فرهنگی و هنری > رسانه

نشست سریال «سوجان» در ایسنا به مناسبت روز زن برگزار شد


ارتباط فردا: در این نشست که با حضور حسین تبریزی (کارگردان) و میثم آهنگری (تهیه‌کننده) و جمعی از بازیگران همراه خواهد بود، موضوعاتی مرتبط به زنان از جمله حضور در اجتماع و فضای سیاسی جامعه، آموزش، ازدواج و فرزندآوری مد نظر  قرار خواهد گرفت. پرسش درباره روند ساخت و همچنین محتوای این مجموعه در کنار نقدهایی که تاکنون از سوی بینندگان و کارشناسان مطرح شده است از دیگر موضوعات مورد بحث است.   

در حاشیه این نشست، تهیه‌کننده سریال «سوجان» با تشکر از بینندگانی که سریال را دنبال می‌کنند، آنها را ترغیب می‌کند تا قصه را تا پایان تماشا کنند. او با تاکید بر اینکه تمام تلاششان را به کار بسته‌اند تا سریالی درخور سلیقه مخاطب و در عین حال جذاب به لحاظ وجه عاشقانه تهیه کنند، از مخاطبان خواست با چالش‌های «سوجان» همراه شوند.

میثم آهنگری همچنین از دشواری‌های ساخت این مجموعه تاریخی که مربوط به زمان قبل از انقلاب در شمال کشور می‌شود، سخن گفت. او از بازخوردهای خوب این سریال در مدتی که روی آنتن رفته است ابراز رضایت کرد و از مخاطبان این سریال خواست که همچنان داستان را دنبال کنند؛ چراکه اتفاقات جذابی در راه است و با چالش‌هایی که در قصه اتفاق خواهد افتاد، جذاب‌تر می‌شود.

عشق و عاشقی «سوجان» را در بازنویسی بیشتر کردیم

او ابتدا درباره اقبال مخاطبان از این مجموعه که هرشب از شبکه اول سیما روی آنتن می رود، گفت: خدا را شکر که کار مورد اقبال مردم قرار گرفت و تا اینجا راضی هستند. دو ماه پیش کار تصویربرداری‌مان به پایان رسید ولی تدوین همچنان ادامه دارد. سریال «سوجان» در کل ۶۲ قسمت است و تاکنون ۳۵ قسمت از آن به پخش رسیده است. ما تمام تلاشمان را به کار بستیم تا مردم کار خوب ببینند، انشالله که باب میلشان بوده باشد البته که من هر روز خبرهای خوبی از «سوجان» می‌شنوم و این جای خوشحالی دارد که سریالمان دیده شده است.

وی درباره تعدد ساخت سریال‌های تاریخی طی این سال‌ها و تمایلی که مخاطبان برای تماشای اینگونه داستان‌ها نشان می‌دهند و همچنان برایشان جذاب است، به این پرسش که چطور می‌شود در عین اینکه ما به سلیقه مخاطب پاسخگو باشیم اما سعی کنیم آثاری ارائه بدهیم که با کارهای دیگر متفاوت باشد؟ اینگونه پاسخ داد: هر کاری که ساخته می‌شود اولین چیزی که در آن مهم تلقی می‌شود فیلمنامه کار است. در این کار چون آقای فریدون حسن‌پور خودش بچه همان خطه بودند، بسیار کار را خوب نگارش کردند البته که ناگفته نماند کار بازنویسی شد و کمی درام قصه و عشق و عاشقی‌اش بیشتر شد. از طرفی ما به آداب و رسوم مردم خوب گیلان پرداختیم، آداب و رسومی که به دست فراموشی سپرده شده بود و دوستان گیلانی از این بابت خیلی راضی بودند. از همه مهمتر پرداختن به شخصیت زن در این کار بود که خیلی خوب به مقام زن پرداخته شد و نشان می‌دهد که خانم‌ها در خانواده رکن اصلی را دارند. قصه از این پس جذاب‌تر هم خواهد شد و چالش‌هایی برای شخصیت «قربان» و «سوجان» در راه است که بینندگان را بیشتر جذب خواهد کرد.

نشست سریال «سوجان» در ایسنا به مناسبت روز زن برگزار شد

خوشحالیم کارمان با «پس از باران» مقایسه شد

تهیه‌کننده «سوجان» سپس درباره این دیدگاه که بینندگان با تماشای این سریال به یاد سریال «پس از باران» ۲۰ سال پیش افتادند، در پاسخ به اینکه خودش نظرش در این رابطه چیست؟ اظهار کرد: در ابتدا ما خدا را شاکریم که سریالمان با «پس از باران» مقایسه می‌شود چون به هر حال «پس از باران» یک حس نوستالوژیک داشت و ما از این اتفاق خرسندیم. می‌توان گفت قصه ما در همان خطه‌ای روایت می‌شود که «پس از باران» ساخته شد یعنی گیلان اما قصه کلاً با «پس از باران» خیلی فرق دارد و از قسمت ۲۹ با اتفاقی که برای شخصیت «ستاره» قصه افتاد به مخاطبان یک شوکی وارد شد و متوجه شدند که کار با «پس از باران» فرق دارد ولی در بحث اقلیم و شرایط آب و هوایی خیلی اشتراکات با هم دارند.

او ادامه داد: باز هم ممنونم از بینندگان که ما را با یک سریال پر و پیمان در زمان خودش مقایسه کردند. وقتی سریال «پس از باران» از تلویزیون پخش می‌شد ما کلاً سه شبکه داشتیم، نه فضای مجازی داشتیم و نه این همه رسانه بود اما خدا را شکر الان که «سوجان» پخش می‌شود رقبای زیادی از لحاظ پلتفرم‌ها، ماهواره‌ها و رسانه‌ها دارد و این برایمان باعث خرسندی است.

نشست سریال «سوجان» در ایسنا به مناسبت روز زن برگزار شد

ثریا قاسمی به «سوجان» وزن داد

آهنگری در بخشی دیگر از صحبت‌هایش درباره پرداخت به وجه عاشقانه سریال در بستر تاریخی و اینکه در بسیاری از سریال‌ها این نوع پرداخت دیده می‌شود اما در «سوجان» چه وجهی آن را متفاوت کرده است؟ توضیح داد: ما وقتی فیلمنامه را خواندیم سعی کردیم بخش درام و عاشقانه قصه را کمی تقویت کنیم البته که با حضور خانم ثریا قاسمی واقعاً سریال یک وزن دیگری پیدا کرد و خدا را شکر می‌توان گفت مورد اقبال قرار گرفت. در کل بار عاشقانه این سریال با شخصیت‌هایی که در قصه حضور دارند بسیار بالاست. ما تا قسمت ۳۰ بیشتر معرفی داشتیم و از قسمت ۳۰ به بعد بود که تازه اتفاقات رقم خورد و داستان جذاب شد و به نقطه اوجش رسید و این ادامه خواهد داشت. یعنی از این پس بینندگان هر شب یک داستان جدید دستگیرشان می‌شود که قطعاً برایشان غیر منتظره و جذاب است.

دشواری‌های ساخت سریال‌های تاریخی 

تهیه‌کننده «سوجان» سپس در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه شخصیت‌ها در این سریال ما به ازای تاریخی دارند اما در عین حال خیلی هم پررنگ نمی‌شوند، علت پرداخت به این شخصیت‌ها چیست و چرا پررنگ نشدند؟ بیان کرد: این پرسش باید از نویسنده مطرح شود چون ایشان به این صورت صلاح دیدند و ما هم سعی کردیم تا جایی که می‌شود طبق نگارش و بازنویسی که شد کار را جلو ببریم ولی ما به ازای تاریخی‌اش این است که این داستان خیلی رئال است؛ یعنی در آن زمان در گیلان از این اتفاقات زیاد می‌افتاد.

او در ادامه همین صحبتش به دشواری‌های ساخت سریال‌های تاریخی و تفاوت‌هایش با سریال‌های آپارتمانی به لحاظ هزینه اشاره کرد و گفت: قطعا سریال‌های تاریخی اینچنینی سختی‌های خودشان را دارند و اصلاً با سریال‌های آپارتمانی قابل قیاس نیستند چه به لحاظ هزینه‌ای چه از لحاظ دشواری ساخت؛ ضمن اینکه تنوع لوکیشن ما خیلی بالاست و این کار برایمان بسیار سخت بود. همان روستا و میدانگاهی که در داستان می‌بینید را ما کامل خودمان ساختیم یعنی در آنجا وجود نداشت. با این هزینه‌های گزافی که واقعاً برای یک تهیه کننده اصلاً سودی ندارد اما دیدگاه من این است که به سختی‌اش می‌ارزد. همین که بیننده از دیدن مناظر در کارمان لذت می‌برد برایمان کافیست. ما الان که با دوستان گیلانی‌مان صحبت می‌کنیم می‌گویند بعد از پخش شدن «سوجان» به قدری در گیلان کار مورد اقبال قرار گرفته است که در خرید و فروش ملک در این نقطه بسیار تاثیر گذاشته است. ما خدا را شاکریم که کارمان مورد اقبال قرار گرفته است.

نشست سریال «سوجان» در ایسنا به مناسبت روز زن برگزار شد

تشکر از عواملی که ۳ سال زحمت کشیدند

تهیه‌کننده «سوجان» در صحبت پایانی‌اش بیان کرد: ممنونم از مخاطبانی که ما را همراهی می‌کنند. امیدوارم تا پایان سریال از داستان راضی باشند. دوستان زیادی در این کار زحمت کشیدند. بالغ بر ۱۷۶ نفر در کار زحمت کشیدند، چه بازیگران اصلی و چه بازیگرانی که معرفی شدند. از عوامل پشت دوربین هم بسیار متشکرم. کارگردان سریال آقای حسین تبریزی که من واقعاً از ایشان تشکر می‌کنم بسیار زحمت کشیدند. ما سه سال تمام برای این پروژه زحمت کشیدیم از بازیگردان کارمان هم بسیار ممنون هستم چون بازی بازیگرانمان به‌خصوص در بخش روستایی که اکثرا استعداد هستند، بسیار یک‌دست درآمده است. از همه مهمتر از دوستان گیلانی متشکرم که واقعاً ما را بدون هیچ چشم داشتی همراهی کردند و کمک حالمان بودند. مردم گیلان واقعا غریب نواز و خونگرم هستند. اهالی که در آن نقطه زندگی می‌کردند بسیار ما را همراهی کردند.

ارتباط فردا: سریال «سوجان» به کارگردانی حسین تبریزی، نویسندگی فریدون حسن‌پور و تهیه‌کنندگی میثم آهنگری هرشب ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما پخش می‌شود. بازیگرانی چون ثریا قاسمی، بهزاد فراهانی، سید مهرداد ضیایی، سیما تیرانداز، بهنام تشکر، غزاله اکرمی، بهمن دان، حمیدرضا نعیمی، مهدی صبایی و … در سریال «سوجان» بازی کرده‌اند. 

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا