آن در صندوق توسعه دپو شده است. درآمدهایی از محل سرمایه‌گذاری وجود دارد با این حال نقدینگی از صنعت خارج شد و این مسئله به زیرساخت‌های صنعت کارگزاری فشار وارد کرد.

او با بیان اینکه خروج نقدینگی از این صنعت برنامه‌های توسعه ای صنعت کارگزاری را در ایران با چالش مواجه کرد، گفت: به دلیل فشارهای مالی توسعه فناوری‌های مالی با وجود ظهور فین‌تک‌ها هم با مشکل مواجه شد در واقع صنعت کارگزاری نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این حوزه بود که این امکان فراهم نشد.

متنوع سازی درآمدها

دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در سال‌های اخیر به دلیل رکود حاکم بر بازار، بسیاری از کارگزاری‌ها فرصت توسعه و رشد را از دست داده‌اند، افزود: درآمد این شرکت‌ها عمدتاً به کارمزد محدود شده و این امر توان توسعه آنها را کاهش داده است.

او در ادامه این نشست، در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های آینده این نهاد، گفت: با توجه به ابلاغ برنامه‌های مصوب شده از سوی هیات مدیره، تمرکز اصلی بر ایجاد تنوع درآمدی برای شرکت های کارگزاری و همکاری در این حوزه خواهد بود.

رضایی‌پور ادامه داد:برنامه‌هایی مانند توسعه خدمات ارزش افزوده، ایجاد زیرساخت‌های نرم‌افزاری و ارائه خدمات جانبی به مشتریان، از جمله رویکردهایی است که به به منظور تنوع بخشی به دنبال آن هستیم.

توکنایز کردن دارایی‌ها و آماده‌سازی زیرساخت‌ها

رضایی‌پور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به موضوع توکنایز کردن دارایی‌ها گفت: مقدمات این طرح در حال آماده‌سازی است و دستورالعمل‌های مربوطه نیز توسط سازمان بورس در حال تدوین است. کانون کارگزاران به عنوان بازوی اجرایی با تکیه بر دانش متخصصان خود، آماده ورود به این حوزه و ارائه خدمات نوین در بازار سرمایه است.

او در ادامه بر اهمیت جلوگیری از خروج سرمایه از بازار سرمایه تأکید کرد و افزود: از طریق این اقدامات، سعی داریم جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این بازار ایجاد کنیم.

محدودیتی برای صدور مجوز وجود ندارد

دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار درباره تعداد مجوزهای صادر شده برای کارگزاری ها در سال گذشته گفت: مجوزهای کارگزاری توسط سازمان بورس صادر می‌شود، سال گذشته حدود ۶ مجوز صادر شد. امروز هیچ محدودیتی طبق اعلام سازمان بورس برای دریافت مجوز وجود ندارد. اما به دلیل شرایط صنعت تعداد درخواست‌های در این حوزه کاهش پیدا کرده است.

ارتقا سواد مالی

او ارتقای سواد مالی را یکی دیگر از برنامه‌های کانون کارگزاران برای ارایه خدمات بهتر به مشتریان ذکر کرد و گفت: نبود سواد مالی میان تصمیم‌گیران بازار سرمایه و مدیران مالی و هم‌چنین اشراف نداشتن به ابزارهای موجود در بازار، یکی از مشکلاتی است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم.

به گفته رضایی‌پور، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، با هدف ارتقای ارایه خدمات به مشتریان کارگزاری‌ها، قصد دارد برنامه‌های آموزشی و سواد مالی ویژه برای تصمیم‌گیران اقتصادی، اعضای هیات مدیره ناشران و وزارتخانه‌ها برگزار کند.

دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اهمیت ارتقای سواد مالی در میان سرمایه‌گذاران و تصمیم‌گیران اقتصادی کشور، گفت: برنامه‌های آموزشی متعددی در دست اجراست و در ماه‌های آینده شاهد اثر آن در سطح تصمیم‌گیری اقتصادی کشور خواهیم بود.

حل مشکل کارت های بانکی

او در عین حال با اشاره به تجربه ایجاد کارت‌های بانکی که توسط برخی کارگزاری‌ها ایجاد شده و توانسته اتصال میان بازارهای مختلف را فراهم کند، گفت: با وجود برخی محدودیت‌ها از سوی بانک‌ مرکزی، در تلاش هستیم با همکاری سازمان بورس راه‌حل‌هایی برای رفع موانع اندیشه کنیم و این مسیر را توسعه دهیم.

توسعه نرم‌افزاری

دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در بخش دیگری از سخنانش از اقدامات کانون برای توسعه نرم‌افزارهای تخصصی در صنعت کارگزاری خبر داد و گفت: در حال حاضر شرکت‌ نرم‌افزارهای ارائه کننده محدود به چند شرکت است. برنامه ما این است که این خدمات را گسترش دهیم و به شرکت‌های نرم‌افزاری کمک کنیم تا توان ارائه خدمات خود را ارتقا دهند و با شرکت‌های تازه همکاری داشته باشیم.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا