سیاسی > دفاعی - امنيتی

سردار حسنی‌آهنگر: خبرهای خوبی از دستاوردهای سپاه در هوش مصنوعی در راه است



ارتباط فردا: سردار محمدرضا حسنی آهنگر در نشست خبری «همایش بین المللی هوش‌مصنوعی و تمدن آینده» با یادآوری اینکه دانشگاه امام حسین سال ۱۳۹۰ اولین مرکز هوش مصنوعی و علوم شناختی را تشکیل داد، گفت: این دانشگاه و در سال ۹۸ تبدیل به دانشکده وپژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی شد. اکنون همگرایی بسیار خوبی بین هوش مصنوعی و علوم شناختی وجود دارد و تحت همین عنوان دانشکده‌ای را ایجاد کردیم و از پیوند این دو واژه جدیدی به نام هوش شناختی را بودجود آوردیم.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین ادامه داد: هندسه نظمی جهانی در حال تغییر است و امروز علم و فناوری نوظهور وبدیع در محیط سایبر به عنوان مولفه برتری‌ای مطرح است و کشورهای صاحب قدرت در حال ایجاد یک تقسیم بندی بین خودشان در این حوزه هستند. ما هم باید بین ۱۰ کشور برتر در این حوزه باشیم.

وی با بیان اینکه دستیابی به این هدف نیاز به تامین چند پارامتر بسیار مهم است، اظهار کرد: اگر قرار باشد ما از هوش مصنوعی استفاده کنیم اول باید این پدیده را بخوبی بشناسیم و پس از آن باید یه درستی رقبایمان را بشناسیم و بعد برنامه راهبردی را تدوین کنیم تا به هدف مورد نظر برسیم.

حسنی آهنگر تاکید کرد: ما سعی کرده‌ایم‌ زیست‌بوم هوش مصنوعی را تعریف کنیم و بعد به لایه‌های مختلف هوش مصنوعی بپردازیم. لایه اولی که باید به آن توجه کنیم معماری هوش‌مصنوعی است. لایه دوم‌ توجه به سرمایه انسانی است ، لایه بعدی زیرساخت های مختلف مانند زیرساخت‌های پردازشی و ذخیره ساز ها است.

وی یادآور شد: لایه بعدی دانش و فناوری در هوش مصنوعی است، لایه بعدی حکمرانی داده‌ها است و لایه بعدی هم‌ لایه محاسبات و محصولات هوش‌ مصنوعی است.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین اعلام کرد: دانشگاه‌های خوبی از کشورهای روسیه، چین، آلمان، مالزی و دانمارک برای حضور در بخش اصلی همایش که چهارشنبه ۱۰ بهمن در تهران برگزار می‌شود آمادگی خود را برای حضور اعلام کرده‌اند. تاکنون ۴۸۷ چکیده مقاله به همایش ارسال شده است و ۱۴۳ مقاله توسط داوران پذیرفته شده است. همچنین ۸۱۵ استاد و پژوهشگر در این همایش شرکت کرده‌اند و اساتید حوزه و مسئولان هم‌برای شرکت در همایش دعوت شده است.

حسنی آهنگر در پاسخ به پرسشی درباره تامین اعتبارات لازم برای رسیدن به ده کشور برتر در هوش مصنوعی تأکید کرد: طی برنامه‌ای که به مجلس شورای اسلامی دادیم موجب شد تا در برنامه هفتم بودجه خوبی برای توسعه هوش مصنوعی پیش‌بینی شده است که اگر محقق شود می‌توانیم به اهداف تعریف شده برسیم.

وی ادامه داد: ما در حوزه تولید علم در هوش مصنوعی اکنون رتبه هفدهم جهانی را داریم که برای رسیدن به ۱۰ کشور برتر یک‌کلان پروژه تعریف شده است. اما در حوزه تجاری‌سازی محصولات رتبه خوبی نداریم که باید در این حوزه تلاش‌ها را مضاعف کنیم.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین تأکید کرد: یکی از دغدغه‌هایی که درباره هوش مصنوعی وجود دارد این است که آیا هوش مصنوعی می‌تواند جای افراد را بگیرد؟ تا کنون از هوش مصنوعی به عنوان تصمیم‌ساز استفاده شده است، نه تصمیم‌گیر و این موجب می‌شود سیستم‌های پشتیبانی تصمیم بتوانند تصمیم‌سازی بهتری کنند، اما در نهایت تصمیم‌گیری به عهده انسان است.

حسنی آهنگر با اشاره به اقدامات سپاه در حوزه علم و فناوری گفت: سپاه پیشران قطار پیشرفت علم در کشور بوده و هست. زیرساخت‌های خیلی خوبی که در سپاه وجود دارد که سایر دانشجویان به عنوان مرجع به آن‌ها مراجعه می‌کنند. درحوزه هوش مصنوعی هم همینطور خواهد بود و حتما در آینده خبرهای خوبی از دستاوردهای سپاه در هوش مصنوعی در حوزه های مختلف خواهید شنید.

وی یادآور شد: تا الان هم در حوزه ناوبری موشک‌ها، افزایش دقت موشک‌ها، پرواز جمعی پهپادها و زیرسطحی‌های هوشمند صورت گرفته است و در آینده هم خبرهای خوبی از این حوزه خواهیم شنید.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا