استانها > بوشهر

قطعی برق کابوس صنعتگران بوشهری؛ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بوشهر، استان صنعتی با پتانسیل‌های فراوان، در ماه‌های اخیر با چالش جدی قطعی برق مواجه شده است و این قطعی‌های مکرر و بعضاً بدون اطلاع قبلی، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به صنایع استان وارد کرده و روند توسعه آن‌ها را با کندی مواجه ساخته است.

قطعی برق، علاوه بر توقف خطوط تولید و کاهش راندمان کارخانه‌ها، باعث آسیب‌دیدگی تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی نیز می‌شود. این امر، هزینه‌های تعمیر و نگهداری را افزایش داده و در نهایت، منجر به کاهش سودآوری صنایع استان می‌شود.

به گفته فعالان صنعتی بوشهر، قطعی برق در برخی موارد باعث از بین رفتن مواد اولیه و محصولات تولید شده نیز شده است. این امر، به ویژه برای صنایع غذایی و دارویی، خسارت‌های سنگینی به بار آورده است.

صنعتگران بوشهری، خواستار کاهش خاموشی‌ها و همچنین، اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع در خصوص قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده هستند. آن‌ها معتقدند که با اطلاع قبلی از زمان قطعی برق، می‌توانند تمهیدات لازم را برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی تجهیزات و مواد اولیه اتخاذ کنند.

علاوه بر این، فعالان صنعتی بوشهر خواستار تخصیص سهمیه برق ویژه برای صنایع استان هستند. آن‌ها معتقدند که با توجه به اهمیت صنایع در توسعه اقتصادی استان، باید در اولویت تأمین برق قرار گیرند.

گلایه صنعتگران از خاموشی‌های بی‌برنامه و طولانی

یکی از تولیدکنندگان سازه‌های فلزی در بوشهر با بیان اینکه برای تأمین نیازهای مشتریان و انجام تعهدات خود نیازمند برق پایدار و مستمر هستیم، برنامه‌ریزی مناسب برای بهبود برق‌رسانی را ضروری عنوان کرد.

یگانه با بیان اینکه در این شرایط رقابت با دیگر تولیدکنندگان سخت می‌شود خواستار حمایت مسئولان استان از صنایع و تولیدکنندگان شد و افزود: ما به حداقل‌ها هم راضی هستیم و انتظار داریم برق مورد نیازمان تأمین شود.

قطعی برق کابوس صنعتگران بوشهری؛ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

مدیر یک شرکت تولیدکننده در بوشهر نیز با بیان اینکه خاموشی‌های بی‌برنامه ربطی به ناترازی ندارد، خواستار برنامه‌ریزی دقیق و اعلام آن به تولیدکنندگان شد.

هاشم‌زاده با بیان اینکه خاموشی‌های بی‌برنامه خسارت‌های زیادی را به دستگاه‌ها و مواد اولیه صنایع وارد می‌کند گفت: خاموشی‌های متعدد باعث بیکاری کارگران می‌شود.

انتظار می‌رود در صورت اعمال خاموشی، برنامه‌ریزی دقیق و منظم از قبل مشخص شود تا صنایع متضرر نشوند بهادری یکی دیگر از تولیدکنندگان با بیان اینکه دستگاه‌ها و مواد اولیه قیمت بالایی دارند و باید مراقبت شوند، از قطعی بی‌برنامه و خاموشی‌های زیاد انتقاد کرد و با بیان اینکه شرایط کشور را درک می‌کنیم، خواستار برنامه‌ریزی بهتر در این زمینه شد.

شاهرخی از فعالان حوزه میگو نیز بیان کرد: کار ما فصلی است و سه ماه در سال کار داریم و اگر در همین مدت هم خاموشی طولانی مدت داشته باشیم با خسارت بسیار زیادی روبرو می‌شویم و کمیت و کیفیت محصول از دست می‌رود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خواستار تأمین برق پایدار شد و افزود: انتظار می‌رود در صورت اعمال خاموشی، برنامه‌ریزی دقیق و منظم از قبل مشخص شود تا صنایع متضرر نشوند.

