استان ها > لرستان

ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در لرستان، ۹۵۰ هزار تن است



سید عماد شاهرخی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: گاهی اوقات آفات به مناطقی از کشور ورود و طغیان می‌کنند و ممکن است برخی آفات در حین  صادرات به سایر استان‌ها، از طریق کامیون‌ها و کارتن‌هایی که در برگشت تخلیه و به استان برمی‌گردند به استان سرایت کنند.

وی ادامه داد: طبق آخرین پیگیری‌هایی که داشتیم و رصد و پایشی که توسط سازمان حفظ نباتات صورت گرفت، خوشبختانه در استان مگس مدیترانه‌ای مشاهده نشده است؛ اما سازمان حفظ نباتات آمادگی کامل دارد که اگر احیاناً این آفت مشاهده شد، پیشگیری و در صورت نیاز مبارزه انجام شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه با بیان اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی، در ایجاد زنجیره ارزش استان نقش زیادی می‌تواند داشته باشند، افزود: سیاست‌های ما باید به‌گونه‌ای باشد که از خام فروشی محصولاتمان در سایر استان‌ها و حتی کشورهای دیگر جلوگیری کنیم

شاهرخی اضافه کرد: این موضوع با جدیت در دستور کار ما قرار گرفته و خوشبختانه طی سه سال گذشته ۹۰ مجوز صنایع تبدیلی و تکمیلی صادر شده که خوشبختانه از این تعداد ۳۵ مورد، با ظرفیت ۱۴۹ هزارتن و اشتغال‌زایی ۴۶۵ نفر به بهره‌برداری رسیده ‌است.

وی یادآور شد: همچنین ۸ واحد تعطیل و راکد به چرخه تولید اضافه و ۱۲ واحد هم در دست اقدام داریم؛ در مجموع طی سه سال گذشته ۴۳ واحد به بهره‌برداری رسیده که عمدتاً در حوزه‌های میوه خشک، سبزی‌ها و ترشیجات ، عرقیات و اسانس گیری، گوشت و مرغ و بسته‌بندی حبوبات هستند و لذا موضوع حمایت از صنایع تبدلی و تکمیلی به جدیت در دست اقدام است.

شاهرخی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان، ۹۵۰ هزار تن است، خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم در این مقطع مشکلی در بحث صنایع تبدیلی و تولید نداریم؛ یعنی تولید به میزان کافی و صنایع تبدیلی و تکمیلی هم به تعداد کافی داریم.

وی عنوان کرد: سرمایه در گردش حلقه واسطه‌ای بوده که در استان کم است؛ وجود سرمایه در گردش باعث می‌شود که صنایع تبدیلی و تکمیلی با کشاورز قرارداد خرید توافقی در فصل برداشت منعقد کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: سرمایه در گردش در اختیار صنایع تبدیلی ما به اندازه کافی وجود ندارد و برای نمونه، در حال حاضر واحد صنایع تکمیلی و تبدیلی بسته‌بندی حبوبات را با بهترین بسته‌بندی در شهرک صنعتی شماره ۲ با ظرفیتی که بتواند تمام نخود استان را بسته‌بندی کند داریم.

او یادآور شد: در این مورد دو موضوع مهم وجود دارد، اول سرمایه در گردش و دوم بحث بازاریابی است. در همین راستا یک جلسه با حضور تعدادی سرمایه‌گذار که می‌توانند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند در اتاق بازرگانی برگزار و بنیاد تعاون و بسیج هم پای کار آمدند.

شاهرخی گفت: همچنین در جشن شکرگزاری برداشت انجیر که در شهرستان پل‌دختر برگزار شد، سرمایه‌گذارانی که می‌توانند سرمایه را در اختیار تولیدکننده و صنایع تبدیلی قرار بدهند حضور داشتند.

او تأکید کرد: ما باید هم تولیدمان بر محوریت صادرات و بر اساس کشور هدف باشد و هم بتوانیم سرمایه در گردشی را در اختیار کشاورز قرار دهیم که از کودهای ریزمغذی استفاده و به‌موقع باغشان را نوسازی و هرس کند تا بتواند محصول با کیفیتی تولید کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: اگر محصول با کیفیت تولید و سرمایه در گردش برای صنایع تبدیلی و تکمیلی فراهم شود، شرکت‌هایی که در حوزه بازاریابی در بازارهای هدف فعالیت می‌کنند می‌تواند اعلام آمادگی کنند.

وی افزود: در حال حاضر برای تعدادی از محصولات، کاتالوگ‌هایی به چند زبان روسی و انگلیسی ساخته و همراه با نمونه محصول به شرکت‌هایی که دفاتری در کشورهای روسیه‌ و امارات داشتند ارسال شد تا برای آن محصولات بازاریابی شود.

شاهرخی بیان کرد: بازاریابی، کار یک روز و یک سال نیست و باید برنامه‌ریزی چندساله‌ای صورت گیرد، لذا با جدیت پیگیر این موضوع هستیم که با یاری خدا بتوانیم برندسازی در استان انجام و با بسته‌بندی‌های مناسبی که کشورهای هدف دنبال آن هستند، این محصولات را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا