راهکار صندوق بینالمللی پول در کاهش تاثیر تعرفههای آمریکا بر آسیا
ارتباط فردا: صندوق بینالمللی پول در جدیدترین پیشبینیهای خود اعلام کرد که انتظار دارد رشد اقتصادی آسیا در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به ترتیب حدود ۳.۹ درصد و چهار درصد برسد که از ۴.۶ درصد در سال ۲۰۲۴ نزول کرده و بسیار کمتر از انتظارات قبلی است.
کریشنا سرینیواسان، مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه صندوق بینالمللی پول، در جریان نشستهای بهاری صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در واشنگتن گفت: از ژانویه، عدم قطعیت سیاست تجاری بهطور قابلتوجهی افزایش یافته و این امر چشمانداز کوتاهمدت اقتصادی منطقه را بدتر کرده است.
وی اظهار کرد: سیاستگذاران منطقهای با جنگ تعرفهای شدید، با عدم قطعیت اقتصادی مواجه شدهاند که با اعلام طرح تعرفهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در دوم آوریل مبنی بر اعمال تعرفههای سنگین وارداتی بر اکثر کشورها ایجاد شده است.
این مقام صندوق بینالمللی پول خاطرنشان کرد که فشارهای پایین قیمتی، فرصتی برای مانور بر روی نرخهای بهره برای اقتصادهای آسیایی فراهم میکند. در منطقهای که تورم بیشتر در سطح هدف یا کمتر از آن است، زمینه برای کاهش سیاست پولی در کاهش شوکهای خارجی بر بسیاری از کشورها وجود دارد.
کشورهای آسیایی با برخی از بالاترین تعرفههای آمریکا آسیب دیدند و در میان آنها، کامبوج با تعرفه ۴۹ درصد، ویتنام با ۴۶ درصد و تایلند با ۳۷ درصد روبرو شدند. در حالی که ترامپ بعدها تعرفهها را متوقف کرد، تعرفه بر چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، حتی بیشتر از این افزایش یافت و پکن در واکنش به این اقدام، تعرفههای گمرکی بر آمریکا وضع کرده است.
سرینیواسان گفت: آسیا با ترکیب تقاضای بیشتر بازار آمریکا و عدم قطعیت قابلتوجه سیاست جهانی، آسیبپذیر شده است. این منطقه علاوه بر آسیب دیدن تجارت به دلیل تعرفهها، با خطر افزایش عدم اطمینان به نوسانات بازار مواجه است که به نوبه خود به تشدید شرایط مالی منجر میشود. یا به ویژه در برابر شوکهای سیاست تجاری آسیبپذیر میشود زیرا بسیاری از اقتصادهای آسیایی، سیاست تجارت باز دارند و حلقه کلیدی در زنجیره تامین جهانی هستند.
سرینیواسان افزود: این مورد میتواند خطر نزولی بزرگی برای آسیا در آینده باشد، بنابراین، با وجود اینکه پیشبینی خود برای آسیا را کاهش دادهایم، خطرات نزولی هنوز برای منطقه بسیار قابل توجه است. صندوق بینالمللی پول با کاهش تقاضا در بازارهای بزرگی مانند چین و آمریکا، پتانسیل بیشتری برای تجارت درون منطقهای در کاهش این ضربه پیشبینی میکند.
پایگاه خبری اینوست گزارش کرد، سرینیواسان میگوید: اقتصادهای آسیایی، از جمله چین، باید با ترویج مصرف و سرمایهگذاری، تقاضای داخلی را تقویت کنند. در حالی که انعطافپذیری نرخ ارز، محافظ کلیدی در برابر شوکها خواهد بود، مداخله ارزی ممکن است در صورت افزایش نوسانات بازار مالی وارد عمل شود.
انتهای پیام