هشدار امام جمعه سنندج درباره بیتوجهی به میراث فرهنگی کردستان
به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا رستمی عصر پنج شنبه در دیدار با دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، ضمن یادآوری موقعیت جغرافیایی و تمدنهای متنوع کردستان، میراث فرهنگی را به منزله شناسنامه یک ملت دانست و این استان را دارای پیشینه تاریخی و تمدنی چشمگیر توصیف کرد.
وی با اشاره به وجود بیش از دو هزار مسجد در کردستان، این استان را نه تنها برای ایران بلکه برای کل جهان به عنوان یک قطب گردشگری بکر معرفی کرد و خواستار توجه به این ظرفیت در راستای شکوفایی اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی برای مردم شد.
امام جمعه سنندج همچنین از تلاشهای شهردار سنندج در زمینه توجه به سیمای شهری و اقدامات انجام شده برای تبدیل سنندج به شهر خلاق موسیقی جهان قدردانی کرد.
ماموستا رستمی با تعریف فرهنگ به عنوان مجموعهای از آداب، رسوم، میراث فرهنگی، سنن و اخلاق، آن را عامل تمایز انسان از سایر موجودات و مبنای هویت و شناخت بشری قلمداد کرد.
وی با تاکید بر نقش اساسی میراث تاریخی در شناخت فرهنگ و تمدن هر منطقه، بیتوجهی به این مهم را زیانی جبرانناپذیر برای جامعه دانست.
امام جمعه سنندج با اشاره به پتانسیلهای غنی فرهنگی استان، بهرهگیری از تواناییهای نخبگان، اندیشمندان و اهالی قلم را در جهت توسعه و تقویت فرهنگ ضروری دانست و بر اهمیت انتقال فرهنگ و ایجاد بسترهای لازم برای نهادینه سازی و ترویج آن تاکید ورزید.
وی با ابراز نگرانی از عدم توجه کافی به آثار باستانی استان، به ویژه در شهر سنندج، اظهار داشت: ثبت جهانی اورامان آنگونه که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته و تنها در حد یک شعار باقی مانده است.
وی خواستار نظارت و دلسوزی افزونتر در زمینه حفظ آثار تاریخی استان شد و گفت: وجود مساجد کهن نظیر دارالاحسان و دیگر قابلیتهای مذهبی و تاریخی، گواهی بر این قدمت دیرینه است.
کردستان نماد توسعهیافتگی و دارای نقش تاریخی فراتر از مرزهاست
حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، با اشاره به انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در سطح جهانی، بیان داشت: مردمی که ضمن حفظ طبیعت و گرایشهای معنوی به توسعه موسیقی میپردازند، مردمی توسعهیافته محسوب میشوند و قادرند نقش مهمی در سطح ملی ایفا کنند.
وی با تاکید مجدد بر انتخاب سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی جهان، کردستان را سرزمین جلوههای زیبای طبیعی در کنار مهماننوازی و خلاقیت مردمانش توصیف کرد.
فرطوسی نقش تاریخی کردستان را فراتر از حدود جغرافیایی این استان دانست و تصریح کرد: نقش ملی کردستان در زمینههای گوناگون فرهنگی، تاریخی، مظاهر طبیعی و میراث معنوی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: بسیاری از روشهای سلوک معنوی موجود در جهان، ریشه در این ناحیه فرهنگی دارند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید بر نقش بیبدیل استان کردستان در عرصههای فرهنگی، تاریخی و معنوی، بر ضرورت توجه و پاسداری هرچه بیشتر از این میراث ارزشمند تاکید کرد.
وی با بیان اینکه وظیفه همگان صیانت و انتقال مسئولانه میراث فرهنگی به نسلهای آتی است، اظهار داشت: حوزه تمدنی بشری، اسلامی و ایرانی در طول تاریخ، مرهون تلاشهای دلسوزانی بوده است که همواره بر این موضوع تاکید داشتهاند.
فرطوسی با اشاره به خروج بسیاری از آثار باستانی مشرق زمین و ایران، از جمله کردستان، به کشورهای غربی در گذشته، خاطرنشان کرد: موزههای غرب، رونق کنونی خود را مدیون میراثی از مشرق زمین هستند که زمانی ما نتوانستیم به نحو مطلوب از آنها محافظت کنیم.
وی تاکید کرد: دبیرخانه ملی یونسکو وظیفه نظارتی خود را با دقت انجام خواهد داد و تمامی توان خود را در این راستا به کار خواهد بست.
وی بر لزوم توجه فزاینده به نقش تاریخی کردستان و ریشهدار ساختن فرهنگ صلح، همزیستی و درک تنوع فرهنگی تاکید کرد و افزود: باید عشق به انسان را که نوعی عشق به الطاف الهی است، در درون خود پرورش دهیم.