معرفی ۴۶ معلم مرکزی به عنوان نمونه منطقه برای انتخاب در سطح ملی
به گزارش خبرنگار مهرعبدالرضا پیرحسینلو بعدازظهر چهارشنبه در نشست خبری واز برگزاری ۴۰ برنامه ویژه گرامیداشت هفته معلم در استان مرکزی اظهار کرد: نواخته شدن زنگ «سپاس معلم» در دبستان شاهد نیایش، برگزاری مجموعهای از برنامههای فرهنگی و آموزشی، دیدار با معلمان پیشکسوت، تجلیل از معلمان ناحیه یک اراک، کلنگزنی دبستان شهدای صفری و گلباران مزار شهدای فرهنگی از جمله این برنامهها است.
وی ادامه داد: دیدار با نماینده ولیفقیه در استان، اعزام گروهی از معلمان نمونه به دیدار مقام معظم رهبری و سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در مصلای بیتالمقدس اراک همچنین ارائه میز خدمت آموزش و پرورش با حضور مدیران استانی در ستاد اقامه نماز، اجرای مراسم دیدار با یکی از معلمان بیمار صعبالعلاج، برگزاری آئین تجلیل از معلمان، تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی (ره) در زادگاه ایشان از جمله برنامههای پیش بینی شده در هفته معلم است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: در فرایند انتخاب معلمان و کادر برتر سال جاری، ۴۶ معلم بهعنوان معلمان نمونه منطقهای، سه معلم در سطح استانی و پنج نفر از کادر تخصصی مدارس بهعنوان منتخبین استانی برگزیده شدند و همچنین، یک مشاور و یک مدیر نیز از استان مرکزی موفق به کسب عنوان برتر در سطح کشوری شدند.
وی افزود: این انتخابها بر اساس ارزیابی مستندات، امتیازدهی دقیق و انجام مصاحبههای تخصصی صورت گرفته است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: روند انتخاب معلمان نمونه به طوری است که در هر مدرسه، کمیتهای مسئول ارزیابی عملکرد فرهنگیان و بررسی مستندات آنان است و این مستندات شامل تقویم اجرایی، فعالیتهای جهادی، ابتکارات، اختراعات و سایر اقدامات شاخص معلمان میشود.
وی افزود: پس از بررسی اولیه، معلمان منتخب به مرحله منطقهای و سپس به سطح استانی معرفی میشوند که در نهایت، برترین افراد از میان منتخبین استانها، بهعنوان معلمان نمونه کشوری انتخاب خواهند شد.
تأکید بر عدالت آموزشی در استان مرکزی
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با تأکید بر ضرورت تحقق عدالت آموزشی اظهار کرد: نباید اجازه دهیم هیچ دانشآموزی در استان بدون فضای آموزشی مناسب باقی بماند و برای تحقق این هدف باید اقدامات مؤثر و گامهای اساسی برداشته شود.
وی ادامه داد: خیران مدرسه ساز استان مرکزی خدمات ارزشمندی در توسعه فضاهای آموزشی ارائه کردهاند و این افراد جزو برترین خیرین مدرسه ساز کشور هستند که با تعامل و همافزایی این نیک اندیشان بخش زیادی از کمبودهای آموزشی در حال رفع شدن است و امیدواریم با تداوم این مسیر، بتوانیم به تحقق عدالت آموزشی که مورد تأکید رئیسجمهور نیز هست، دست پیدا کنیم.
پیرحسینلو ادامه داد: در راستای تحقق عدالت اجتماعی، نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی از دستورهای ویژه رئیسجمهور است که بهطور مستمر از سوی دفتر ریاستجمهوری پیگیری میشود و وزیر آموزش و پرورش نیز با جدیت این موضوع را پیگیری میکند و هدف اصلی، دستیابی به شاخصهای تعیینشده در سرانه فضای آموزشی برای تمامی دانشآموزان است.
وی افزود: اگرچه در حال حاضر با کمبود مدرسه مواجه نیستیم، اما برای تحقق عدالت در توزیع فضای آموزشی نیازمند اقدامات بنیادین و گامهای مؤثرتری هستیم.
