استان ها > مازندران

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی


رسول اشرفی‌پور چهارشنبه ۱ اسفند ماه در آیین تکریم و معارفه خود در چالوس با اشاره به اهمیت حفاظت فیزیکی و فنی جنگل‌ها، اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، حفاظت و صیانت از جنگل‌های کشور به عنوان رویکرد اصلی مطرح شده است و در این راستا، ۱۲۰۰ نفر از نیروهای اجرایی به کار گرفته شده‌اند.

 وی با اشاره به کاهش قابل توجه اعتبارات در طرح صیانت از جنگل‌ افزود: در گذشته، اعتبارات تخصیصی امکان احیای سالانه هفت هزار هکتار تا ۱۵۰۰۰ هکتار جنگل را فراهم می‌کرد، اما این رقم در طرح صیانت اکنون به ۷۰ هکتار کاهش یافته است که نیازمند توجه ویژه و تأمین اعتبارات جدید است.

وی به روند تهیه سند مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ اشاره کرد و افزود: این سند، به عنوان یک برنامه جامع تدوین شد، اما در حال حاضر نگرش مدیریتی به سمت رویکردهای کلاسیک و سنتی گرایش یافته است و این در حالی است که مدیریت پایدار جنگل‌ها نیازمند ساختارهای جدید و راهکارهای نوین است.

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در حال حاضر از ۱۰۴ حوزه آبخیز تنها ۴۵ حوزه دارای طرح اجرایی هستند، تصریح کرد: این مسئله انتقادات زیادی را از سوی جامعه علمی و رسانه‌ها به همراه داشته و برای رفع این چالش، نیاز به اقدامات ابتکاری و اجرای ساختار سازمانی مناسب است.

اشرفی‌پور در ادامه با تاکید بر اینکه غنی سازی جنگل‌ها یکی از اصلی‌ترین کارهای ما است، یادآور شد: مناطق بالادست جنگل‌های شمال کشور شرایط توسعه جنگل را دارند که این غنی سازی با توجه به فرمایشات رهبری و هم قوانین بالادستی حائز اهمیت است.

وی بر استفاده از اعتبارات دولتی در کنار اعتبارات خصوصی اشاره کرد و گفت: اعتبارات دولتی  کافی نیست و باید تراز اعتبارات بخش جنگل ارتقا یابد.

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی، فعال‌سازی تعاونی‌های جنگل‌نشین شمال کشور و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آنها را از راهکارهای مهم برای مدیریت پایدار جنگل‌ها دانست و ادامه داد: در گذشته تعاونی‌های زیادی فعال بود که ما آنها را غیر فعال کردیم بنابراین توسعه جنگل‌ها و چه در هیرکانی و چه زاگرس باید با مشارکت جوامع محلی و حمایت از تعاونی‌های جنگل‌نشین همراه باشد.

اشرفی‌پور در ادامه با اشاره به اهمیت جنگل‌های زاگرس، خلیج فارس و مناطق بیابانی کشور خاطر نشان کرد: جنگل‌های خلیج فارس متنوع است و اقدامات انجام‌شده در استان هرمزگان نشان می‌دهد که سطح توسعه جنگل‌ها از ۲۴ هزار هکتار به ۴۶ هزار هکتار رسیده است.

لزوم استقرار ساختار مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

وی با بیان اینکه در سواحل جنوبی تنوع بخشی خوبی داریم، به تغییرات اقلیمی، حفظ پوشش گیاهی و ضرورت مهار ریزگردها تاکید کرد و افزود: بخش قابل‌توجهی از کانون‌های ریزگرد در مناطق ایران و تورانی قرار دارند که نیازمند همکاری با دفتر حوزه بیابان و اجرای برنامه‌های مشترک است.

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطر نشان کرد: نیروی انسانی گنجینه سازمان محسوب می‌شود بنابراین باید محیط کار شرایط روز را داشته باشد.

اشرفی‌پور در پایان با تاکید بر استقرار ساختار مدیریت پایدارجنگل‌های هیرکانی، گفت: این موضوع اصلی‌ترین گام مدیریت پایدار جنگل‌ها است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا