علمی‌ و دانشگاهی > هوش مصنوعی

عامل هوش مصنوعی مرورگر وب «گوگل» به‌روزرسانی شد



ارتباط فردا: گوگل در جریان کنفرانس «Google I/O 2025» اعلام کرد «پراجکت مارینر»(Project Mariner) عامل هوش مصنوعی آزمایشی این شرکت که وب‌سایت‌ها را مرور و از آنها استفاده می‌کند، برای کاربران و توسعه‌دهندگان بیشتری عرضه کرده است. گوگل گفت که نحوه کار پراجکت مارینر را نیز به طور قابل توجهی به‌روزرسانی کرده است تا به این عامل هوش مصنوعی امکان ‌دهد که تقریبا ۱۲ وظیفه را به طور هم‌زمان انجام دهد.

به نقل از تک کرانچ، مشترکین آمریکایی طرح جدید ۲۴۹.۹۹ دلاری «ای‌آی اولترا»(AI Ultra) گوگل به پراجکت مارینر دسترسی خواهند داشت و این شرکت گفت که به زودی پشتیبانی از کشورهای بیشتری را آغاز خواهد کرد. همچنین، گوگل اعلام کرد که قابلیت‌های پراجکت مارینر را به API هوش مصنوعی «جمینای»(Gemini) و پلتفرم «ورتکس ای‌آی»(Vertex AI) می‌آورد و به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا اپلیکیشن‌های پشتیبانی‌شده توسط این عامل را بسازند.

پراجکت مارینر که اولین بار در اواخر سال ۲۰۲۴ رونمایی شد، جسورانه‌ترین تلاش گوگل تا به امروز برای اصلاح نحوه تعامل کاربران با اینترنت از طریق عوامل هوش مصنوعی است. در زمان راه‌اندازی، مدیران جست‌وجوی گوگل گفتند پراجکت مارینر را بخشی از یک تغییر اساسی در تجربه کاربری می‌دانند که در آن افراد به جای بازدید از وب‌سایت‌ها و انجام دادن وظایف، کارها را به یک عامل هوش مصنوعی واگذار می‌کنند. برای مثال، کاربران پراجکت مارینر می‌توانند بدون مراجعه به وب‌سایت‌های شخص ثالث، بلیط یک بازی بیسبال یا مواد غذایی را به صورت آنلاین خریداری کنند. کاربران فقط با عامل هوش مصنوعی گوگل گفت‌وگو می‌کنند و این عامل هوش مصنوعی با بازدید از وب‌سایت‌ها، اقدامات لازم را برای آنها انجام می‌دهد.

پراجکت مارینر با دیگر عوامل هوش مصنوعی مرورگر وب مانند «اپریتور»(Operator) شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI)، «نوا اکت»(Nova Act) شرکت «آمازون»(Amazon) و «کامپیوتر یوز»(Computer Use) شرکت «آنتروپیک»(Anthropic) رقابت می‌کند. این عوامل همگی در مرحله آزمایشی به سر می‌برند و تجربه تک کرانچ ثابت کرده است که نمونه‌های اولیه، کند و مستعد اشتباه هستند.

با وجود این، گوگل می‌گوید که برای بهبود قابلیت‌های پراجکت مارینر از بازخورد آزمایش‌کنندگان اولیه استفاده کرده است. سخن‌گوی گوگل به تک کرانچ گفت که این شرکت پراجکت مارینر را به‌روزرسانی کرده است تا دقیقا مانند عامل‌های اوپن‌ای‌آی و آمازون روی ماشین‌های مجازی در فضای ابری اجرا شود. این بدان معناست که کاربران می‌توانند روی پروژه‌های دیگر کار کنند؛ در حالی که پراجکت مارینر وظایف خود را در پس‌زمینه انجام می‌دهد. گوگل می‌گوید نسخه جدید پراجکت مارینر می‌تواند تا ۱۰ وظیفه را به طور هم‌زمان انجام دهد.

این به‌روزرسانی، پراجکت مارینر را در مقایسه با نسخه پیشین آن که روی مرورگر کاربر اجرا می‌شد، به طور قابل توجهی سودمندتر می‌کند. همان طور که در بررسی اولیه‌ اشاره شد، طراحی اولیه پراجکت مارینر به این معنی بود که کاربران نمی‌توانستند هنگام کار عامل هوش مصنوعی از تب‌ها یا برنامه‌های دیگر روی دسکتاپ خود استفاده کنند. این به نوعی هدف یک عامل هوش مصنوعی را نقض می‌کرد زیرا عامل برای کاربر کار می‌کرد اما کاربر هنگام کار آن نمی‌توانست کار دیگری را انجام دهد.

گوگل می‌گوید کاربران در ماه‌های آینده می‌توانند به پراجکت مارینر در «AI Mode» که تجربه جست‌وجوی گوگل مبتنی بر هوش مصنوعی این شرکت است، دسترسی داشته باشند. وقتی این ویژگی راه‌اندازی شود، به «سرچ لبز»(Search Labs) که محل آزمایش اختیاری گوگل برای ویژگی‌های جستجو است، محدود خواهد بود. گوگل می‌گوید برای تقویت برخی از این جریان‌های عاملی، با شرکت‌های «تیکت‌مستر»(Ticketmaster)، «استاب‌هاب»(StubHub)، «رسی»(Resy) و «واگارو»(Vagaro) همکاری می‌کند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا