حوادث

ناگفته‌های نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان نگاه



همشهری آنلاین – حوادث: چند روز قبل بود که خبر نابینا شدن ۹ بیمار، آن هم در یک روز در فضای مجازی منتشر شد. خبر اولیه حاکی از این بود که ۹ بیمار برای جراحی چشم به بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه مراجعه کرده بودند اما بعد از انجام جراحی هر ۹ نفر با عفونت شدید چشمی به بیمارستان بازگشتند و به دلیل عفوت شدید بینایی چشم‌شان را از دست دادند و حتی چشم بعضی از آنها تخلیه شد. حالا اما همشهری به اطلاعات تازه‌ای در این باره دست پیدا کرده که نشان می‌دهد ۲ نفر از کادر بیمارستان در این ماجرا دست داشته‌اند. طوری که بیمارستان نیز از آنها شکایت کرده است.

بیماران چه کسانی هستند؟

افرادی که در بیمارستان نگاه بینایی‌شان را از دست داده‌اند ۹ بیمار میانسال و مسن، اهل استان‌های خوزستان، سمنان و تهران و بیشتر آنها مرد هستند. مشکل چشمی اغلب این بیماران آب‌مرواید بود که بعد از چند مرتبه رفت و آمد به بیمارستان و انجام اقدامات درمانی اولیه، پزشک معالج تصمیم به انجام جراحی گرفت.

روز حادثه

۹ بیماری که قربانی قصور پزشکی شده‌اند روز ۱۷ مهرماه امسال جراحی شدند. هرچند پزشک معالج آنها یکی نبود و آنها توسط چند چشم‌پزشک جراحی شدند؛ اما عمل جراحی همگی در یک اتاق عمل انجام شد و برای همه‌شان نتیجه مشابهی داشت: عفونت گسترده چشمی و در نهایت نابینایی. به دنبال این حادثه بیماران آسیب دیده با عفونت گسترده در چشم به بیمارستان مراجعه کردند. هرچند شماری از آنها برای ادامه درمان در همان بیمارستان بستری شدند اما تعداد دیگری از آنها حاضر نشدند در آنجا بستری شوند و بیمارستان دیگری را برای ادامه روند درمان انتخاب کردند.

پروتکلی که رعایت شد

بیمارانی که در این بیمارستان دچار مشکل شدند، همگی یکی از چشم‌های‌شان را از دست دادند. طبق پروتکل‌های چشم‌پزشکی افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند نباید از هر دو چشم عمل شوند. چراکه در صورت وقوع حادثه، قصور یا هر نوع مشکلی، یکی از چشم‌ها در امان بماند و آسیب به حداقل برسد. پروتکلی که خوشبختانه در این پرونده رعایت شد و هر ۹ بیمار فقط یک چشم‌شان جراحی شد و از ناحیه همان چشم دچار نابینایی شدند.

پرونده در دادسرای جرائم پزشکی

۴۸ روز از جراحی چشم این ۹ بیمار در بیمارستان نگاه گذشته بود و در تمام این مدت آنها و خانواده‌های‌شان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کردند. عفونت، چشم آنها را فرا گرفته بود و وقتی از درمان ناامید و چشم چند نفر از آنها تخلیه شد، برای احقاق حقوق‌شان از کادر پزشکی و بیمارستان شکایت کردند و به این ترتیب پرونده با شکایت ۹ شاکی به دادسرای رسیدگی به جرائم پزشکی تهران ارسال شد. آنها معتقد بودند که کادر پزشکی و مسئولان بیمارستان مرتکب قصور شده و در نابینا شدن آنها مقصراند. در این شرایط بود که روز پنجم آذرماه امسال به دستور قاضی سعید احمدبیگی، سرپرست دادسرای رسیدگی به جرائم پزشکی پرونده به یکی از شعب بازپرسی دادسرا ارجاع و از همان زمان تحقیقات قضایی آغاز شد.

دستور ویژه دادستان

اهمیت حادثه نابینا شدن ۹ نفر آن هم در یک روز در بیمارستان چشم‌پزشکی سبب شد تا علی صالحی، دادستان تهران دستور ویژه‌ای برای رسیدگی به این پرونده صادر کند. او که از ابتدا در جریان این پرونده قرار گرفته بود به سرپرست دادسرا دستور داد این پرونده به صورت ویژه و با دقت و سرقت معقولی رسیدگی شود. او به طور مستقیم بر این پرونده نظارت دارد و به طور هفتگی گزارش‌هایی از روند قضایی پرونده دریافت می‌کند.

متهمان پرونده چه کسانی هستند؟

بر اساس آنچه که در این پرونده وجود دارد شاکیان پرونده دو گروه هستند. اولین گروه ۹ بیمار آسیب دیده هستند که هر کدام یک چشم‌ خود را از دست داده‌اند و از بیمارستان و کادر درمان بابت قصوص پزشکی شکایت کرده‌اند. شاکی دوم، مسئولان بیمارستان هستند که از ۲ نفر از تکنسین‌های اتاق عمل شکایت کرده و آنها را در حادثه تلخی که اتفاق افتاده مقصر می‌دانند. حتی یکی از آنها چند روز قبل در گفتگویی مدعی عمدی بودن ایجاد عفونت در بیمارستان شد. در این شرایط تحقیقات مقدماتی در این باره آغاز شده و قرار است. هرچند ممکن است مشخص شدن دلیل حادثه و شناسایی مقصران به دلیل تخصصی بودن طولانی شود؛ اما به دلیل اهمیت موضوع قرار است به این پرونده در کوتاه‌ترین زمان ممکن رسیدگی شود. براساس این گزارش، تاکنون در این پرونده هیچ متهمی بازداشت نشده و تحقیقات همچنان ادامه دارد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا