دانش و فناوری > فناوری های نوین

«نانو حباب» چگونه تولید محصولات کشاورزی و آبزی پروری را افزایش می‌دهد



به گزارش خبرنگار مهر؛ ظهور تجاری استفاده از این فناوری سبقه طولانی ندارد اما پیش بینی‌ها حاکی از رشد قابل توجه اقتصاد بازار فناوری نانو حباب دارد.

مطابق آخرین ارزیابی‌ها در سال های اخیر، فروش انواع ژنراتورهای نانو حباب ساز در دنیا به بیش از ۳۳ میلیون دلار رسیده است، حال آنکه مدل‌های ارزیابی نشان می‌دهد که این میزان از فروش تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۸۵ میلیون دلار در سراسر دنیا افزایش خواهد یافت.

ساخت تجهیزات نانوحباب در سال ۱۴۰۳ مورد حمایت ستاد نانو قرار داشت؛ این حباب‌های گازی که ابعادشان به کمتر از ۲۰۰ نانومتر می‌رسد، به‌راحتی در سیالات حل می‌شوند، در ظاهر ناپیدا هستند، اما باطنشان پر از ظرفیت‌هایی است که می‌توانند صنایع مختلف را متحول کنند. از تصفیه آب گرفته تا پزشکی و حتی نفت و گاز. به طور مثال یکی از اولین بخش هایی که نانو حباب‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفت، حوزه تصفیه آب بود. با افزایش سطح تماس اکسیژن و آب، فرآیندهای بیولوژیکی در تصفیه‌خانه‌ها بهبود می‌یابد. در کشاورزی، نانو حباب‌ها می‌توانند مواد مغذی را سریع‌تر به ریشه گیاه برسانند. در آبزی‌پروری نیز، اکسیژن بیشتر در آب به معنای رشد بهتر ماهی‌ها و میگوهاست.

استفاده از سامانه نانو حباب در بیش از ۱۰۰ گلخانه آب‌کشتی

حجم فروش تجهیزات نانوحباب در دو سال اخیر حدود ۱۶۰۰ میلیارد ریال بود و استفاده از سامانه نانو حباب در بیش از ۱۰۰ گلخانه آب‌کشتی (هیدروپونیک) صیفی‌جات، منجر به افزایش ۲۰ درصدی در برداشت محصولات گلخانه‌ای و افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی ارزش غذایی محصولات شده است.

براساس اعلام ستاد نانو، اگر تمامی این گلخانه‌ها به سامانه نانوحباب مجهز شوند، اینطور پیش بینی می شود که افزایش ۱۵ درصدی برداشت محصول معادل با ایجاد ۱۵۰ هکتار گلخانه جدید خواهد بود.

برای ساخت ۱۵۰ هکتار گلخانه و افزایش ۱۵ درصدی تولید محصولات آب‌کشت، به سرمایه‌گذاری ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان نیاز است اما با بهره‌گیری از فناوری نانوحباب، می‌توان با صرف تنها ۵ درصد از این هزینه، به همان نتیجه دست یافت.

افزایش تراکم آبزی‌پروری تا دو برابر با نانوحباب‌ها

استفاده از این سامانه در ۱۰ استخر پرورش ماهی در کشور به دلیل بهبود کیفیت آب، توزیع یکنواخت اکسیژن و کاهش تلفات منجر به افزایش تراکم آبزی‌پروری تا دو برابر شده است.

تولید سالانه محصولات آبزی در ۲۵ هزار مزرعه پرورش آبزی کشور حدود ۵۰۰ هزار تن است که در صورت تجهیز تمام این مزارع به سامانه نانوحباب و با توجه به افزایش صد درصدی تراکم محصول، این تولید به یک میلیون تن خواهد رسید.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا