اخبار شهر > شهری

سرمای زمستان کم شود، تعداد موش‌ها زیاد می‌شود



همشهری – محمد سرابی: تحقیقات دانشمندان در واشنگتن، سانفرانسیسکو، تورنتو، نیویورک و آمستردام و چند شهر دیگر این افزایش را نشان داده است. در شهرهایی مانند پاریس و لندن هم اطلاعات کافی از جمعیت موش‌ها به دست نیامد.

کانادا

طوفان کامل

شورای شهر تورنتو سیاست کاهش حیوانات موذی را تصویب کرده است. در سال ۲۰۱۸ هم طرحی برای این کار تصویب شده بود اما به اجرا در نیامد. تعداد موش‌ها در بزرگترین شهر کانادا آنقدر زیاد شده که از آن با عنوان «طوفان کامل» نام‌برده می‌شود. سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۹۴۰ درخواست مقابله با جوندگان در این شهر ثبت شده بود. در طول دوران کرونا این تعداد کم شد اما در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۱۴۰۰ شکایت رسید. در سال ۲۰۲۳ هم نزدیک به ۱۶۰۰ تماس ثبت شد.

از یک طرف گفته می‌شود که ساخت و سازهای مسکن شهری باعث خراب شده لانه‌های زیرزمینی موش‌ها می‌شود و تعداد آن‌ها را کم می‌کند، ‌ عده‌ای هم بیان کرده‌اند که ساخت و ساز باعث پخش شدن موش‌ها در شهر و دیده شدن بیشتر آن‌ها می‌شود. با این حال مدیریت شهری بر افزایش تعداد موش‌ها و ضرورت مقابله با آن‌ها تاکید دارد.

موش و سنجاب

تورنتو سابقه زیادی در برنامه کنترل آفات شهری ندارد و برخی شرکت‌های خصوصی کار پاکسازی ساختمان‌ها را انجام می‌دهند. نزدیک ۷۰ سال قبل هم تعداد موش‌ها در این منطقه زیاد شده بود ولی بعد از آن موش‌ها کمتر و سنجاب‌ها بیشتر شدند تا امروز که جمعیت موش‌ها در حال غلبه است. شورای شهر از شهرداری خواسته که تجربیات دیگر شهرها در آمریکای شمالی را به کار گیرند و مشکل موش‌های شهری را تا سال ۲۰۲۵ حل کنند. ونکوور شهر دیگر کانادا در غرب این کشور هم با مشکل افزایش موش‌ها روبه‌رو است.

شهرداری تورنتو به ساکنان این شهر توصیه کرده است که راه‌های ورود به خانه‌ها را ببندند، نشتی‌های آب و منابع رطوبت را از بین ببرند و زباله‌ها را در سطل‌های مخصوص نگه‌داری کنند.

هلند

موش‌ها را نگه می‌داریم

واکنش شهر آمستردام به افزایش تعداد موش‌ها برخلاف دیگر کلانشهرهای اروپایی بود. تقریبا هیچ برنامه‌ بزرگ یا نقشه‌ای برای کاهش تعداد موش‌ها وجود ندارد و کارشناسان اهل این شهر هم می‌گویند که بهتر است این حیوانات را به عنوان بخشی از حیات وحش شهر پذیرفته شوند، همانطور که کلاغ‌ها پذیرفته شده‌اند. در آمستردام استدلال‌هایی برای همزیستی با موش‌ها اعلام شده است. طرفداران همزیستی می‌گویند که موش‌ها بیماری‌های انسانی را انتقال نمی‌دهد و و زمانی که شخصی دچار یک بیماری واگیردار می‌شود، معمولا آن را از یک انسان دیگر گرفته است و موش‌های آمستردامی بیمار نیستند.

در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۵۰۰ پیام تقاضای دفع آفت موش در شهرداری ثبت شد که در سال در سال ۲۰۲۰ به ۳۲۰۰ بار رسید. شهرداری می‌خواست با نوعی ماده شیمیایی ضد بارداری، زاد و ولد موش‌ها را کنترل کند اما این کار هم به صورت گسترده انجام نشد.

آفت رستوران‌ها

موش‌های به یک دلیل دیگر برای شهر گردشگری آمستردام مزاحمت ایجاد می‌کنند. اگر بازرسان بهداشت در رستوران‌ها یا مراکز عمومی دیگر که مواد غذایی عرضه می‌کنند، لاشه یا مدفوع موش پیدا کنند، ممکن است آن را تعطیل کنند. زیاد شدن کلی موش‌ها در سطح شهر باعث تعطیل شدن بیشتر رستوران‌ها و مشاغل مشابه می‌شود. از سال ۲۰۱۷ به کاربردن سموم شیمیایی قوی در آمستردام ممنوع شد و فقط باید از سم‌های زیستی استفاده کرد که ممکن است همین تغییر هم جمعیت موش‌ها را زیاد کرده باشد.

در سال‌های قبل شکایت‌هایی از حجم زیاد زباله باقیمانده از گردشگران در خیابان‌های آمستردام شده بود. این زباله‌ها غذای پرنده‌ها و موش‌ها می‌شود. شهرداری آمستردام چندان موافق بی‌اعتنایی به افزایش حمعیت موش‌ها نیست و رها کردن غذاهای نیمه‌خورده را یکی از دلایل افزایش موش‌ها اعلام کرده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا