استان ها > فارس

هنوز در برخی گذرهای شیراز مشکل آب‌های سطحی وجود دارد



سیدابراهیم حسینی امروز، ۲۰ فروردین در نشست قرارگاه محرومیت‌زدایی سومین حرم اهل بیت(ع)  با اشاره به وظایف مدیریت شهری در حوزه محرومیت‌زدایی، اظهار کرد: شهرداری به‌عنوان یک رکن اجرایی، مسئولیت اجرای برنامه‌های محرومیت‌زدایی را بر عهده دارد، در حالی‌که شورای اسلامی شهر به‌عنوان نهاد سیاست‌گذار و ناظر عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه سند راهبردی ۲۰ ساله برای توسعه شهر طراحی شده است، تأکید کرد: در حال حاضر، سه درصد از بودجه عمرانی شهرداری به هر محله اختصاص‌یافته و نقاط قوت، ضعف و اقدامات لازم در هر منطقه مشخص شده است. این اعتبارات صرفاً برای رفع محرومیت مناطق کم‌برخوردار است و نباید با پروژه‌های عمرانی دیگر تداخل داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر لزوم توسعه متوازن شهر، تصریح کرد: پروژه‌هایی مانند احداث پل شهدای حرم احمد بن موسی(ع) بخشی از برنامه‌های توسعه شهری است که در نقاط مختلف شهر اجرا می‌شود، اما این موضوع جدا از اعتبارات سه درصدی محرومیت‌زدایی است.

وی اشاره به همکاری بین بخشی با سایر دستگاه‌های اجرایی، گفت: بخشی از اقدامات محرومیت‌زدایی با مشارکت نهادهای دیگر مانند سپاه انجام می‌شود. در این راستا، تقسیم‌بندی مسئولیت‌ها و سهم هر دستگاه مشخص شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز برگزاری جلسات ویژه محرومیت‌زدایی به‌صورت ماهانه با حضور دستگاه‌های اجرایی تأکید و اظهار کرد: ارائه گزارش اقدامات انجام‌شده، باعث شفافیت بیشتر و تسریع در روند محرومیت‌زدایی خواهد شد.

نگاه متوازن قرارگاه محرومیت‌زدایی به نقاط مختلف شهر

جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیت‌زدایی حضرت احمد بن موسی (ع) نیز در این جلسه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای رفع محرومیت‌ها را از اهداف تشکیل این جلسه عنوان کرد و گفت: قرارگاه محرومیت‌زدایی با نگاه متوازن به نقاط مختلف شهر و همچنین محلات حاشیه شهر تاکنون اقدامات متعدد و ارزشمندی را انجام داده است.

مجید علی‌پور با بیان اینکه امروز قرارگاه محرومیت‌زدایی حضرت احمدبن موسی (ع) دارای ویژگی‌های ممتازی است، تصریح کرد: همین موضوع باعث شده است تا حرکت به سمت رفع محرومیت از سوی این قرارگاه بر اساس کارهای مطالعاتی و دقیق و طبق برنامه‌ریزی و ساختار تشکیل شده به‌خوبی پیش رود.

وی در ادامه به روحیه جهادی شورای اسلامی شهر و شهرداری اشاره کرد و افزود: با این رویکرد، شورای اسلامی شهر و شهرداری همواره برای کمک به رفع محرومیت در کنار مجموعه سپاه بوده است و اگر می‌بینیم در شورای اسلامی شهر کمیته‌ای تحت عنوان کمیته محرومیت‌زدایی تشکیل شده، این یعنی زدودن غبار محرومیت برای این مجموعه دارای اهمیت است.

جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیت‌زدایی حضرت احمد بن موسی(ع) ساختار ایجاد شده در قرارگاه محرومیت‌زدایی را بی‌نظیر دانست و اظهار داشت: نگاه قرارگاه محرومیت‌زدایی در شهرستان شیراز به محرومین نه در شعار بلکه در عمل ثابت شده است.

علی‌پور تصریح کرد: در حوزه محرومیت‌زدایی فعالیت‌های خوبی از سوی سپاه و مدیریت شهری در روستاهای حاشیه شهر و همچنین محله‌های سطح شهر صورت‌گرفته است، به‌عنوان‌مثال در محله سنگ سیاه با اقدامات خوبی که از سوی شهرداری صورت‌گرفته، باعث تحول در این محله شده است.

 وی در ادامه، گزارشی از اقدامات سپاه در حوزه محرومیت‌زدایی ارائه داد و ابراز امیدواری کرد: این اقدامات باعث ایجاد رفاه و آسایش هرچه بیشتر برای شهروندان شود.

قرارگاه محرومیت‌زدایی شیراز؛ از مرمت منازل تا توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه با اشاره به تشکیل کمیسیون ساماندهی حاشیه‌نشینی و رفع محرومیت از مناطق کم‌برخوردار در سال ۱۴۰۰ در شورای شهر شیراز، اظهار کرد: این کمیسیون با پیشنهاد شهردار شیراز و حمایت اعضای شورا تشکیل شد و پس از اختصاص بودجه، منجر به ایجاد قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرداری شیراز شد.

سیده مریم حسینی افزود: مشکلات ۴۰ محله هدف شناسایی و برای هرکدام سند راهبردی تدوین شد. این اسناد با همکاری معاونت برنامه‌ریزی شهرداری و جمع‌آوری داده‌های دقیق از وضعیت جمعیتی، خدماتی و عمرانی محلات تهیه شده است.

 رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر نقش هماهنگ‌کننده این اسناد، بیان کرد: برخی دستگاه‌ها ابتدا مقاومت کردند، اما با پیگیری‌های مستمر و جلسات توجیهی متوجه ضرورت مشارکت شدند. امروز سند محرومیت‌زدایی برای ۱۵۲ محله شیراز تهیه شده که می‌تواند به‌عنوان الگویی ملی مطرح شود.

حسینی از تشکیل قرارگاه محرومیت‌زدایی شهرستان شیراز با محوریت فرمانداری خبر داد و افزود: این قرارگاه با دستورالعمل مشخص و مصوبات کیفیت‌مدار، از جمله مرمت منازل با همکاری سپاه فجر و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به‌عنوان طرحی سه‌جانبه بین سپاه، شورای اسلامی شهر و شهرداری فعالیت می‌کند.

وی از فرماندار شیراز دعوت کرد تا از کارگاه‌های توانمندسازی زنان بازدید کند و سپس افزود: هدف ما ریل‌گذاری برای رفع عقب‌افتادگی‌های گذشته و ایجاد مدیریت واحد شهری است. امیدواریم هم‌افزایی دستگاه‌ها برای خدمت به اقشار محروم تقویت شود.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا