طرز تهیه خورشت کنگر کوهی متفاوت و لذیذ مناسب فصل بهار
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می شود ولی می توان آن را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. اگر هم وگن هستید می توانید این خورش خوشمزه را بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
انواع خورش فوری خوشمزه و اصیل ایرانی
مواد اولیه
کنگر پاک شده ۱ کیلوگرم
پیاز ۱ عدد
گوشت خورشتی ۲۵۰ گرم
زردچوبه و فلفل سیاه هرکدام نصف قاشق چای خوری
رب انار ۱ قاشق چای خوری
ترکیب نعنا و جعفری ۲۰۰ گرم
نمک به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا یک پیاز را به شکل نگینی خرد و در روغن تفت می دهیم.
در این فاصله نعنا و جعفری را در یک ماهیتابه تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد. البته حواستان باشد که سبزی نشود. در ترکیب جعفری و نعنا هم باید مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد چرا که اگر مقدار نعنا زیاد باشد غذا را تلخ می کند. به ترکیب نعنا و جعفری کمی فلفل سفید و سیاه اضافه کنید. یک قاشق چای خوری هم رب انار ترش اضافه کنید.
زمانی که پیاز سبک شد گوشت را اضافه کنید. بهتر است گوشت تان گوسفندی باشد اما اگر به بوی گوشت گوسفندی عادت ندارید می توانید از گوشت گوساله استفاده کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید و در ادامه نصف قاشق چای خوری زردچوبه، نوک قاشق چای خوری جوز هندی(مقدار باید خیلی کم باشد)، نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه، نوک قاشق چای خوری پودر غوره، نوک قاشق چای خوری ادویه کاری و نوک قاشق چای خوری قره قروت یا همان کشک سیاه را برای طعم دار کردن گوشت همراه با پیاز تفت دهید. ریختن پودر غوره و قره قروت گوشت شما را ترش مزه می کند و طعم بی نظیری به آن می دهد(دقت کنید می توانید فقط از ادویه های زردچوبه و فلفل سیاه موقع تفت استفاده کنید، مابقی ادویه ضروری نیست اما در مزه دار شدن گوشت و گرفتن بوی هضم کمک زیادی می کند. حتما آب جوش به گوشت اضافه کنید تا جایی که آب روی گوشت ها را بگیرد. اگر خورشت در زودپز باشد به ۲۰ دقیقه زمان برای پخت احتیاج دارد اما در قابلمه حدود یک تا یک و نیم ساعت.
قبل از اینکه درب قبلمه را بگذارید در یک کیسه توری یک عدد چوب دارچین، ۲ عدد برگ بو، یک شاخه رزماری، یک قاشق چای خوری تخم گشنیز و ۱ عدد میخک بگذارید و داخل آن بیندازید و بعد از اینکه گوشت پخت آن را از داخل ظرف خارج و دور بیندازید. در واقع این کار برای گرفتن بوی زهم گوشت است.
حالا کنگرها را پاک کنید و پرزها و تیغ های زیر آن را بگیرید و به تکه های درشت خرد کنید. اگر تکه هایتان ریز باشد هنگام پخت له می شود و ظاهر خورشت خوب نمی شود. کنگرها را داخل روغن تفت دهید (حدود ۱۵ دقیقه ) و کنار بگذارید. دقت کنید نیاز به تفت زیاد نیست همینکه کمی طلایی شود کافی است. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت نعنا و جعفری تفت داده شده و کنگرها را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا جا بیفتد. در آخر طعم کنگر را بچشید به آن نمک اضافه کنید و تست کنید اگر ترشی آن کم بود نصف استکان آب نارنج یا آبغوره نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید ۵ دقیقه روی حرارت بماند و بعد زیر آن را خاموش کنید. خورشت ما آماده است و می توانید آن را با کته میل کنید. نوش جان.