عبور از دروازه تاریخ با تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
ارتباط فردا: امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبتها و اتفاقات تاریخی این روز میپردازیم.
تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی- ۱۳۵۸
امام خمینی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در جهت احقاق حقوق محرومان طی حکمی اولین نهاد سازندگی برای رفع مشکل مسکن را تأسیس کردند.
امام در این فرمان حساب ۱۰۰ را در تمامی شعب بانک ملی افتتاح و پایه و اساس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را بنا کردند. حضرت امام در پیام تشکیل بنیاد مسکن نوشتند: «هیچ کس در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامی است که برای این مسأله مهم چارهای بیاندیشد و بر همه مردم است که در این مورد همکاری کنند.»
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنا به اقتضای زمان، در اول انقلاب شروع به توزیع زمین در بین محرومان کرد. بعد از شهریور سال ۱۳۷۲ و تشکیل شورای عالی اداری، کار اصلی بنیاد که در آغاز در شهرها تمرکز یافته بود به روستاها منتقل شد و کار بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث به این بنیاد محول شد.
در تقویم شمسی مناسبتهای دیگری چون رحلت حکیم، عارف و عالم میرزا ابوالحسن جلوه در سال ۱۲۷۶، سان و مانور نظامی دیویزیون قزاقِ تحت فرماندهی رضا سردارسپه در خارج از دروازه دولت در حضور احمدشاه قاجار و هیات وزیران در سال ۱۳۰۰، انتخاب رضا سردارسپه به رئیسالوزرایی توسط نمایندگان پنجمین دوره مجلس شورای ملی در جلسه فوقالعاده با ۹۲ رأی موافق و اطلاع آن در قالب تلگرافی به احمدشاه در سال ۱۳۰۳، پایان کار نهمین دوره مجلس شورای ملی در سال ۱۳۱۴، انتصاب ابوالقاسم فروهر معاون وزیر مالیه وزیر مختار ایران در فرانسه ۱۳۱۵، تعیین دستمزد ۱۵۰۰ تومانی برای نمایندگان مجلس سنا و حقوق ۳۰۰۰ تومانی برای رئیس مجلس سنا از سوی نمایندگان این مجلس در سال ۱۳۲۹، موضعگیری امام خمینی(ره) در مورد روحانیت و سیاست پس از آزادی از زندان در سال ۱۳۴۳، ترور نافرجام محمدرضا پهلوی در کاخ مرمر در سال ۱۳۴۴، زمین لرزه پرتلفات فارس در سال ۱۳۵۱، تعیین جایزه ۹۰۰ هزار تومانی توسط دولت برای دستگیری قاتلین سپهبد ضیاءالدین فرسیو رئیس دادرسی ارتش شاهنشاهی در سال ۱۳۵۰، زلزله شدید در فارس در سال ۱۳۵۱، احداث ساختمان پالایشگاه دوم نفت تهران در جاده قم در سال ۱۳۵۲، برگزاری کنفرانس چهار روزه تکنولوژی هستهای با حضور امیرعباس هویدا نخستوزیر وقت پهلوی و شرکت ۵۰۰ نفر از نمایندگان اتمی کشورهای جهان در تخت جمشید در سال ۱۳۵۶، چاپ مقاله «شورش علیه شاه» در هفتهنامه اشپیگل در سال ۱۳۵۷، بمباران شیمیایی “مریوان” توسط ارتش رژیم بعثی عراق در سال ۱۳۶۷، شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی جانشین ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۳۷۸ و افتتاح طرح بزرگ آبرسانی کشور در زاهدان در سال ۱۳۸۲ ثبت شده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری
هجرت پیامبر اسلام به طائف- ۳ سال قبل از هجرت
سفر تبلیغی پیامبر اسلام به شهر طائف در نزدیکی مکه در حالی صورت گرفت که به تازگی ابوطالب، یاور و حامی بزرگ آن حضرت، وفات یافته و به همین دلیل، مشرکان قریش بر آزار و اذیت خود علیه پیامبر، افزوده بودند.
اگر اهالی طائف به اسلام میگرویدند، این شهر پایگاه و محل امنی برای مسلمانان تحت ستم مکه میشد اما سران قبیله ثقیف در طائف نه تنها به خدای یکتا و رسالت حضرت محمد(ص) ایمان نیاوردند، بلکه به تحریک آنها برخی مردم نادان، پیامبر اکرم (ص) را مورد آزار و اذیت قرار دادند و ایشان را مجروح کردند.
در تقویم قمری مناسبتهای دیگری چون وفات عبدالعزیز اندلسی لغت شناس و مورخ در سال ۴۸۷ و مرگ غازان خان ایلخانِ مغول بعد از ۹ سال سلطنت در ایران در سال ۷۰۳ ثبت شده است.
رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی
تهاجم ارتش اسراییل به لبنان- ۱۹۹۶
در عملیات ۱۶ روزه ارتش رژیم صهیونیستی علیه لبنان موسوم به «خوشه خشم» بیش از ۱۸۰ نفر شهید و صدها مجروح برجای ماند.
در این تهاجم وحشیانه که از ۱۰ آوریل ۱۹۹۶ آغاز شد، لبنان از زمین، هوا و دریا مورد حمله قرار گرفت و حتی بیروت پایتخت این کشور نیز آسیب دید.
این تهاجم سرانجام با پایداری مردم این کشور و تاکید بر خروج بیقید و شرط صهیونیستها از جنوب لبنان و در پی فشار افکار عمومی در تاریخ در ۲۶ آوریل ۱۹۹۶ پایان یافت.
در تقویم میلادی مناسبتهای دیگری چون آغاز جنگ دریایی امپراتوری عثمانی و جمهوری ونیز در سال ۱۶۴۵، وقوع قحطی مخوف پاریس در جریان انقلاب کبیر فرانسه در سال ۱۷۹۳، مرگ کنت لویی دو لاگْرانْژْ ریاضیدان معروف اروپایی در سال ۱۸۱۳، درگذشت جَبران خلیل جَبران نویسنده، شاعر و نقاش معروف عرب در سال ۱۹۳۱، آغاز خروج سربازان فرانسوی از لبنان در سال ۱۹۴۶، ترور عصام سرطاوی نظریه پرداز فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۳ ثبت شده است.
انتهای پیام