استان ها > همدان

نهالستان قدس، بزرگترین تولیدکننده نهال در همدان



جواد زنگنه در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، از تولید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان قدس ملایر در راستای طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت» خبر داد و گفت: حدود یک میلیون اصله از این نهال‌ها، صنوبر است و مابقی نهال‌هایی است که به آب کمی نیاز دارند.

وی اظهارکرد: گونه هایی از جمله بنه، داغداغان، ارژن و بادامک در راستای احیا و غنی سازی پوشش جنگلی منطقه زاگرس در این نهالستان تولید می‌شوند که با توجه به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و خشکسالی، نیاز آبی کمی دارند و با شرایط منطقه سازگار هستند.

زنگنه ادامه داد: با توجه به نیاز شهرستان ملایر به چوب، چند سال است که صنوبر در این نهالستان تولید و در اختیار کشاورزان و مردم قرار می‌گیرد تا هم فشار برای قطع دیگر درختان و حذف آنها کاهش پیدا کند و هم تولید چوب کشاورز را به سودآوری برساند.

وی به اهمیت نگهداری یک گونه گیاهی پس از کاشت آن تاکید و بیان کرد: گونه صنوبر در مکان‌های دارای رواناب و حاشیه زمین‌های کشاورزی به‌عنوان بادشکن کشت می‌شود و پس از پنج تا هفت سال قابل برداشت است و علاوه بر اثرات مثبت پوشش گیاهی آن، به تولید چوب در منطقه کمک می‌کند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این نهالستان همچنین نهال‌های فضای سبز برای شهرداری ها دهیاری ها، معابر روستایی و شهری را تولید می کند و پس از جانمایی با مشارکت شهرداری ها، دهیاری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا کاشته می شوند.

وی با تاکید بر اینکه نهال ها بصورت رایگان بین دستگاه ها و مردم توزیع می‌شود، تصریح کرد: پس از بررسی درخواست مردم و ارائه محدوده نقشه زمین، جانمایی کرده و در هفته منابع طبیعی، نهال‌ها را بین مردم توزیع می‌کنیم.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با اشاره به اینکه این نهالستان علاوه بر تامین نیاز استان، به استان‌های مجاور از جمله مرکزی، کردستان و لرستان نیز نهال ار سال می‌کند، افزود: در هر متر مبع از این نهالستان ۱۰۰ اصله نهال تولید می‌شود.

وی اظهارکرد: گونه‌هایی از جمله صنوبر، سنجد، بادام، توت افرا، زبان گنجشک، داغداغان، نارون، سرو نقره‌ای، خمره‌ای، ارژن، بادامک، سنجد، کاج، بلوط، اقاقیا و سایر گونه‌ها که با شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان سازگاری بیشتری دارند، در این نهالستان تولید می‌شود.

زنگنه در ادامه بیان کرد: روز گذشته و به مناسبت هفته منابع‌طبیعی و روز درختکاری، گروه مهندسی طبیعت دانشگاه ملایر با همکاری انجمن مرتعداری ایران، اداره کل منابع طبیعی استان همدان و ملایر و انجمن‌های علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، برنامه‌های متنوعی برگزار کرد.

وی افزود: کاشت نهال در محوطه دانشگاه، برگزاری کارگاه آموزشی حفظ و احیای منابع طبیعی، برپایی همایش با حضور اساتید و متخصصان منابع طبیعی و محیط زیست و نمایشگاه عکس، با حضور دانشجویان، اساتید و علاقه‌مندان از جمله این برنامه‌هاست.

این مقام مسئول همچنین به دیدار پرنسل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با امام جمعه شهرستان و تشریح اقدامات یک ساله در آستانه ورود به هفته منابع‌طبیعی اشاره و اظهارکرد: در این دیدار عملکرد یک ساله این اداره اداره تشریح و طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز تبیین شد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا