ضرورت شناسایی سازمانهای جهانی برای استفاده از ظرفیتهای اصفهان
به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی نباتینژاد صبح پنجشنبه در کارگروه اقتصادی بنیاد مطالعات و پیشرفت نصفجهان با تاکید بر ضرورت فعالسازی دیپلماسی عمومی در شهر اصفهان اظهار کرد: زیرساختهایی که در شهر اصفهان وجود دارد و تاریخی که به ما رسیده گویای آن است که این شهر دیپلماسی فرافعالی با تمام دنیا داشته و بخشی از توسعه محقق شده در اصفهان در زمانی که پایتخت بوده است به همین دیپلماسی برمیگردد.
وی افزود: اکنون اصفهان پایتخت نیست و ما باید بیشتر از ظرفیت دیپلماسی عمومی استفاده کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به بسترهای جهانی متناسب با ظرفیتهای موجود در اصفهان عنوان کرد: شبکههای بینالمللی وجود دارد که آسیب امنیتی و ملاحظات فرهنگی و اجتماعی برای جمهوری اسلامی ندارد و اصفهان میتواند عضو چنین شبکههایی شود؛ در این بین بخشهای مختلف در اصفهان از جمله مدیریت شهری میتوانند در زمینه دیپلماسی عمومی نقشآفرین باشند.
وی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای بینالمللی شهرداری پیمانهای خواهرخواندگی است، گفت: ۱۵ پیمان خواهرخواندگی در شهرداری اصفهان وجود دارد و این ظرفیت درحال توسعه است؛ همچین شهرداری اصفهان در ۱۵ سازمان بینالمللی شهری به صورت فعال و غیرفعال عضو است.
نباتینژاد افزود: تلاش بر آن است که این پیمانهای خواهرخواندگی و همچنین عضویت شهرداری اصفهان در سازمانهای بینالمللی تقویت شده و در بخشی که امکان میزبانی و حضور فعالتر وجود دارد، تسهیل شود؛ اصفهان در دو ماه گذشته در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان حضور فعال داشت و میزبانی اجلاسیه شهرهای تاریخی جهان را برای سال ۲۰۲۷ به عهده گرفت.
وی تصریح کرد: ظرفیتهای محتوایی و مکانهای برگزاری اجلاس در اصفهان با برخی از پهنههای موجود در اروپا برابری میکند؛ باید استفاده از این ظرفیتها مورد توجه قرار گیرد و کارگروهی جهت بررسی جهان به منظور فعال کردن بسترهای موجود در اصفهان در زمینه دیپلماسی عمومی تشکیل شود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: باید اتفاقی جهادی در زمینه شناخت سازمانهای بین المللی صورت گیرد تا بتوان اصفهان را در قلههای مختلف جهانی شهره کرد.