ساخت مخازن اضطراری در محله ها چه شد؟
همشهری آنلاین – احمد صادقی در سیصد و هفدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تهران به عنوان پایتخت سیاسی همواره در معرض حوادثی همچون زلزله بوده است، اظهار کرد: طرحی در دفتر همکاری بین المللی ایران و ژاپن تهیه شده است. ما در حوادث با تخریب تأسیسات روبه رو هستیم و در این شرایط مردم به آب دسترسی نخواهند داشت.
وی افزود: در همین راستا طرح تأمین آب اضطراری به شورا ارائه شد و مخازن آب هزار لیتری به عنوان هدفی برای حفظ جان شهروندان در محلات پیش بینی شد تا بتوان آب آشامیدنی، اورژانسی و آتش نشانی را تأمین کرد.
صادقی با بیان اینکه شهروندان در نزدیکترین شعاع باید به مخازن دسترسی داشته باشند، تصریح کرد: نیاز سه لیتر در روز برای سه شبانه روز برای شهروندان باید تأمین شود.
وی با اعلام اینکه شورا به آب و فاضلاب اجازه داد که طرح را در تهران اجرایی کند و لایحه مرتبط را به شورا ارائه دهد و طی پنج سال مبالغ آن را در قبوض آب دریافت کند، یادآور شد: ۱۵ درصد مبالغ دریافتی از شهروندان در مصارف خانگی باید صرف ایجاد این مخازن می شد.
صادقی همچنین خاطرنشان کرد: شورای شهر تهران بر اساس مصوبه با اجرای طرح در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ موافقت کرد اما پس از گذشت ۶ سال از این مصوبه تنها ۲۰۱ مخزن تعبیه شده و کامل نشده است. ۳۲ مخزن در سال ۱۴۰۰، ۱۴۲ مخزن در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و ۲۷ مخزن در سال ۱۴۰۳ تأمین شده است.
وی ادامه داد: بیش از ۱۰ همت از سال ۱۳۹۹ به بعد برای تأمین این مخازن دریافت شده که می توانستند با این رقم تمام مخازن را تأمین کنند. آبفا پاسخگوی این موضوع نیست و مشخص نیست منابع در این حوزه هزینه شده یا در بخش های دیگر هزینه کرده اند. آبفا باید در مورد تأمین منابع اجرای طرح آبرسانی تهران، جبران کسری قیمت و میزان هزینه کرد ایجاد مخازن به تفکیک سالهای مالی پاسخ دهد.