فارس، یکهتاز برداشت غلات با بزرگترین ناوگان کشور
مجتبی دهقانپور امروز، اول اردیبهشت در نشست جهادکشاورزی فارس با اعلام این خبر تصریح کرد: کمباینداران استان فارس از ابتدای بهار تا انتهای تابستان مشغول برداشت گندم، جو و کلزا و در پاییز مشغول برداشت برنج و ذرت دانهای در سراسر ایران هستند.
وی تصریح کرد: برخورداری از ناوگان برداشت غلات مجهز به امکانات و فناوری روز دنیا اهمیت بالایی برای فارس داشته و در این راستا سازمان جهاد کشاورزی سعی در تامین کمباین مناسب جهت برداشت به موقع و با تلفات کمتر را دارد.
دهقانپور به مدیریت ناوگان برداشت و برنامهریزی کنترل ضایعات استان فارس اشاره کرد و افزود: در سال زراعی گذشته تلفات برداشت کمباین ۲.۳۱ درصد بوده که نسبت به سال زراعی قبل چهار درصد کاهش یافته و در محصول گندم برگشت بیش از ۲۲۰۰ تن گندم به چرخه تولید را به دنبال داشته است.
افزایش ضریب مکانیزاسیون در فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: در سال گذشته ضریب مکانیزاسیون در استان فارس از ۲.۶۱ به ۲.۷۵ اسب بخار در هکتار افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه تجهیز و نوسازی ادوات و ماشین آلات نقش بسزایی در این راستا داشته است، بیان کرد: در همین راستا توزیع ۸۱ دستگاه کمباین غلات، ۱۴۵ دستگاه تیلر جدید و ۱۵۳۳ دستگاه تراکتور صورت گرفته است.
دهقانپور اضافه کرد: در سال گذشته ۴۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون در اختیار متقاضیان قرار گرفت که جذب صد درصدی این اعتبار منجر به کسب رتبه اول این سازمان در بین سازمانهای همتای خود از نظر مبلغ جذب شد.
ارتقای درجه مکانیزاسیون در سال زراعی جاری
وی همچنین اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای درجه مکانیزاسیون در سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت: کشت بر روی پشته در سطح ۳۲ هزار هکتار، کشت کف کار در سطح ۷۴ هزار هکتار و کشاورزی حفاظتی قریب به ۵۶ هزار هکتارتوسعه یافت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس افزود: ارتقای درجه مکانیزاسیون کشت گندم آبی از ۷۸ درصد به ۸۲.۷ درصد، گندم دیم از ۶۷ درصد به ۷۱.۵ درصد و ارتقاء درجه مکانیزاسیون پنبه از ۶۵ درصد به ۸۵.۸ درصد از جمله دستاوردهای این سازمان است.
تجهیز تراکتورهای فارس به سامانه پایش هوشمند سوخت
دهقانپور از اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ناوگان ماشینهای خودگردان کشاورزی این استان خب رداد و گفت: برای اولین بار در کشور سامانه هوشمندسازی شامل جی پی اس و فلومتر در این زمینه راهاندازی شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس تصریح کرد: این سامانه توانایی محاسبه دقیق مصرف سوخت در علمیات «درجا» و نیز در زمان «حرکت تراکتور» را دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون از سوی صاحبان ۴۷۰۰ تراکتور درخواست نصب تجهیزات مربوطه دریافت شده است، تصریح کرد: ۳۴۰۰ دستگاه تراکتور مجهز به سامانه پایش هوشمند سوخت شدهاند و مابقی در انتظار نصب است.
انتهای پیام