زندگی > سرگرمی

میدانی در باغ دلگشای محله سنگلج


به گزارش همشهری آنلاین، تاریخچه حسن‌آباد سرسبز آن روزگار با نام خاندان مستوفی‌الممالک و به‌عبارت دقیق‌تر، میرزا یوسف مستوفی‌الممالک و فرزندش گره خورده است. شکل‌گیری محله حسن‌آباد به اواخر دوران ناصرالدین‌شاه قاجار برمی‌گردد.

میدانی در باغ دلگشای محله سنگلج

میرزایوسف آشتیانی یا همان یوسف مستوفی‌الممالک دست توانایی در آبادکردن بسیاری از مناطق تهران و تبدیل اراضی بایر و ناهموار به باغ داشت؛ املاکی که بعدها پس از آبادانی، به‌تدریج در دوره‌های مختلف توسعه تهران وارد مناطق شهری شدند و اکنون بسیاری از آنها ازجمله محله‌های تهران محسوب می‌شوند. محله حسن‌آباد نیز از املاک این رجل سیاسی بود که پس از آبادانی به نام پسرش حسن‌آباد نام گرفت و هنوز به همین نام شناخته می‌شود.

میدانی در باغ دلگشای محله سنگلج

در سال‌های پایانی دوران قاجار، در محدوده کنونی میدان حسن‌آباد کمتر نشانی از آن باغ وسیع وجود داشت، تا اینکه در دوران پهلوی اول، سرتیپ کریم‌آقا بوذرجمهری، شهردار وقت تهران این چهاررراه را به میدانی مدرن تبدیل کرد. میدان کنونی حسن‌آباد اگرچه نخستین نامش حسن‌آباد بود، اما در طول تاریخ اسامی مختلفی داشته است.

میدانی در باغ دلگشای محله سنگلج

میدان حسن‌آباد در همان سال‌های نخست شکل‌گیری، به این دلیل که ۸گنبد در ۴سوی خود داشت، به میدان ۸گنبد معروف شد. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مدتی این میدان را میدان پهلوی می‌نامیدند و پس از انقلاب نیز مدتی به نام میدان ۳۱شهریور شناخته می‌شد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا