ضرورت تسریع در صدور مجوز استقلال دانشکده علوم پزشکی قوچان
علی آذری عصر امروز ۱۵ اردیبهشت، در حاشیه بازدید معاون پارلمانی وزارت بهداشت و در نشست با مدیران حوزه سلامت شهرستان قوچان که در محل بیمارستان موسیبن جعفر این شهرستان برگزار شد، با تأکید بر لزوم توجه جدیتر وزارت بهداشت به زیرساختهای درمانی این منطقه اظهار کرد: در دوران بحران کرونا با همکاری وزیر وقت بهداشت، مبلغی بالغ بر ۸ میلیارد تومان از محل یارانهها به صورت نقدی به شهرستان تزریق شد که نقش مهمی در کنترل بحران و نجات جان بیماران ایفا کرد.
وی با اشاره به پرداخت مطالبات حوزه سلامت از تأمین اجتماعی افزود: در ماههای اخیر با پیگیریهایی که داشتیم، طلب دانشگاه از سازمان تأمین اجتماعی واریز شد.
آذری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تجربه تلخ دوران کرونا اظهار کرد: پنج سال است که درگیر مکاتبه و پیگیری برای تهیه دستگاه MRI هستیم، اما همچنان این مطالبه مهم مردم به نتیجه نرسیده است؛ اگر در آن روزها MRI و سیتیاسکن مجهز و فعال داشتیم، شاید امروز آمار فوتیها در قوچان کمتر از ۵۰۰ نفر بود.
نماینده قوچان و فاروج گفت: خوشبختانه اکنون پروژه MRI قوچان و سیتیاسکن فاروج به مراحل نهایی رسیده و از وزارت بهداشت انتظار داریم با صدور برگه اعتباریات، مسیر این اقدامات تسهیل شود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت استقلال دانشکده علوم پزشکی قوچان تصریح کرد: در حال حاضر سه استدلال قوی برای تحقق این مطالبه وجود دارد؛ نخست آنکه سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر امام رضا(ع) از مسیر قوچان عبور میکنند، دوم اینکه فاصله ما تا مرز عشقآباد تنها ۳۵ کیلومتر است و بسیاری از اتباع ترکمن نیز از خدمات سلامت این منطقه بهره میبرند و سوم اینکه جمعیت ثابت و سیار ما در کنار جمعیت فاروج، در مجموع به بیش از ۳۰۰ هزار نفر میرسد.
آذری با اشاره به حمایتهای صورت گرفته برای این استقلال گفت: وزیر بهداشت به همراه رئیس دانشکده علوم پزشکی مشهد از این موضوع حمایت کردهاند و حتی فرمها و مدارک لازم تکمیل شدهاند، اما هنوز صدور برگه نهایی موسوم به اعتباریات زمانبر شده است، این در حالی هست که با تحقق این استقلال، بسیاری از مشکلات ساختاری و مدیریتی حوزه سلامت منطقه رفع خواهد شد.
وی در بخش دیگری از این نشست، به اقدامات انجام شده برای توسعه زیرساختهای بیمارستانی اشاره کرد و گفت: بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی شهید یوسف کلاهدوز با مشارکت خیرین و بخش خصوصی طراحی شده و مجوز ماده ۲۰ آن نیز به همت وزارت بهداشت و در کمترین زمان ممکن صادر شده است، این بیمارستان قرار است در دو فاز اجرا شود که فاز اول شامل ۱۷۰ تخت بوده و تأمین بودجه آن نیز در جریان است.
آذری همچنین با اشاره به سهم مجلس در تعیین جهتگیری بودجههای رفاهی کشور گفت: ما در مجلس تلاش کردیم بخشی از منابع بودجهای را که پیشتر در اختیار دولت بود، به صورت هدفمند در مسیر محرومیتزدایی و توسعه مناطق کمبرخوردار هدایت کنیم، انتظار داریم بخشی از این اعتبارات به حوزه سلامت قوچان تخصیص یابد، همانطور که در دوران کرونا شاهد تزریق ۸ میلیارد تومان بودیم.
مردم قوچان از وضعیت درمانی و بیمارستانها شکایت دارند
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا هراتی مطلق، امام جمعه قوچان، در این نشست وضعیت بهداشت و درمان شهرستان قوچان را غیر قابل قبول خواند و از مسئولان به شدت انتقاد کرد.
وی با اشاره به مشکلات جدی موجود در این حوزه گفت: دو نعمت بزرگ که در لسان روایات ما به آن اشاره شده، یکی سلامت و بهداشت است و دیگری امنیت، متأسفانه وضعیت درمان در شهرستان قوچان بسیار بحرانی است.
امام جمعه قوچان با بیان اینکه مردم این شهرستان بارها اعتراضات خود را در خصوص وضعیت بهداشت و درمان مطرح کردهاند، تصریح کرد: مردم ما که بیش از هزار شهید و ۱۳ هزار رزمنده تقدیم انقلاب اسلامی کردهاند، امروز از وضعیت درمانی خود ناراضی هستند. به طوریکه حتی در برخی موارد، بیمارانی که در وضعیت اورژانسی هستند، مجبورند از قوچان به مشهد منتقل شوند، آیا این وضعیت شایسته شهرستانی است که ۲۰۰ پزشک متخصص و فوقتخصص دارد؟
وی در ادامه به لزوم توجه ویژه به مشکلات بهداشت و درمان در شهرستان قوچان اشاره کرد و افزود: امروز در قوچان با مشکلاتی از جمله کمبود دستگاه MRI و سیتیاسکن روبهرو هستیم، مردم باید برای انجام این آزمایشات به مشهد سفر کنند، در حالی که این خدمات باید در شهرستان ما در دسترس باشد.
هراتی مطلق همچنین با اشاره به مشکلات زیرساختی بیمارستانها گفت: بیمارستانهای قوچان با امکاناتی که در حد بیمارستانهای صحرایی است، نمیتوانند پاسخگوی نیازهای مردم باشند در حالی که باید پاسخگوی خواستههای مردم باشیم، گاهی اوقات قادر به ارائه خدمات اولیه به آنها نیستیم، متاسفانه وضعیت بهداشت و درمان قوچان در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست.
وی در پایان از مسئولان خواست تا به واقعیتهای موجود توجه کرده و برای حل مشکلات بهداشت و درمان شهرستان قوچان اقدام عاجل کنند و تاکید کرد: مردم شهرستان قوچان، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و این مشکلات باید هر چه سریعتر حل شود، مسئولان باید این مشکلات را جدی بگیرند و در جهت رفع آنها گام بردارند.
انتهای پیام