لاله های سر به زیر | تصاویری از زیباترین دشت های لاله ایران
به گزارش همشهری آنلاین، اثر طبیعی ملی لاله واژگون یکی از ۲۰ اثر طبیعی ملی ایران و مورد حمایت سازمان محیطزیست است که در ارتفاع ۲۸۰۰–۲۵۰۰ متری دامنه کوه میلی با مساحت ۳۷۹ هکتار در شهرستان کوهرنگ قرار دارد و از سال ۱۳۷۵ تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست قرار گرفته است. لاله واژگون اما به جز کوهرنگ در بسیاری از مناطق دیگر هم میروید. سمیرم، فریدونشهر، افوس، مشکان، سپیدان، برم و قلات به جز مناطقی که در ادامه ذکر شده از دشتهای مهم رویش لاله واژگون محسوب میشوند.

خمبی دشتی در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر گرمه واقع در خراسان شمالی در این فصل از سال میزبان لالههای کمیاب و زیبای واژگون است که از اواسط فروردین تا آخر اردیبهشت گل میدهد و منظرهای دلانگیز و چشمنواز ایجاد میکند. وسعت ذخیرگاه اصلی این لالهها که زیر پای کوه خمبی واقع شده حدود ۲۰ هکتار و پراکندگی این لالهها در کل شهرستان حدود ۳۰ هکتار است.

دشت لالههای واژگون در ۱۲ کیلومتری شهر چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ قرار دارد و از رویشگاههای مهم این گل به شمار میرود. این دشت با حدود ۳۶۰۰ هکتار وسعت از مهمترین جاذبههای طبیعی چهارمحالوبختیاری محسوب میشود. دشت کوهرنگ بهعنوان یکی از رویشگاههای اصلی لاله واژگون شناخته میشود.

دشت دالانی با ۲۹۰۰ هکتار وسعت در لرستان این روزها میزبان انواع لاله ازجمله لاله واژگون زردرنگ که گونه کمیابی محسوب میشود، است. این دشت در شرق اشترانکوه تا شمال قالیکوه را پوشش میدهد. این دشت که یکی از بهترین جاهای دیدنی الیگودرز محسوب میشود، ۲۹۰۰ هکتار است.

دشت لالههای واژگون گلستانکوه در دره باریکی در دامنه گلستانکوه شهرستان خوانسار استان اصفهان قرار دارد. دشت لالههای واژگون گلستانکوه، در فصل بهار مملو از گلهای طبیعی بهویژه لاله سرخگون است که به رنگ سرخ مایل به بنفش است. وجود دشت گل در این منطقه زنبورهای عسل را به سمت خودش کشیده و عسل مرغوبی در خوانسار به عمل میآید.

در سروآباد کردستان، روستایی به اسم دره کی قرار دارد که منطقهای کوهستانی است. تفاوتی که دشت لالههای واژگون این منطقه دارد، این است که رویش لالهها بهدلیل آب و هوا، از فروردین شروع میشود. ترکیب رنگ قرمز لالههای واژگون و سرسبزی دشت، منظرهای بینظیر بهوجود میآورد.