زندگی > تغذیه و آشپزی

طرز تهیه شیرینی خوشمزه نان چای قزوین در خانه


به گزارش همشهری آنلاین، با تهیه مواد اولیه می‌توانید این شیرینی فوق العاده خاص و خوشمزه را در منزل درست کنید. در این بررسی از وبسایت «همشهری آنلاین» در مورد طرز تهیه شیرینی نان چای صحبت می‌کنیم.

معرفی شیرینی نان چای

نان چای شیرینی سنتی شهر قزوین است که معمولا در ایام نوروز و رمضان سرو می‌شود. این شیرینی خشک که با دستوری ساده تهیه می‌شود، طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد. نان چای به عنوان یک کوکی با چای سرو می‌شود و یک عصرانه بسیار سبک و خوشمزه را ارائه می‌دهد. این شیرینی شکر بسیار کمی دارد و با آرد، پودر قند، کره، زرده تخم مرغ، ماست، بکینگ پودر، پودر هل، کنجد، پودر پسته، زعفران دم کرده و سایر مواد تهیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت سیب خوشمزه و خانگی

طرز تهیه شیرینی خوشمزه نان چای قزوین در خانه

مواد اولیه تهیه شیرینی نان چای

مواد لازم در طرز تهیه شیرینی نان چای طبق جدول زیر است:

مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

آرد قنادی

۲.۵ لیوان

پودر قند

½ فنجان

روغن جامد

½ فنجان

زعفران دم کرده

۲ قاشق غذاخوری

ماست

۲ قاشق چایخوری

عسل

یک قاشق چایخوری

کنج

به مقدار دلخواه

پودر هل

یک قاشق چایخوری

بکینگ پودر

یک قاشق چایخوری

مراحل تهیه شیرینی نان چای

طرز تهیه شیرینی نان چای به شرح زیر است:

۱. حرارت دادن روغن جامد

تهیه نان چای قزوین را با حرارت دادن روغن شروع کنید. تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و در روغن جامد بریزید و بگذارید گرم و نرم شود. هنگام پخت این شیرینی‌ها بهتر است از روغن جامد و بافت شل استفاده کنید.

۲. اضافه کردن پودر قند

سپس روغن داغ شده را در ظرف مناسب، بزرگ و عمیقی بریزید، سپس پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. اگر به دنبال نگهداری این شیرینی برای مدت طولانی هستید، بهتر است از روغن جامد شیرینی پزی استفاده کنید

۳. مخلوط کردن مواد با همزن برقی

روغن و پودر قند را با همزن برقی با هم مخلوط کنید. مواد را هم بزنید تا روغن سفید شود و آماده سازی مواد اولیه نان چای کامل شود.

طرز تهیه شیرینی خوشمزه نان چای قزوین در خانه

۴. اضافه کردن زرده تخم مرغ، ماست و طعم دهنده‌ها

وقت آن است که زرده‌ها را جدا کرده و در ظرفی قرار دهید. سپس ماست، پودر هل و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید. مواد را با قاشق خوب هم بزنید، سپس با استفاده از همزن همه چیز را به مدت دو دقیقه با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.

۵. اضافه آرد و بکینگ پودر

وقتی مواد را با هم مخلوط کردید، باید هل را بو کنید و زعفران را ببینید که رنگ مخلوط را تغییر می‌دهد. برای آماده شدن خمیر، بهتر است آرد را نصف کنید. با اضافه کردن بیکینگ پودر شروع کنید، سپس به آرامی نیمی از آرد را به مخلوط اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک ساده خانگی با شیر؛ میان وعده سریع و خوشمزه

۶. نحوه اضافه کردن آرد

در طرز تهیه شیرینی نان چای با همزن برقی مراحل پخت نان چای قزوین را ادامه دهید. وقتی آرد خوب مخلوط شد، آن را به تدریج اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن، هم بزنید تا از تشکیل گلوله جلوگیری شود.

۷. ورز دادن خمیر شیرینی

در این مرحله، پس از مخلوط شدن مواد باید یک خمیر یکدست تشکیل شود. قبل از شروع، سطح کار را حتما با کمی آرد پاشی کنید، سپس خمیر را روی سطح قرار دهید و ورز دهید تا خمیر آماده شود.

۸. میزان ورز دادن خمیر نان چای

به ورز دادن خمیر ادامه دهید تا دیگر به دست نچسبد و کاملاً صاف و یکدست شود. مهم است که بافت خمیر در کل یکدست باشد. تا زمانی که به این هدف نرسیدید دست از ورز دادن برندارید.

۹. استراحت دادن به خمیر

وقت آن است که خمیر را دوباره در ظرف بریزید و روی آن را سلفون بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و آماده شود.

۱۰. صاف کردن خمیر کوکی با وردنه

پس از مدت زمان تعیین شده، خمیر را از یخچال خارج کرده و روی میز قرار دهید. از یک وردنه برای صاف کردن آن استفاده کنید تا ضخامت آن به ۴ میلی‌متر برسد. سینی فر را با روغن چرب کنید و روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.

۱۱. شکل دادن به خیر

برای پخت نان چای قزوین، خمیر را در سینی فر قرار دهید و با استفاده از کاتر به شکل و اندازه دلخواه خود برش دهید. برای پخش شیرینی، یک کاسه مناسب بردارید و یک قاشق ماست، یک قاشق زرده تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری زعفران و یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید.

طرز تهیه شیرینی خوشمزه نان چای قزوین در خانه

۱۲. پختن شیرینی در فر

بهتر است فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید تا دمای آن برای پخت شیرینی‌ها مناسب باشد. سینی خمیر شیرینی را در فر قرار دهید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا شیرینی کلاسیک بپزد.

۱۳. خنک شدن شیرینی

هنگامی که مرحله پخت کامل شد، بهتر است سینی را از فر خارج کنید که شیرینی طلایی شد. تا زمانی که شیرینی‌ها خنک نشده‌اند به آنها دست نزنید، زیرا باعث می‌شود بافت کیک به هم بخورد.

۱۴. تهیه نان چای

نان چای قزوین شما آماده است. آنها را از فر خارج کرده و قبل از انتقال به ظرف سرو بگذارید خنک شوند. سپس نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل و ترفندهای تهیه گوش فیل خوشمزه در خانه

نکات تهیه شیرینی نان چای قزوین

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی نان چای عبارتند از:

  • فر خود را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • برای بهترین طعم از ماست غلیظ و شیرین استفاده کنید.
  • آرد را کم کم اضافه کنید تا گلوله نشود.
  • برای طعم بهتر از روغن جامد شیرینی پزی استفاده کنید.
  • خمیر باید به قدری نرم باشد که وقتی آن را با دست حلقه می‌کنید، ترک نخورد.

کلام آخر

شیرینی نان چای یک شیرینی کلاسیک و خوشمزه است که نسل‌هاست که مردم در قزوین از آن لذت می‌برند. درست کردن آن آسان است، اما پیروی از دستور تهیه برای به دست آوردن طعم اصلی آن اهمیت دارد. برای تهیه این دسر لذیذ به هیچ مهارت آشپزی نیاز نیست، پس چرا آن را امتحان نکنید؟ همین امروز طرز تهیه شیرینی نان چای را یاد بگیرید و آن را برای خانواده تهیه کنید.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا