اخبار شهر > شهری

پاساژ علاءالدین همچنان ناایمن است


همشهری-سیدمحمد فخار: کمتر از یک هفته پس از این اقدام، بار دیگر پاساژ باز شد . کامپوزیت‌های نما، جمع و پشت پرده‌ نصب شده و نمای جدید درحال اجراست اما خطر برای شهروندان و کسبه هنوز رفع نشده است. برای بررسی آخرین وضعیت، به محدوده این پاساژ رفتیم.

ورود ناممکن
سر ظهر است وجلوی قدیمی‌ترین پاساژ فروش گوشی و لپ‌تاب اگر سوزن بیندازی پایین نمی‌افتد. انگار سد غیرقابل نفوذی در برابر پاساژ علاءالدین کشیده‌اند؛ سدی که تردد در مواقع بحران را نشدنی می‌کند. ترکیب موتورهای پارک شده غیرمنظم، نرده‌های بلند مقابل پاساژ و دستفروش‌هایی که با میزهای چرخدار پیاده‌رو را اشغال کرده‌اند، باعث شده ورود به معروف‌ترین مرکز خرید موبایل تهران در نخستین نگاه غیرممکن شود. چند نگهبان که برای توقف هر موتور 15هزار تومان می‌گیرند،‌ سد دوم نرده‌های بلند حدفاصل خیابان و پیاده‌روست. نرده‌های سبزی که آنقدر غبار و دود روی آن نشسته که رنگ آن به طوسی شبیه‌ شده است. این موانع را که کنار بزنید تازه حرکت زیگزاگی را باید شروع کنید.‌ در شعاع 50متری ورودی پاساژ 17 تا20دستفروش با چرخ را در همین فضای محدود حضور دارند.

پاساژ علاءالدین همچنان ناایمن است

‌خطر مشهود
نقطه‌ضعف‌های ایمنی پاساژ کاملا مشهود است؛ از سیم برقی که بالای مغازه‌ها به صورت روکار تا واحدهایی که هیچ سیستم اطفای حریق ندارد. از پله‌های غیراستاندارد که کوتاه و بلند هستند و در مسیر عبوری آنها سر مردم به سقف می‌خورد تا اتاقک آسانسور که حین حرکت لرزان می‌شود و مشخص نیست بازدید ایمنی آنها چند وقت پیش انجام شده است. حتی روی سقف و دیوار برخی واحدها تبلیغات غیراستاندارد دیده می‌شود که لایه استند به روشنایی‌های گرمازا نزدیک شده و هر لحظه آتش‌گرفتن آن ممکن می‌شود. مشخص نیست سازه این پاساژ 29ساله با 6طبقه که 2طبقه آن نیز غیرمجاز ساخته شده، چه اندازه پایدار خواهد بود؟

خطر تردد در پاساژ علاء الدین همچنان برقرار است
سیدمحمد موسوی، شهردار منطقه11:پاساژ علاءالدین پایان کار ندارد و مالک آن هنوز اقدام مؤثری برای ایمن‌سازی پاساژ انجام نداده است. در این شرایط تردد در آن هم برای کسبه و هم برای مراجعه‌کنندگان ناایمن و خطرناک است. اگرچه مالک پاساژ علاءالدین اقدامات محدودی برای ایمن‌سازی این مجموعه انجام داده اما این کارها کافی نیست و اگر اقدام مؤثری انجام نشود، راهی جز محدودکردن پاساژ برای شهرداری باقی نمی‌ماند. البته مالک نمای کامپوزیت را جمع‌آوری کرده و نمای جایگزین در دست اقدام است. همه تلاش مدیریت شهری این است که پاساژ تعطیل نشود چراکه ۹۰۰مغازه دارد. لذا سعی بر این است که مالک نسبت به ایمن‌سازی‌ اقدام کند چون شرایط کسبه را درک می‌کنیم اما اگر ببینیم مالک اقدام مؤثری انجام نمی‌دهد، راهی جز محدودکردن پاساژ باقی نمی‌ماند چراکه این ساختمان پرتردد جزو فهرست 45ساختمان غیرایمن شهر است و باید ایمنی آن به حد قابل‌قبول برسد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا