اخبار دانش > فناوری‌

رفیق هوشمند یا راهنمای نادقیق؟



به گزارش همشهری آنلاین، چت‌بات‌ها برنامه‌هایی هستند که با استفاده از هوش مصنوعی یا قواعد از پیش تعیین‌شده، به پیام‌های کاربر پاسخ می‌دهند. برخی از آنها مثل ChatGPT توانایی درک زبان طبیعی را دارند و پاسخ‌هایی شبیه انسان می‌دهند. اما این ظاهر دوستانه و حرفه‌ای، گاهی ما را گول می‌زند.

مشکل کجاست؟

بزرگ‌ترین چالش، اعتماد بی‌جا به پاسخ چت‌بات‌هاست. این سیستم‌ها همیشه درست نمی‌گویند، ممکن است اطلاعات قدیمی یا نادرست بدهند یا حتی در برخی موارد دچار «توهم پاسخ» شوند؛ یعنی با اطمینان، اطلاعاتی غلط ارائه دهند. همچنین برخی چت‌بات‌ها برای زبان فارسی آموزش کافی ندیده‌اند و ممکن است نتوانند نیازهای ما را درست درک کنند.

چه باید کرد؟

قبل از استفاده از چت‌بات‌ها، باید بدانیم آنها چه هستند، چه محدودیت‌هایی دارند و در چه زمینه‌هایی قابل اعتمادند. آموزش، مهم‌ترین ابزار برای استفاده هوشمندانه از ابزارهای هوشمند است.

تطابق با منابع دیگر

یکی از بهترین راه‌ها برای اعتماد به مطالب تولیدشده توسط چت‌بات‌ها، نگاهی به منابع دیگر است. با یک جست‌وجوی ساده می‌توان به این نتیجه رسید که آیا مطلب تولیدشده توسط چت‌بات قابل اعتماد است یا خیر. با این حال، نوع نیاز ما نیز این دایره جست‌وجو را متغیر می‌سازد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا