ضرورت بازنگری قانون شورای اسلامی و آیندهنگری توسعه شهری سنندج
کیومرث حبیبی شامگاه امروز (نهم اردیبهشت) در آیین تجلیل از شوراهای اسلامی ادوار شهر سنندج که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار در محل مجتمع فرهنگی-هنری شهرداری سنندج برگزار شد، اظهار کرد: در حال تعداد ۴ هزار و ۷۰۰ عضو شورا در شهرها و روستاهای کردستان به عنوان نماینده مردم، برای توسعه و آبادانی استان تلاش میکنند.
وی شورا را نمادی از مردمسالاری دینی و دمکراسی دانست و افزود: شورای اسلامی به عنوان نهاد غیردولتی به واسطه داشتن پشتوانههای دینی، سیاسی، قانونی و مردمی یک اصل غیرقابل تغییر است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفتمان را شرط رسیدن به نتیجه مطلوب و رفع مشکلات عنوان کرد و گفت: شورا یک تیم به شمار میرود و باید با وحدت، همدلی و همافزایی به سمت توسعه جوامع شهری و روستایی حرکت کنند.
حبیبی با تاکید بر اینکه انتظارات از شورا منطبق با وظایف آنان باشد، بیان کرد: علاوه بر اقدامات عمرانی، توجه به برنامههای فرهنگی به عنوان غذای روح شهر ضروری است و خوشبختانه در ۱۰ سال اخیر اقدامات قابلتوجهی در این حوزه انجام شده است.
وی به قانون شوراها اشاره و تصریح کرد: صاحبنظران معتقدند نقد هر پدیده تاریخی پس از گذشت ۱۰۰ سال امکانپذیر است، قانون شوراها از این قاعده مستثنی بوده و به مرور و بازنگری مجدد نیاز دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه کمکهای دولتی به شوراهای استان محدود است، خاطرنشان کرد: قانون ارزش افزوده باعث ایجاد دوگانگی و توزیع نابرابر ارزش افزوده در شهرداریها شده است، میبایست علاوه متعادل کردن توزیعها، برای شهرداریهایی که از بودجه دولتی محروم هستند، منابع درآمدی ایجاد شود.
حبیبی یادآور شد: شهر سنندج به عنوان مرکز استان به سمت کلان شهر یک میلیون نفری در حال حرکت است و این رشد جمعیت به خدمات و بسترهای پیشرفته همچون گسترش سیستمهای حمل و نقل نوین انبوهبر، تصفیه خانه مدرن، پایانههای مسافربری، میادین بار و میوه ترهبار، شهرکهای تخصصی صنفی، مراکز بزرگ تفریحی، فرهنگی و ورزشی نیاز دارد، بنابراین باید در راستای توسعه استان اقداماتی مبتنی بر واقعبینی، پیشبینی دقیق تحولات آتی، جهتگیریهای توسعه و آیندهنگری در دراز مدت انجام شود.
انتهای پیام