احمد دشتی‌زاده خاطرنشان کرد: صنایع نقش مهمی در اشتغال دارند و در صورتی که مشکل برق آنها حل شود، می‌توان به اشتغال پایدار نیز امید بیشتری داشت.

ضرورت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های برق

کارشناسان اقتصادی معتقدند که برای جلوگیری از تکرار مشکلات قطعی برق در استان بوشهر، باید برنامه‌ریزی دقیقی برای توسعه زیرساخت‌های برق صورت گیرد.

سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های جدید و بهسازی شبکه‌های انتقال برق، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

علاوه بر این، باید از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر نیز برای تأمین برق صنایع استان استفاده شود. بوشهر با داشتن پتانسیل بالای انرژی خورشیدی و بادی، می‌تواند به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور تبدیل شود.

استفاده از برق خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان بوشهر در پاسخ به گلایه‌های صنعتگران با اشاره به وضعیت تولید و مصرف برق در استان گفت: نیازمند همراهی و مشارکت همگانی برای عبور از این ناترازی و مدیریت کمبودهای برق هستیم.

غلامرضا حشمتی به افزایش دمای هوا و در پی آن افزایش چشمگیر مصرف برق اشاره کرد و گفت: با افزایش یک درجه دمای هوا، کشور به برقی معادل دو نیروگاه اتمی بوشهر نیاز دارد.

وی استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی را یکی از مهمترین رویکردها دانست و اضافه کرد: باید از همه ظرفیت‌ها برای تولید برق استفاده کنیم؛ صنایع هم باید در این زمینه همکاری کنند و در زمینه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین استفاده از ژنراتورهای گازی و دیزلی وارد شوند.

رسول رستمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز از رفع مشکل تأمین سوخت برای ژنراتورهای صنایع خبر داد و اظهار کرد: آماده هستیم که از ظرفیت بانک‌ها و مشارکت شرکت‌ها برای توسعه انرژژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم.

قطعی برق کابوس صنعتگران بوشهری؛ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

افزایش تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر

استاندار بوشهر یکشنبه شب در نشست با تولید کنندگان فعال در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر اظهار کرد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده و باید به گونه‌ای عمل کنیم که سهم تولید و سهم اشتغال استان ارتقا یابد.

هزار هکتار از اراضی مستعد در استان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شده که ظرفیت بسیار مناسبی برای تأمین پایدار انرژی در سال‌های آینده به شمار می‌رود ارسلان زارع با اشاره به ناترازی برق به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم کشور، افزود: این ناترازی ناشی از عواملی چون کاهش سرمایه‌گذاری در حوزه برق طی سال‌های گذشته، خشکسالی‌های پی‌درپی، محدودیت در ظرفیت تولید نیروگاه‌ها و همچنین افزایش چشمگیر مصرف برق در فصل گرم امسال نسبت به سال گذشته است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه این مسئله امروز به یک چالش ملی تبدیل شده، افزود: در بخش‌های خانگی، صنعتی و تولیدی با معذوریت‌هایی مواجه هستیم که باید برای رفع آن‌ها با بهره‌گیری از راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد.

زارع راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر را یکی از راهبردهای مؤثر برای کاهش ناترازی برق عنوان کرد و گفت: در دولت چهاردهم تاکنون حدود هزار هکتار از اراضی مستعد در استان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شده که ظرفیت بسیار مناسبی برای تأمین پایدار انرژی در سال‌های آینده به شمار می‌رود.

وی، راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی با ظرفیت حداقل پنج مگاوات برای واحدهای صنعتی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را به‌عنوان یک راهکار قابل‌اجرا در کوتاه‌مدت مطرح کرد و خواستار همکاری بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای تأمین مالی و اجرای این طرح‌ها شد.

استاندار بوشهر همچنین استفاده از ژنراتورها با تأمین سوخت از طریق شرکت ملی توزیع فراورده‌های نفتی را نیز به‌عنوان یکی از راهکارهای کوتاه مدت برای رفع ناترازی و تأمین برق در سال جاری پیشنهاد کرد که می‌تواند بخشی از مشکلات برق واحدهای تولیدی را رفع کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا