هدفگذاری ۲۵۰ مگاواتی ایرانترانسفو در ساخت تجهیزات نیروگاههای خورشیدی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا) زنجان، مهدی صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو، در مراسم رونمایی از نخستین سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاههای خورشیدی کشور، ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع)، اظهار داشت: این دستاورد گامی مهم در توسعه بومی انرژیهای تجدیدپذیر به شمار میآید و نقش مؤثری در جلوگیری از خروج ارز ایفا خواهد کرد.
وی با اشاره به سابقه ۵۸ ساله گروه صنعتی ایران ترانسفو، بیان کرد: این مجموعه در ابتدا با سرمایهگذاری خارجی بنیانگذاری شد، اما اکنون تمامی دستاوردهای آن بهطور کامل بومیسازی شده و در راستای توسعه و تقویت زیرساختهای داخلی کشور به کار گرفته شدهاند.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو با بیان اینکه این مجموعه در راستای توسعه فعالیتهای خود، دو محور اساسی را دنبال میکند، اعلام کرد: نخست، ورود به عرصه انرژیهای تجدیدپذیر بهعنوان یک حوزه کسبوکار جدید و راهبردی، با توجه ویژه به ناترازی انرژی در کشور. دوم، توسعه عمق زنجیره تولید مس، که در قالب برنامههای بلندمدت این گروه، با هدف تقویت زیرساختهای صنعتی و افزایش بهرهوری اجرایی خواهد شد.
صادقی با تأکید بر نقش ایران ترانسفو در طراحی، تولید، تأمین، نصب و راهاندازی نیروگاههای تجدیدپذیر، اظهار داشت: در حال حاضر، حدود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در دست احداث است که تأمین تجهیزات مورد نیاز برای این پروژهها شامل حدود ۶ هزار مگا ولتآمپر ترانس توزیع و ۵ هزار مگا ولتآمپر ترانس فوق توزیع بهصورت سالانه خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ایران ترانسفو ۳۳ درصد از ظرفیت داخلی را در اختیار دارد. در همین راستا، شرکت توسعه پستهای ایران ترانسفو، بهعنوان مرکز توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، مأموریت دارد تا ۱۵ تیرماه نخستین خط تولید را راهاندازی کند. علاوه بر این، برنامه توسعه ۱۹ درصدی نیز در دستور کار قرار گرفته و در حال اجرا است.
مدیرعامل ایران ترانسفو در توضیح اجزای سیستم یکپارچه تجهیزات خورشیدی بیان کرد: ۴۸ درصد از تجهیزات، از جمله پنلها و اینورترها، از خارج گروه تأمین خواهد شد. البته در صورت فراهم شدن شرایط، فرآیند مونتاژ اینورتر نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. همچنین، در حوزه کابل از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی بهره خواهیم برد.
صادقی با معرفی سه شرکت تخصصی فعال در این زیستبوم اعلام کرد: شرکت توسعه پستهای ایران ترانسفو، مسئول توسعه برنامههای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر؛ شرکت ترانسپست پارس، بهعنوان مجری پروژههای EPC از مرحله طراحی تا بهرهبرداری؛ و شرکت توسعه انرژیهای پاک ترانسفو که بهتازگی تأسیس شده و وظیفه ارائه خدمات مشاوره و اجرای تخصصی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را برعهده دارد.
وی با اشاره به توان فنی و مهندسی مجموعه، اظهار داشت: ما ظرفیتهای بالقوه و بالفعل خود را به اثبات رساندهایم و با همکاری بانکهای عامل، آمادگی لازم برای آغاز پروژههای جدید را داریم. در حال حاضر، توان تأمین کلیدخانه برای ظرفیت هزار مگاوات را در اختیار داریم که در صورت ثبت سفارش، امکان افزایش این ظرفیت تا ۲ هزار مگاوات فراهم خواهد شد.
مدیرعامل ایران ترانسفو تأکید کرد: در حوزه ترانسفورماتورهای توزیع تا ظرفیت ۲۵۰۰ کیلوولتآمپر، تاکنون ۷۰ درصد صرفهجویی ارزی محقق شده است. همچنین، در بخش ترانسهای توزیع و فوق توزیع، این میزان به ۵۰ درصد میرسد. علاوه بر این، در تولید انواع پست، کلیدخانه و DC Box، موفق شدهایم تا ۹۵ درصد صرفهجویی ارزی داشته باشیم.
صادقی، با بیان اینکه ایرانترانسفو در سال گذشته ۳۱۹ دستگاه برای نیروگاههای خورشیدی تولید و ۷۰ درصد نیاز بازار داخل را تأمین کرده است،افزود: سیستم یکپارچهای که امروز رونمایی شد، برای نخستین بار در کشور اجرا شده و قابلیت ساخت سالانه ۲۵۰ مگاوات را دارد. این اقدام از خروج ارز به دلیل خرید جداگانه تجهیزات از منابع خارجی جلوگیری میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا)زنجان، آیین رونمایی از نخستین سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاههای خورشیدی در کشور All-in-One با حضور مسئولان استانی در شرکت توسعه پستهای ایران ترانسفو که جزو شرکتهای اقماری گروه صنعتی ایران ترانسفو محسوب میشود برگزار شد. این سیستم یکپارچه با توان نامی از ۴۰۰KVA تا ۱۰MVA مزیتهای فوقالعادهای برای صنعت برق کشور دارد.
انتهای پیام/