وجود ۳۴۳ هکتار بافت فرسوده در نهاوند چالش است
علیرضا نثاری یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در جلسه ستاد بازآفرینی بافت شهری نهاوند که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: بافتهای قدیمی و سنتی در شهرهای فیروزان، برزول و گیان هم داریم اما موضوع بسیار مهمی که امروز با آن مواجهه هستیم و یک چالش است بافت فرسوده شهر نهاوند است.
وی تصریح کرد: ۳۴۳ هکتار بافت فرسوده در سطح شهر نهاوند یک آمار سنگینی است و امروز هدف ما از دعوت معاون وزیر راه و شهرسازی به نهاوند این بود که ایشان بیایند و وضعیت بافت فرسوده نهاوند را از نزدیک ببینند و هدف ما از بازدیدهای امروز و این جلسه گرفتن نتیجه است.
نثاری تصریح کرد: نهاوند در گذشته با دو شهر سیرجان و دامغان پایلوت بازآفرینی در کشور قرار گرفت ولی اقدام اساسی در شهر نهاوند انجام نشد.
وی تصریح کرد: امروز در حوزه شهر نهاوند ما با بافت تاریخی، پهنه پرخطر، بافت فرسوده، حاشیه نشینی و مخاطرات طبیعی روبهرو هستیم که همه این موارد اهمیت نوسازی بافت فرسوده شهر نهاوند را نشان میدهد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به همپوشانی قسمتی از بافت فرسوده با بافت تاریخی شهر نهاوند، اضافه کرد: در بحث بازآفرینی در شهر نهاوند یک تفکیک و مطالعه تاریخی باید انجام شود و این بافتها باید از یکدیگر جدا شوند.
به گفته وی؛ بازار نهاوند باید ساماندهی شود و برنامه اجرایی ساماندهی بازار نهاوند شکل بگیرد و بازسازی قلعه تاریخی نهاوند نیز انجام شود که بهعنوان یک مکان گردشگری استفاده شود.
نثاری یادآور شد: طرح کلیدبهکلید ۱۰ هزار واحد مسکونی در کشور را برای وزارت راه و شهرسازی تصویب کردهایم که البته این طرح برای بافت فرسوده نهاوند مناسب نیست.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: شهر نهاوند روی گسل زلزله قرار دارد و به دلیل بافت فرسوده و بسیار خطرناکی که در شهر نهاوند وجود دارد، اگر یک زلزله ۶.۵ ریشتری رخ دهد حوادث ناگواری در این شهر رقم خواهد خورد.
وی اضافه کرد: در گلزرد، جوادیه، شاطرآباد سکونتگاههای غیررسمی هستند و ما باید بافتهای فرسوده و این سکونتگاههای غیررسمی و معابر را نوسازی کنیم.
انتهای پیام