استان ها > خراسان جنوبی

غذا دادن به سگ‌های بلاصاحب، حفظ چرخه بیماری است



سید محمد مهدی احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خطرات بیماری هاری، آن را یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست و تأکید کرد که این بیماری ویروسی درمان ندارد.

احمدی گفت: براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی، برای هر مورد حیوان‌گزیدگی مشکوک به هاری، هزینه درمانی و مراقبتی بالغ بر ۴۰۰ دلار بر سیستم بهداشت تحمیل می‌شود. این در حالی است که با واکسیناسیون حیوانات در بخش دامپزشکی می‌توان با هزینه‌ای کمتر از ۱۰ دلار، از وقوع چنین مواردی جلوگیری کرد.

وی افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه دامپزشکی باعث صرفه‌جویی ۱۲ تا ۱۵ برابری در هزینه‌های درمانی و اشغال تخت‌های بیمارستانی می‌شود.

احمدی با اشاره به نقش حیوانات ولگرد در انتقال بیماری‌هایی چون هاری، سالک (لشمانیوز)، کیست هیداتیک و سایر بیماری‌های پوستی، از مردم خواست از غذا دادن به این حیوانات خودداری کنند. او گفت: تغذیه حیوانات پرسه‌زن علاوه‌بر تداوم چرخه بیماری‌ها، تهدیدی جدی برای گونه‌های نادر حیات‌وحش مانند یوزپلنگ و پلنگ است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی همچنین درباره مصرف شیر و فرآورده‌های دامی هشدار داد: مصرف شیر باید به صورت پاستوریزه یا حداقل پس از جوشاندن به مدت ۲ تا ۳ دقیقه باشد و تمام محصولات خام دامی باید دارای بسته‌بندی و مهر معتبر دامپزشکی باشند.

وی افزود: رعایت اصول بهداشتی در دامداری‌ها، مرغداری‌ها و جلوگیری از ورود حیوانات وحشی و پرندگان آزاد به این واحدها، یکی از اصول مهم کنترل بیماری‌های مشترک است.

وی همچنین بر واکسیناسیون حیوانات خانگی، درمان‌های ضدانگل و مدیریت صحیح زباله‌های دامی تاکید کرد و گفت: باقی‌ماندن جگر و کبدهای آلوده در محیط و تغذیه آنها به حیوانات، زنجیره انتقال بیماری‌هایی مانند کیست هیداتیک را حفظ می‌کند.

در پایان، احمدی شست‌وشو و ضدعفونی میوه‌ها و سبزیجات و پرهیز از تماس با حیواناتی که سابقه سقط جنین دارند را از اقدامات مهم در پیشگیری از بیماری‌های مشترک عنوان کرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا