«سربکلان» روستایی گردشگری با قدمت ۱۵۰۰ سال
حمید صیدی در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در شمال غربی استان ایلام در دامنههای زاگرس و در مجاورت رودخانههای دائمی، روستای سراب کلان قرار دارد، این روستا با جمعیتی بالغ بر ۸۰۰ نفر ساکن دائمی و حدود ۵۰۰ نفر جمعیت خوشنشین فصلی ، یکی از روستاهای هدف گردشگری در برنامه توسعه منطقهای شناخته شده است.
وی خاطرنشان کرد: اما متأسفانه، وجود آثار تاریخی قدیمی، منابع آبی دائمی و زمینهای کشاورزی خوب در این روستا، همراه با هیچگونه برنامهریزی جدی در حوزه گردشگری نبوده است.
صیدی توضیح داد: طبق اسناد تاریخی، سراب کلان در دوران ساسانی بهعنوان مرکز فرمانروایی منطقه و تحت نام «مساذان» شناخته میشد، این روستا احتمالاً مرکز ولایتی بوده است که در زمان انوشیروان پادشاه مدیریت میشده است، باقیماندههای قلعه، چشمههای آب گوارا و سنگنوشتههای محلی، گواهی از این قدمت تاریخی است.
دهیار روستای سرابکلان شهرستان سیروان تشریح کرد: بیشتر ساکنان روستا به کشاورزی و دامداری مشغول هستند. در مجموع، حدود ۳۰۰ هکتار زمین آبی و ۱۰۰۰ هکتار زمین دیم در این منطقه وجود دارد که عمدتاً در اختیار خانوارهای روستایی قرار دارد.
وی افزود: دهیاری سرابکلان سالانه بالغ بر ۹۰۰ میلیون تومان در زمینههای مختلف از جمله دفع فاضلاب، مدیریت پسماند و بتنریزی معابر هزینه میکند، اما هیچگونه اعتباری برای توسعه زیرساختهای گردشگری ، مرمت آثار تاریخی و یا جذب گردشگران به این منطقه اختصاص نیافته است.
صیدی در خصوص ویژگیهای گردشگری این روستا گفت: کارشناسان حوزه گردشگری و توسعه روستایی معتقدند که با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک، وجود منابع آبی، تنوع زیستی، اقلیم معتدل و آثار تاریخی، میتوان سرابانوشیروانکلان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری غرب کشور تبدیل کرد.
وی اضافه کرد: اما بدون برنامهریزی مناسب، سرمایهگذاری دولتی و خصوصی و حمایت از ظرفیتهای محلی، این فرصتها به مرور زمان از دست خواهد رفت.
انتهای روستا