سیاسی > سیاست داخلی

عبور از دروازه تاریخ با فروپاشی گروهک ضاله فرقان


ارتباط فردا: امروز  سوم خرداد ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبت‌ها و اتفاقات تاریخی این روز می‌پردازیم.

عبور از دروازه تاریخ با فروپاشی گروهک ضاله فرقان

فروپاشی گروهک ضاله فرقان با اعدام اکبر گودرزی- ۱۳۵۹

گروهک فرقان تشکیلاتی در ظاهر مذهبی بود که در اواخر دوره پهلوی با هدف مبارزه با رژیم طاغوت به سرکردگی فردی با نام اکبر گودرزی شکل گرفت.

به وجود آمدن دیدگاه‌های افراطی و برداشت‌های نادرست از مکتب اسلام در دوران پهلوی باعث شد مجموعه‌ای از جوانان غافل و ناآگاه حول یک محور فکری گرد هم آیند.

تداوم فعالیت فرقه ضاله فرقان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابعاد گسترده‌تری به خود گرفت و برنامه حذف فیزیکی چهره‌های بارز روحانیان و عوامل انقلابی مؤثر به شاخص‌ترین رویکردهای این گروه مبدل شد.

آنان با شعار “اسلامِ منهای روحانیت” دست به ترورهای متعددی زدند که ترور سپهبد ولی‌اللَّه قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش، ترور استاد علامه آیت‌اللَّه مرتضی مطهری، آیت‌اللَّه دکتر محمد مفتح و ترور ناموفق آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی و چندین جنایت دیگر از جمله اقدامات این گروهک تروریستی خونریز بود.

سران این گروهک ضاله به اتهام همکاری با رژیم پهلوی، همکاری با رژیم جمهوری اسلامی، عضویت در شورای انقلاب، همکاری غیرمستقیم در بازسازی ارتش و مواردی از این قبیل را به عنوان اصلی‌ترین دلایل ترور بزرگان و روحانیان بیان کرده و طعمه‌های خود را مصداق مفسد فی الارض می‌دانستند.

سرانجام با دستگیری سردسته و اعضای این گروهک تروریستی طی سال‌های ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ و محاکمه آنان در دادگاه انقلاب این گروهک ضد اسلامی از هم پاشید.

اکبر گودرزی رهبر این گروهک نیز در سوم خرداد ۱۳۵۹ به جوخه اعدام سپرده شد و پرونده جنایات این گروهک گمراه بسته شد.

عبور از دروازه تاریخ با فروپاشی گروهک ضاله فرقان

آزادسازی خرمشهر بعد از ۵۷۸ روز محاصره- ۱۳۶۱

چهارمین مرحله عملیات پیروزمندانه بیت‌المقدس در اول خرداد ۱۳۶۱ به قصد آزادسازی خرمشهر آغاز شد. این عملیات که با رمز “یا محمد بن عبداللَّه(ص) ” شروع شد در مراحل اولیه با تصرف پاسگاه مرزی کوشک همراه بود.

همچنین ضربات هولناک و سختی بر تیپ‌های گارد مرزی دشمن وارد آمد و تعداد کثیری از مزدوران بعثی به اسارت لشکریان جبهه توحید درآمدند که در میان آنها افسران عالی‌رتبه رژیم بعثی نیز به چشم می‌خوردند.

به دنبال این پیروزی‌های بزرگ بود که خاکریزهای دشمن یکی پس از دیگری به تصرف قوای اسلام درآمد و فرماندهان مزدور عراقی در اوج وحشت و هراس، پی در پی فرمان عقب‌نشینی صادر کردند. در ساعت ۶ و ۱۵ دقیقه بامداد روز یکشنبه دوم خرداد ۱۳۶۱ سپاهیان اسلام، خرمشهر را به محاصره خود درآورند و دشمن بعثی را که چاره‌ای جز فرار نداشت با بلندگو دعوت به تسلیم کردند.

تا ساعت ۹ بامداد بیش از پنج هزار نفر از قوای کفر به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند. روز سوم خرداد، مزدوران بعثی کفر به قصد باز پس‌گیری مناطق آزاد شده اقدام به پاتک کردند که با هوشیاری دلاوران اسلام این پاتک دفع شد و تعداد زیادی از آنان کشته و زخمی و بیش از سه هزار نفر دیگر به اسارت درآمدند.

الطاف و امدادهای غیبی الهی ادامه داشت تا این که خرمشهر پس از ۵۷۸ روز اسارت در چنگال دشمن بعثی آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت.

نتایج نهایی عملیات بزرگ بیت المقدس عبارت بود از: آزادسازی ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک میهن اسلامی از جمله خرمشهر و تأمین ۱۸۰ کیلومتر خط مرزی، ۱۹ هزار اسیر و ۱۶ هزار کشته و زخمی از دشمن؛ انهدام ۶۰ فروند هواپیما، ۳ فروند هلی کوپتر، ۴۱۸ دستگاه تانک و ده‌ها دستگاه خودرو؛ به غنیمت درآوردن یک فروند هلی کوپتر، ۱۰۵ دستگاه تانک و نفربر، ۹۵ هزار عدد انواع مین و هزاران قبضه سلاح انفرادی.

سالروز آزادسازی خرمشهر، به عنوان یک روز ملی – مذهبی در کشور گرامی داشته می‌شود و از رشادت‌ها و شجاعت‌های رزمندگان اسلام و شهیدان سرافراز، تجلیل به عمل می‌آید. امام خمینی(ره) در این باره فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد.»

در تقویم شمسی مناسبت‌های دیگری چون تشییع جنازه یپرم خان و دفن در مدرسه کوشش خیابان نادری تهران در سال ۱۲۹۱، انتصاب سید باقر خان کاظمی ملقب به مهذب الدوله از اعضاء عالیرتبه وزارت امور خارجه توسط سید حسن تقی‌زاده وزیر طرق و شوارع رضا شاه پهلوی به معاونت این وزارتخانه در سال ۱۳۰۹، طوفان شدید جنوب غربی تهران و خسارت‌های فراوان آن در سال۱۳۱۳، سیل مدهشی قم و آواره و بی‌خانمان شدن مردم این شهر در سال ۱۳۱۳، تقلیل عمر مجلس سنا از ۶ به ۴ سال در سال ۱۳۴۵، انجام موفقیت‌آمیز مأموریت آپولو ۱۰ در مدار ماه در سال ۱۳۴۸، آتش‌سوزی سرای شیخ نصر شیراز و نابود شدن ۲۴ انبار، ۱۲ مغازه و ۸ خانه در سال ۱۳۵۰، کشته شدن امیرپرویز پویان، صادقی نژاد و رحمت پیرو نذیری از اعضای سازمان چریک‌های فدائی خلق در پی ترور ضیاءالدین فرسیو سپهبد نیروی زمینی ارتش شاهنشاهی ایران در سال ۱۳۵۰، تشکیل گروه بررسی مسائل ایران توسط دکتر هوشنگ نهاوندی در سال ۱۳۵۲، سفر ملک خالد پادشاه عربستان سعودی به تهران در سال ۱۳۵۵، سفر شیخ محمد ولیعهد وقت بحرین به تهران در سال ۱۳۵۵، سفر چهار روزه هوفوئه بوائی رئیس جمهور ساحل عاج و همسرش به ایران در سال ۱۳۵۶، انتشار اعلامیه‌ای بدون امضا برای تعطیل سراسری کشور در ۱۵خرداد ۱۳۵۷، برگزاری مانور بزرگ ولایت با حضور مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۵، گشایش موزه دفاع مقدس کرمان در سال  ۱۳۷۷، روز مقاومت و پیروزی و درگذشت محمدرضا آقاسی شاعر انقلابی در سال ۱۳۸۴ ثبت است.

عبور از دروازه تاریخ با فروپاشی گروهک ضاله فرقان

رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری شامل درگذشت “مازیارایرانی” یکی از اسپهبدان طبرستان در سال ۲۲۵، تولد علامه تفتازانی دانشمند و ادیب شافعی در سال ۷۲۲ و آغاز دوره‌ جدید جنگ‌های ایران و عثمانی در زمان سلطنت محمد شاه قاجار در سال ۱۲۵۸ ثبت است.

عبور از دروازه تاریخ با فروپاشی گروهک ضاله فرقان

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی

انتقال یهودیان اتیوپی به سرزمین‌های اشغالی- ۱۹۹۱

رژیم صهیونیستی در عملیات «سلیمان» برای دومین بار، با ایجاد یک پل هوایی ۱۴ هزار و ۴۰۰  یهودی اتیوپیایی دیگر را به فلسطین اشغالی منتقل کرد.

در سال ۱۹۸۴ نیز این رژیم در اقدامی مشابه با عنوان عملیات «موسی» هزاران نفر از یهودیان اتیوپی را که «فلاشه» نامیده می‌شدند به سرزمین‌های اشغالی منتقل کرده بود.

یهودیان اتیوپی که بر اثر مهاجرت و ازدیاد نسل، تعداد آن‌ها در فلسطین اشغالی رو به افزایش بود به دلیل وعده‌های سران تل آویو برای بهبود وضعیت اقتصادی‌ به این سرزمین کوچ کردند اما یهودیان اتیوپیایی با تبعیض فراوان اقتصادی و اجتماعی در فلسطین اشغالی روبرو شدند و در تجمعات و اعتراضات متعدد، خواهان بازگشت به سرزمین اصلی خود شدند.

در تقویم میلادی مناسبت‌های دیگری چون کشف فلز روی توسط پاراسْلوس شیمی دان سوئیسی در سال ۱۵۴۱، درگذشت نیکُلا کوپرنیک ریاضی‌دان و ستاره شناس مشهور لهستانی در سال ۱۵۴۳، روز استقلال اکوادور از استعمار اسپانیا در سال ۱۸۲۲، مرگ ویلیام بلیک شاعر و نقاش بزرگ انگلیسی در سال ۱۸۲۷، مخابره اولین پیام تلگرافی توسط ساموئل مورس در آمریکا در سال ۱۸۴۴، کشف واکسن ضد حصبه در سال ۱۸۸۸، تولد میخائیل شولوخوف نویسنده معروف روسی در سال ۱۹۰۵، مرگ جان فوستر دالس وزیر امور خارجه و سیاست‌مدار امریکایی در سال ۱۹۵۹ و روز ملی و استقلال کشور افریقایی اریتره از اتیوپی در سال ۱۹۹۳ ثبت است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا