محله > دروازه طهرون

هجوم شناگران ماهر به استخرهای باغی‌ | غرق شدن تهرانی‌ها از باغ ملک تا چشمه علی



همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: قبل از ساخت استادیوم امجدیه در سال ۱۳۱۷ پایتخت فاقد استخر استاندارد بود و شناگران ماهر تهرانی برای شنا و تفریح به روستاهای اطراف پایتخت پناه می بردند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

تا حدود دهه ۲۰ جایی تحت عنوان سالن شنا در تهران وجود نداشت و سالن استخر استادیوم امجدیه نخستین فضای استانداردی بود که درهای آن به روی شناگران تهرانی باز شد. تا قبل از این اتفاق، شناگرها عموما در استخرهای سنتی و غیر استاندارد شنا می کردند و به همین دلیل تعداد افرادی که در این گونه استخرها دچار حادثه می شدند و بعضا جانشان را از دست می دادند زیاد بود.

داریوش شهبازی، تهران پژوه، درباره ماجرای فقدان سالن شنا در تهران قدیم و پاتوق های شناگران در اطراف تهران می گوید: «قبل از معرفی سالن شنای امجدیه به عنوان نخستین استخر مجهز تهران، شناگران تهرانی برای شنا به استخرهای باغی می رفتند. قریب به اتفاق باغ هایی که در شیب شمیرانات به سمت تهران واقع شده بود استخر هم داشتند. صاحبان باغ ها برای هرز نرفتن آب، استخرهایی برای جمع شدن آب بنا می کردند و از آنجا آب مستقیما آب به باغ ها سرازیر می شد. علاقمندان به شنا برای شنا و تفریح به این باغ های می رفتند و در همان استخرهای غیر استاندارد که اساسا برای آبیاری درختان ایجاد شده بود شنا می کردند. باغ ملک شمیران، یکی از مکان هایی بود که استخر بزرگی داشت و در دل شمیران بود. شناگران زیادی آخر هفته ها با باغ ملک می رفتند که شنا کنند اما شنا در چنین فضای غیراستانداردی مخاطرات خاص خودش را داشت و خیلی‌ها به واسطه بی خبر بودن از عمق استخر، غرق می شدند.»

راه پیدا کردن به باغ های خصوصی شمیرانات برای همه اهالی امکانپذیر نبود و عده ای برای شنا و تفریح به چشمه ها و قنات ها می رفتند. شهبازی در این باره هم توضیح می دهد و می گوید: «عده ای که ورود به باغ های شمال تهران برایشان امکانپذیر نبود به قنات ها و چشمه ها می رفتند. چشمه علی در ری در برهه ای پاتوق شناگران ماهر بود. هفت حوض درکه هم که در یک دره واقع شده بود فضای مشابهی داشت. هفت حوض در کنار آبشار دوقلو و آبشار چال مگسی در مسیر کوههای شمیران بود و تابستان ها مورد هجوم شناگران تهرانی قرار می گرفت. عده دیگری هم به رودخانه های اطراف تهران مثل رودخانه های کرج و جاجرود و سد لتیان می رفتند و بسیاری از آنها در قسمت های عمیق رودخانه غرق می شدند. در چنین شرایطی بود که اهالی تهران با اعلام خبر رسمی افتتاح سالن استخر امجدیه شگفت‌زده شدند و امجدیه در یک بازه زمانی نسبتا کوتاه به پاتوق اصلی شناگران تهرانی تبدیل شد.»



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا