دولت الکترونیک چه شاخصههایی دارد؟
به گزارش علمی و فناوری خبرگزاری سلامت(طبنا)دکتر احمد فاطمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره نقش دولت الکترونیک در عدالت اجتماعی و توسعه همهجانبه بیان داشت: ساختار الکترونیکی دولت از مولفههای توسعه و پیشرفت هر کشوری است. زمانی که خدمت بهصورت الکترونیک باشد، عدالت برقرار شده و از اعمال سلائق جلوگیری میشود. دولت الکترونیک شفافیت دارد و فساد به آن راهی ندارد و اقدامات بر اساس کاهش زمان و ارتقا بهرهوری سامان مییابد.
وی ادامه داد: دولت الکترونیک موجب بهرهوری شده و قانونگرایی و قانونمداری و افزایش نظم نیز حاصل میشود. البته باید زیرساختهای لازم فراهم شده باشد و در این راستا مجلس و دولت عزم خود به کار گرفته تا بتوانند یک دولت الکترونیک سامانیافته را تشکیل دهند.
فاطمی عدالت در دسترسی و کاهش رانت اطلاعاتی و فساد را از دیگر مزایای دولت الکترونیک برشمرد و گفت: دولت الکترونیک جزو مولفههای پیشرفت و توسعه و عدالت در کشور است.
در مجلس نیز در این حوزه اقدامات زیادی صورتگرفته و تلاش میشود با پر کردن خلأهای قانونی و تصویب قوانین لازم تمام زیرساختهای لازم را به کار گرفت تا با اجرای دولت الکترونیک شاهد پیشرفت و توسعه و رفاه ملت باشیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مصاحبه با رادیو گفتوگو شهر هوشمند را الزام زندگی شهری امروز دانست و خاطرنشان کرد: شهر هوشمند نیازمند زیرساخت است. شهر هوشمند زندگی را آسان کرده و موجب صرفهجویی مالی و زمانی میشود. اما در این حوزه نواقص جدی وجود دارد و سرمایهگذاری کافی در این حوزه نشده است. البته محدودیتهای منابع مالی قابلدرک است؛ اما دولت باید در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهد تا مجلس نیز در کنار آنها قرار گیرد. قطعاً زندگی هوشمند اجتنابناپذیر است و مجلس در این حوزه کاملاً آمادگی لازم را دارد.
وی همچنین تأکید کرد: دولت باید زیرساختها را فراهم کرده و وظیفه اجرایی و نظارتی خود را انجام دهد. مجلس نیز قصوراتی داشته است؛ بنابراین باید اقدامات لازم از جمله رفع فیلترینگ را انجام داد.