وی در ادامه افزود: موضوع تأمین فضای آموزشی در پروژه ۸ هزار و ۱۰۰ واحدی مسکن ملی از چالشهای جدی است، که حداقل کمبود ۱۰ یا ۱۲ مدرسه وجود دارد که مسئلهای قابلتوجه و نیازمند رسیدگی است.
وی افزود: با پیگیریها و دستور ویژه استاندار مرکزی و تعامل مؤثر با ادارهکل راه و شهرسازی و شهرداریها، انتظار میرود بخش زیادی از این چالش در سال آینده مرتفع شود البته تلاش مستمر استاندار در موضوع تأمین مدارس برای پروژههای مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و سایر طرحهای ساختوساز گسترده، قابلتحسین است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به هزینههای بالای نگهداری سالنهای ورزشی اظهار کرد: هزینه ماهیانه نگهداری برخی از این سالنها تا ۴۰ یا ۵۰ میلیون تومان میرسد که استفادهکنندگان از این سالنها، شهروندان همین استان هستند و باید امکانات در شأن آنان حفظ شود.
پیرحسینلو افزود: در صورتی که گروهی از دانشآموزان به صورت شخصی سالن را رزرو کنند، مشمول تعرفه افراد حقیقی خواهند شد، اما اگر در قالب فعالیتهای مدرسهای اقدام شود، استفاده رایگان یا با حداقل هزینه ممکن خواهد بود.
وی با قدردانی از خیران مدرسهساز گفت: در استان مرکزی هیچ مدرسه خشت و گلی وجود ندارد و تنها ۱۰ مدرسه کانکسی با جمعیتی کمتر از ۵ دانشآموز فعال است.
پیرحسینلو درباره وضعیت بازماندگان از تحصیل در استان مرکزی اظهار کرد: به دلیل حساسیت موضوع، آمار دقیق قابل اعلام نیست، اما در حال حاضر وضعیت استان در این زمینه با نرخ کمتر از میانگین کشوری مطلوب است، طبق سیاستهای وزارتخانه، هدف ما آن است که هیچ دانشآموزی از تحصیل بازنماند و این موضوع بهطور جدی در جلسات آینده پیگیری خواهد شد.
برنامهریزی برای پوشش کامل تحصیلی در دوره ابتدایی
وی با اشاره به اهمیت شناسایی و بازگرداندن دانشآموزان بازمانده از تحصیل گفت: هرچند آمار این گروه در استان بالا نیست، اما حتی یک نفر هم برای ما مهم است و با فرا رسیدن تابستان، این فرصت مغتنم است تا با همکاری مراکز بهداشتی، ثبت احوال، نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی، سمنها و خیرین، موانع بازگشت این دانشآموزان رفع شود.
پیرحسینلو تصریح کرد: انسان همواره در حال یادگیری است و تابستان نیز فرصتی برای آموزش مهارتهای زندگی و اجتماعی است، نه تعطیلی که برخی والدین با ثبتنام فرزندانشان در کلاسهای فشرده، آنها را از آموزش واقعی مهارتهای زندگی محروم میکنند و تابستان فرصتی برای آموزشهای غیررسمی و رشد شخصیتی و اجتماعی دانشآموزان است.
وی ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته عمده تمرکز بر ابزارهایی مانند دیتا پروژکتور بوده که این بهمعنای الکترونیکیسازی و نه هوشمندسازی واقعی است در اصل هوشمندسازی، تولید محتوای پویا و متناسب با نیاز دانشآموزان است.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: هدفگذاری ما، هوشمندسازی واقعی ۲۰ درصد از مدارس استان در هر سال است و استفاده از هوش مصنوعی در کنار طرحهایی مانند نماز و نماد در دستور کار قرار دارد.
پیرحسینلو یکی از چالشهای اصلی آموزش و پرورش استان را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: اکنون حدود ۵۸ هزار ساعت کمبود آموزشی معادل حدود ۲ هزار نفر نیرو داریم که بخشی از آن از طریق دانشگاه فرهنگیان و بخش دیگر از طریق ماده ۲۸ و نیروهای قراردادی جبران میشود.