هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

نقاشان «جمال حبیب» سردار دل‌ها را به عالی آوردند


به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه گروهی نقاشی «جمال حبیب» به مناسبت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، بعدازظهر چهارشنبه ۱۲ دی در نگارخانه عالی حوزه هنری افتتاح شد.

در این نمایشگاه، نقاشی‌های پرتره شهید سلیمانی توسط غلامعلی طاهری، حسین عصمتی، محمد اسدی جوزانی، علی محمد شیخی و ناصر سیفی روی دیوار رفته است. همچنین نقاشی‌هایی مفهومی که تصویر این شهید بزرگ را نیز در بردارد، روی دیوار هستند که حسن روح‌الامین، عبدالحمید قدیریان، علیرضا خالقدادی، علی پتگر و ناصر سیفی خلق کرده‌اند.

همچنین، یک مدالیوم از چهره شهید سلیمانی ساخته مینا صدری و تندیس‌هایی از شهید سپهبد قاسم سلیمانی ساخته نادر قشقایی و حسین عصمتی و تندیس ابومهندس المهدی ساخته نادر قشقایی در نگاه‌خانه حوزه هنری به تماشا گذاشته شده است.

۲ نقاشی حسن روح‌الامین که در این نمایشگاه ارائه شده است، نقاشی‌های دیجیتالی هستند که زمان شهادت حاج قاسم توسط این هنرمند خلق شده بود.

در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «امروز رنج کشیدگان و آزادگان جهان حامل روح شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس هستند و خون پاک این شهدا به مقاومت حیات بخشیده و خواهد بخشید و ما از جانفشانی های آنان و ایمان و اعتمادشان به وعده‌های خداوند متعال برای پیروزی قوی‌تر و مصمم‌تر می‌شویم. ما هنوز شهدا را به یاد می‌آوریم و فداکاری‌های بزرگ آنها در راه آزادی و استقلال مردم رنج کشیده منطقه همواره در خاطرمان می‌ماند. آنها با ما همراه هستند در قلب ما زنده‌اند و در حرکت‌ها و پیروزی‌های ما حضور دارند.

حاج قاسم و حاج ابومهدی المهندس درسی بزرگ به ما دادند؛ از این دو شهید بزرگوار آموخته‌ایم که پیروزی باوری است که تا قبل از اینکه واقعیت پیدا کند باید در جان‌ها نهادینه شده و در دل‌ها و ذهن‌ها نقش بسته باشد. آموختیم تا زمانی که بر اصول و ارزش‌های خود بمانیم و به وعده‌های الهی باور داشته باشیم. در نهایت پیروز خواهیم بود و خداوند پشتیبان ماست.»

نقاشان «جمال حبیب» سردار دل‌ها را به عالی آوردند

برای بیان درست هنری از شهدا به یک فردوسی زمانه نیاز داریم

علی پتگر یکی از هنرمندانی که اثرش در نمایشگاه به نمایش درآمده است، درباره تأثیرگذاری چنین نمایشگاه‌هایی بر جامعه گفت: تاثیرگذاری یک جریان هنری به میزان هنری که عرضه می‌شود برمی‌گردد، بنابراین اگر هنری قوی ارائه شود، تاثیر مثبتی خواهد داشت. همچنان‌که اگر کسی در حال صحبت درباره موضوعی باشد و خوب صحبت کند، بر مردم تاثیرگذار خواهد بود و تاثیر شگرفی بر مردم خواهد داشت. نقاشی هم بیان هنری است بنابراین اثر هنری نیز مهم است که در چه سطحی ارائه شود.

وی تصریح کرد: برای شخصیت‌هایی مثل شهید سلیمانی فقط نقاشی کافی نیست بلکه باید فرهنگ این شخصیت را بیان کرد. برای مثال در موضوع عاشورا، شاعران آیینی داریم اما شاعرانی هم داریم که در اثرشان، فرهنگ عاشورایی مشهود است.

پتگر درباره اثرش که در این نمایشگاه به نمایش درآمده است، بیان کرد: اثر من در نمایشگاه «جمال حبیب» اثری رنگ روغن است و در قالب رویداد «رستاخیز عام» ترسیم شده است.

وی با بیان اینکه تولید آثار در مورد شهید سلیمانی کم شده است، افزود: شهید سلیمانی شخصیتی ممتاز است و بیشتر از این باید به او پرداخته شود.

این هنرمند نقاش درباره قابل لمس شدن آثار مرتبط با شهدا برای درک بیشتر مردم، گفت: ما یک فردوسی زمانه برای بیان درست هنری از فرهنگ شهدا کم داریم. در مورد شهید سلیمانی کمبودهایی حس می‌شود که نسبت به بیان درست از شخصیت و فرهنگ ایشان داریم.

وی عنوان کرد: من سعی می‌کنم حق مطلب را درباره شهدای والامقام همچون شهید سلیمانی در آثارم ادا کنم. این موضوع، به معرفت خود نقاش هم برمی‌گردد. در مورد دیگر شهدا همچون آوینی هم کم‌کار شده است، باید وقت بگذارند و زمان را نیز باید به شکلی مدیریت کنند که کاری دم‌دستی نباشد.

نمایشگاه «جمال حبیب» از ۱۵ تا ۱۹ دی ساعت ۹ تا ۱۸ به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری، طبقه همکف برقرار است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا