سلامت تغذیه در مادران باردار مبتلا به سوءتغذیه
مادران برای داشتن دوران بارداری مطلوبتر بهتر است بارداری خود را تا رسیدن به وزن طبیعی به تعویق بیاندازد. اما در صورتی که BMI مادر کمتر از ۱۸.۵ یا بالاتر از ۲۵ باشد، باید رژیم غذایی متناسب برای او در نظر گرفته شود.
ممکن است مادران باردار با توده بدنی پایین در دریافت ویتامینها و مواد مغذی لازم برای بارداری دچار مشکل شود که این موضوع میتواند سلامت جنین را نیز به خطر بیاندازد. در این دسته از مادران، خطر زایمان زودرس، سقط جنین، کند شدن رشد جنین، تولد جنین با وزن کم افزایش مییابد.
در صورت بارداری مادر در شرایط کمبود وزن و سوءتغذیه، لازم است نکات زیر در دوران بارداری رعایت شود:
nbsp; میزان افزایش وزن مادر در طول کل دوران بارداری پیوسته اندازهگیری و بررسی شود تا وزنگیری کافی را داشته باشد ( به صورت متوسط محدوده افزایش وزن این مادران در طول بارداری تک قلویی باید به طور تقریبی، بین ۱۲.۵ تا ۱۸ کیلوگرم باشد.)
تنوع غذایی مادر رعایت شود و از انواع گروههای غذایی شامل نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ مصرف شود.
علاوه بر سه وعده اصلی (صبحانه، ناهار و شام ) از دست کم ۲ تا ۳ میان وعده در روز استفاده شود.
در میان وعدهها مواد غذایی مثل شیر، مغزها، دانهها، نان و پنیر، کنجد، خرما، میوههای تازه یا خشک، سیب زمینی پخته، حبوبات و موارد مشابه گنجانده شود.
از غذاها و دسرهای ترکیبی مانند انواع آش، حلیم ، اسموتی و شیک برای افزایش دانسیته کالری غذا استفاده شود.
بیسکوئیت، بستنی، کیک، کلوچه و موارد مشابه، به ویژه به صورت خانگی در میان وعدهها مصرف شود.
از انواع چاشنیها برای افزایش اشتها در طبخ غذا استفاده شود.
از گروه غلات مثل نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی در طول روز بیشتر استفاده شود.
از روغن زیتون یا خود زیتون برای سالاد و افزودن به غذاها استفاده شود.
در صورت داشتن تهوع و استفراغ در دوران بارداری برای جلوگیری از کاهش وزن به کارشناس تغذیه مراجعه و توصیههای لازم دریافت شود.
برای تحریک اشتها، از انواع چاشنیها در طبخ غذاها استفاده شود.
انتهای پیام