وعده مخصوص طرشتیها در تهران
به گزارش همشهری آنلاین، طرشتیها نیز مانند اهالی دیگر آبادیهای تهران قدیم عمدتا با محصولات در دسترس خود غذا طبخ میکردند، مانند نان طرشتی که با محصولات کشاورزی و آرد مرغوب طرشت پخته میشد و هواخواه بسیار داشت. طرشتیها وعدههای غذایی خاصی نیز داشتند که با فرهنگ و سبک زندگی اهالی این آبادی مرتبط بود. در آداب غذایی طرشتیها وعدهای به نام «آبناهار» وجود داشت، اصطلاحی که هنوز میان اهالی قدیمی طرشت رایج است و این وعده را به سیاق گذشته میان وعدههای غذایی روزانه خود حفظ کردهاند.
طرشتیها آبناهار را بعد از صرف صبحانه و پیش از صرف ناهار میخوردند. آنها حوالی ساعت۱۰ سفره میانداختند و غذاهای سبک طبخ میکردند. آبناهار در دورهمیها، گشت و گذار در طبیعت و یا زمانی که کشاورزان برای کار به مزرعه میرفتند صرف میشد. آبناهار آنقدر در طرشت رایج بود که حتی در گذشته دانشآموزان در مدرسه نیز وعده آبناهار با خود میبردند. همه دانشآموزان یک بسته با خود داشتند که معمولا شامل نان و پنیر و غذاهای ساده دیگر بود.