سلامت > بهداشت

فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان



ارتباط فردا: حمید ظفرمند رئیس دومین سمپوزیوم سلامت دهان که پنجشنبه ۸ آذرماه در حاشیه شانزدهمین کنگره دندان پزشکان عمومی ایران در هتل المپیک برگزار شد با بیان راهکارهایی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها اظهار کرد: در دو سه دهه اخیر آنچه در فرهنگ آمده این است که غذای مصرف کننده در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر است.

وی افزود: باید سعی کنیم مواد قندی کمتر و متعادل مصرف شود اما استفاده از مسواک و خمیردندان نقش مؤثری در جلوگیری از پوسیدگی دارد.

ظفرمند ادامه داد: خمیردندان و مسواک تمام سطوح دندان را تمیز نمی‌کند اما باید در نحوه استفاده از مواد غذایی برای حداقل پوسیدگی استفاده کنیم.

رئیس دومین سمپوزیوم سلامت دهان اشاره کرد: پوسیدگی از هر سنی ایجاد می‌شود توصیه می‌کنیم از اولین دندان شیری که در می‌آید بیمار از نظر رویش دندان تحت نظر باشد زیرا مقطع سنی ۱۰ سال اول در شکل‌گیری و سلامت دندان بسیار مهم است.

وی در ادامه تاکید کرد وقتی صحبت از نظام سلامت می‌شود مجموعه‌ای از دستگاه‌ها و ارگان‌ها مدنظر است که وزارت بهداشت یکی از این دستگاه‌ها است و این مجموعه فرهنگستان، اداره کل تجهیزات، نظام پزشکی، پزشکی قانونی، کمیسیون بهداشت را شامل می‌شود.

رئیس دومین سمپوزیوم سلامت دهان افزود: در این بین اعضای وابسته به نظام سلامت داریم وزارت تعاون، وزارت آموزش و پرورش، وزارت صمت، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و سازمان‌های مردم نهاد از جمله اعضای این نظام هستند.

ظفرمند بیان کرد: سلامت کلمه مهمی است این نام باعث شده است مرکزیت و محوریت تمام فعالیت‌های وزارت بهداشت، پزشکی شود.

رئیس سمپوزیوم سلامت دهان اظهار کرد: بیش از ۶۰۰ رشته در شورای عالی برنامه‌ریزی کشور مصوب شده که ۲۰ رشته از این تعداد، مربوط به دندان پزشکی است ما بخش مؤثری از یک تیم هستیم که برای موضوع سلامت کار می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در سال ۹۰ طرح نظام پزشکی خانواده محقق شد که می‌توانیم در این راستا و در بستر پزشک خانواده اقدامات خوبی را انجام دهیم.

رئیس دومین سمپوزیوم سلامت دهان گفت: با استناد به طرح هدفمند سازی یارانه‌ها، سیاست‌های کلی مقاومت و برنامه‌های ۵ ساله توسعه در بحث تجهیزات می‌توانیم اقدامات خوبی را انجام دهیم.

وی تصریح کرد: گردشگری سلامت، موضوعات آموزشی به ویژه پذیرش دانشجویان خارجی و افزایش ظرفیت پزشکی، از جمله مباحث مهمی است که باید مورد توجه باشد.

فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان

زهرا سیدمعلمی دکترای تخصصی سلامت دهان و سخنران دومین سمپوزیوم سلامت دهان نیز با تاکید بر ضرورت تشکیل تشکل‌های مردم نهاد گفت: ۵۰ هزار بهورز داریم که آموزش سلامت دهان و دندان و اقدامات پیشگیری را دنبال می‌کنند. هزار نیروی حد واسط نیز در وزارت بهداشت در بحث سلامت فعالیت دارند.

وی ادامه داد: ۱۴ هزار دانشجو داریم که نحوه به‌کارگیری آنان مهم است و باید از این پتانسیل استفاده کنیم.

سیدمعلمی بیان کرد: حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار دندانپزشک در سطح کشور داریم که درحال فعالیت هستند. همچنین باید در حوزه مردمی و دولتی فعالیت‌ها را تشکیلاتی کنیم و انسجام دهیم.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا