دانشگاه تهران به دنبال ایجاد مسیر جدید برای تردد دانشجویان است
دکتر علی حسین رضایان در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد امکان استفاده از خدمات شرکتهای خصوصی برای تامین امنیت دانشگاهها گفت: برخی شرکتهای خصوصی در کنار نیروی انتظامی وجود دارند که در صورتی که شرایط استقرار و تامین مالی آنها فراهم شود، میتوان از آنها استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی تامین امنیت شهر بر عهده نیروی انتظامی، وزارت کشور و سایر نهادهاست، افزود: به هر حال ما محدودیت نیروی انتظامی را درک میکنیم ولی از این شرکتها میتوان در بخشهایی که حساسیت زیادی دارد، استفاده کرد.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران در مورد تامین منابع مالی برای استفاده از این نیروها گفت: منابع مالی و هزینه این نیروها را دانشگاه یا وزارت علوم به صورت سرجمع باید تامین کند که البته دانشگاه با وجود اینکه به شدت با کمبود منابع مواجه است از خودگذشتگی انجام میدهد و این هزینه را برای تامین امنیت دانشجویان و اعضای هیئتعلمی و سایر نیروهای خود انجام میدهد.
بیانیه اول دانشگاه دانشجویان را عصبانی کرد
رضایان در مورد بیانیه اول دانشگاه تهران در مورد محل قتل دانشجوی این دانشگاه که شائبه سلب مسئولیت دانشگاه از این موضوع را ایجاد میکرد و موجب اعتراض برخی دانشجویان شده بود، گفت: حق با دانشجویان است. این بیانیه میخواست بگوید که این اتفاق خارج از محدوده دانشگاه یا خوابگاه رخ داده و محل آن هم پشت درب دانشکدگان فنی و خیابان جنت با آلاحمد بوده است. برخی شیطنت کرده بودند و اطلاعات غلط داده بودند که این اتفاق در یوسف آباد رخ داده است؛ در صورتی که منظور کلانتری یوسفآباد بوده و این اطلاعرسانی از سوی دانشگاه نبوده است.
وی اظهار کرد: در بیانیه دانشگاه محل این سرقت پل گیشا اشاره شده بود که من بلافاصله مصاحبهای انجام دادم و تاکید کردم که محل دقیق حادثه کجاست. خصوصاً وقتی فیلم منتشر شد محل آن را بلافاصله اعلام کردیم.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران تاکید کرد: هیچکدام از این موارد دلیل بر شانه خالی کردن از مسئولیت نیست. به هر حال ما به عنوان دانشگاه در قبال دانشجویان مسئولیت داریم. از قبل پیگیری کرده بودیم و مکاتبات انجام شده بود و باید بیشتر از اینها پیگیری میکردیم.
وی افزود: در مورد این بیانیه من به دانشجویان حق میدهم؛ بالاخره خواننده چون عصبانی است، احساس کرده بودند که سلب مسئولیت صورت گرفته و این موضوع را به من منتقل کرده بودند. ما نیز بلافاصله اصلاح کردیم.
رضایان خاطر نشان کرد: دانشگاه هیچگاه مسئولیت خود را فراموش نکرده و نمیکند و حتی اگر خارج از این محدوده نیز این اتفاق میافتاد، دانشگاه پیگیریهای خود را از نظر قانونی باید پیگیری میکرد.
درب پشتی کوی دانشگاه بسته میشود؟
وی در پاسخ به اظهارات برخی افراد که عنوان میکنند باید درب پشتی کوی دانشگاه برای جلوگیری از تکرار این حوادث بسته شود، توضیح داد: بستن این درب قبلاً نیز بررسی شده است. باید توجه داشت که تنها بچههای خوابگاهی نیستند که از این درب تردد میکنند؛ دانشجویان دانشکدگان مدیریت، اقتصاد و علوم اجتماعی نیز از این درب تردد میکنند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران افزود: از طرف دیگر در چند سال اخیر که ایستگاه متروی تربیت مدرس راهاندازی شده و اتوبوسها و بی آر تیها از آنجا عبور میکنند، این محل تردد نهتنها دانشجویان دانشگاه تهران که گاهاً دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس و دانشجویان علوم پزشکی نیز است. بستن این درب پاک کردن صورت مسئله است. باید راهحل پایداری برای این موضوع پیدا کنیم.
وی اظهار کرد: این اتفاق امروز برای دانشجوی دانشگاه تهران افتاده و ممکن است فردا برای دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی نیز رخ بدهد؛ راه پایدار تامین امنیت است و اینکه پلیس در این منطقه حضور فعال داشته باشد.
رضایان با اشاره به خاموشیهای معابر به دلیل ناترازیهای انرژی گفت: گاهی اوقات به دلیل مشکل انرژی، شبها چراغهای معابر عمومی خاموش میشود. به دلیل اینکه روشنایی معابر خارج از اختیار ماست، ما عنوان کردیم که یکسری پروژکتور بر سر دیوار و نردههای دانشگاه نصب شود تا در صورت خاموش شدن روشنایی معابر این پروژکتورها بلافاصله روشن شوند و روشنایی محیط را فراهم کند. همچنین قول دادیم دوربینهایی را به سمت خارج دانشگاه نصب کنیم.
ایجاد راه جدید برای تردد دانشجویان
معاون دانشجویان دانشگاه تهران از ایجاد یک راه جدید برای تردد دانشجویان خبر داد و گفت: ما برای دانشجویان دانشگاه بهویژه ساکنان خوابگاه به دنبال یک مسیر پایدار از داخل دانشکدگان فنی هستیم که در حال بررسی است و امیدواریم منجر به نتیجه مطلوب شود.