استان ها > مازندران

خودباوری مردم در حفظ ارزش‌های انقلاب تحسین برانگیز است



به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، با طلوع خورشید در صبح ۲۲ بهمن، خیابان‌های شهر کم‌کم رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرد. سرمای زمستانی بهمن ماه، با گرمای حضور مردم در هم می‌آمیزد و حال و هوای خاصی به خیابان‌ها می‌بخشد. صدای سرودهای انقلابی از بلندگوها پخش می‌شود، پرچم‌های ایران در دست مردم تکان می‌خورند و چهره‌های پرشور پیر و جوان، یادآور روزهایی است که مردم ایران یک‌صدا برای آزادی و استقلال قیام کردند.

در میان جمعیت، کودکان با بادکنک‌های رنگی و پرچم‌های کوچک در دست، همراه خانواده‌هایشان راهپیمایی می‌کنند. سالمندان با لبخند و چهره‌هایی پر از خاطره، به گذشته بازمی‌گردند و جوانان با شور و هیجان، شعارهایی را سر می‌دهند که نشان از تداوم آرمان‌های انقلاب دارد.

هوای سرد بهمن، گرمای حضور مردم را کم نمی‌کند؛ دستانی که با شال و دستکش گرم شده‌اند، پلاکاردهایی را بالا نگه داشته‌اند که پیام وحدت و ایستادگی ملت را به نمایش می‌گذارند. چای داغی که در گوشه‌ای میان مردم توزیع می‌شود، گرمایی کوتاه اما دلنشین به دستان یخ‌زده می‌بخشد.

مسیرهای راهپیمایی پر از مردمی است که از نقاط مختلف شهر آمده‌اند. فریادهای “استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی” همچنان در خیابان‌ها طنین‌انداز است و پرچم‌های برافراشته، صحنه‌ای ماندگار از همبستگی ملی را به تصویر می‌کشند. این روز، نه فقط یک یادبود تاریخی، بلکه تجدید عهدی است با ارزش‌هایی که مردم برای آن‌ها ایستادگی کرده‌اند.

عضو خبرگان رهبری گفت :فرصت آزمون و خطا نیست امروز به وحدت و انسجام ملی نیاز داریم، پرداختن به حاشیه‌ها پذیرفتنی نیست حل مسائل مردم با اتکا به منافع ملی باید حرف اول را بزند.

آیت‌الله حسینعلی سعدی عضو مجلس خبرگان رهبری دوشنبه در سخنرانی روز ۲۲ بهمن شهرستان ساری، با تبریک چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و روز جوان، اظهار کرد: لازم است دلیل شکل‌گیری انقلاب اسلامی و چرایی آن را برای نسل جوان به درستی تبیین کنیم.

وی با بیان اینکه لازم است نسل جوان بداند؛ نقشه راه ملت ایران چیست، افق ما چه خواهد بود، افزود: قبل از انقلاب، نسل جوان تحصیلکرده ما با تحقیر ملی مواجه بودند و عزت ملی و استقلال معنا نداشت. یک امیر ارتشی باید در مقابل یک افسر آمریکایی خضوع و خشوع می‌کرد و استعداد ژرف ایرانی نادیده گرفته می‌شد.

خودباوری مردم در حفظ ارزش‌های انقلاب تحسین برانگیز است

استاندار مازندران حضور پر شور آحاد مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را نشانه وحدت و اقتدار ایران توصیف کرد و گفت: خودباوری مردم در حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی تحسین برانگیز است.

مهدی یونسی رستمی در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن در شهرستان ساری اظهار کرد: به طور یقین مردم صاحبان اصلی این نظام و انقلاب هستند و مسئولان و دست‌اندرکاران باید قدردان آنان باشیم.

گفت‌وگویی با یک مادر خانه‌دار ترتیب می‌دهم؛

شما به‌عنوان یک مادر، دهه فجر را چگونه برای فرزندانتان توضیح می‌دهید؟

خانم ذبیحی که نزدیک به ۵۰ سال دارد می‌گوید: همیشه سعی می‌کنم به زبان ساده برای بچه‌ها توضیح بدهم که انقلاب یعنی مردم تصمیم گرفتند آینده‌شان را خودشان بسازند. برایشان تعریف می‌کنم که چطور پدر و مادرهای ما در آن دوران با سختی‌ها و چالش‌های زیادی روبه‌رو بودند، اما برای کشورشان ایستادگی کردند. همچنین با تماشای مستندها و شرکت در برنامه‌های دهه فجر، سعی می‌کنیم این مفهوم را به آن‌ها نزدیک‌تر کنیم.

یک دانشجوی دانشگاه‌نیز در پاسخ به سوال طبنا، مبنی بر اینکه نسل امروز چه مسئولیتی در قبال ارزش‌های انقلاب دارد می‌گوید، ما باید از گذشته درس بگیریم و برای آینده‌ای بهتر تلاش کنیم. اگر مردم آن زمان برای استقلال و آزادی کشور ایستادگی کردند، امروز ما باید در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی پیشرفت کنیم. وظیفه ما این است که کشور را بسازیم و نگذاریم مشکلات باعث ناامیدی شود. نسل ما باید با فکر و دانش، راه را برای پیشرفت باز کند.

از یک راننده تاکسی نیز می‌پرسم؛

به نظر شما دهه فجر چه تأثیری در زندگی روزمره مردم داشته است؟

او پاسخ داد: دهه فجر نماد تغییر و تحول است. مردم حالا احساس می‌کنند که کشورشان متعلق به خودشان است. البته مشکلاتی هم هست، اما چیزی که مهم است این است که ما باید برای بهتر شدن اوضاع تلاش کنیم. هر سال در این ایام، وقتی پرچم‌ها و نمادهای انقلاب را در خیابان‌ها می‌بینم، حس غرور و امید پیدا می‌کنم.

از اقای کاظمی که هنرمند است می‌پرسم، هنر چه نقشی در زنده نگه داشتن ارزش‌های انقلاب دارد؟

پاسخ‌می‌دهد، هنر می‌تواند روایت‌گر تاریخ باشد. از سینما و تئاتر گرفته تا موسیقی و نقاشی، همه این‌ها می‌توانند داستان‌های انقلاب را برای نسل‌های جدید بازگو کنند. مهم این است که این روایت‌ها جذاب و واقع‌گرایانه باشند تا جوانان بهتر با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. من فکر می‌کنم هر هنرمندی در حوزه خودش می‌تواند ارزش‌های این دوران را به تصویر بکشد.

گفت‌وگو با یک شهروند سالخورده انجام دادیم، اقای محمدی شما که روزهای انقلاب را از نزدیک دیده‌اید، مهم‌ترین خاطره‌ای که از آن دوران دارید چیست؟

اوپاسخ داد: آن روزها پر از امید و هیجان بود. یادم هست که مردم با شور و شوق در خیابان‌ها شعار می‌دادند و همه برای یک هدف مشترک، یعنی آزادی و استقلال، تلاش می‌کردند. یکی از خاطرات فراموش‌نشدنی من روز ۱۲ بهمن است که امام خمینی (ره) به ایران بازگشت. آن روز تهران غرق در جمعیت بود و احساسات مردم وصف‌ناشدنی بود.

یک نوجوان شرکت کننده در راهپیمای ۲۲ بهمن نیز در پاسخ به سؤال طبنا که به نظر شما دهه فجر برای نسل جوان چه معنایی دارد می‌گوید:

برای ما که آن روزها را ندیده‌ایم، دهه فجر بیشتر از طریق روایت‌های تاریخی و برنامه‌های مدرسه شناخته می‌شود. اما فکر می‌کنم این ایام به ما یادآوری می‌کند که آزادی و پیشرفت، حاصل تلاش نسل‌های قبل است و ما باید قدر آن را بدانیم و در مسیر رشد کشور قدم برداریم.

صادقی یک کسبه قدیمی شهر است، از اومیپرسم، از نظر شما، انقلاب اسلامی چه تغییراتی در زندگی مردم ایجاد کرد؟

او پاسخ می‌دهد، در آن زمان، بیشتر مردم به دنبال عدالت و برابری بودند. بعد از انقلاب، بسیاری از ساختارهای اقتصادی و اجتماعی تغییر کرد و مردم احساس کردند که بیشتر در سرنوشت خودشان نقش دارند. البته چالش‌هایی هم وجود داشت، اما مهم این بود که مردم حس می‌کردند کشور در مسیر استقلال حرکت می‌کند.

خانم اصغری یک معلم است، از اومی‌پرسم، به‌عنوان یک معلم، چگونه مفهوم انقلاب را برای دانش‌آموزان توضیح می‌دهید؟و او اینگونه پاسخ می‌دهد: من همیشه سعی می‌کنم به دانش‌آموزان بگویم که انقلاب فقط یک تغییر سیاسی نبود، بلکه حرکتی بود برای رسیدن به خودباوری و استقلال. به آن‌ها یاد می‌دهم که دهه فجر فرصتی است برای شناخت تاریخ کشور و درس گرفتن از آن، تا در آینده مسئولیت‌پذیر باشند و برای پیشرفت ایران تلاش کنند.

به گزارش طبنا، این گفت‌وگوها نشان می‌دهد که دهه فجر همچنان در میان نسل‌های مختلف زنده است و هرکس به نوعی این روزهای تاریخی را درک و تجربه می‌کند.



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا