دانش و فناوری > فناوری های نوین

پیشنهاد ایجاد نمایشگاه فناوری «اکوتکس» بین اعضای سازمان اکو


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، نشست شورای نمایندگان دائمی سازمان اکو موسوم به ECO CPR در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران برگزار شد. در این نشست که سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در ایران نیز حضور داشتند، مهدی صفاری‌نیا رییس پارک فناوری پردیس با اشاره به فعالیت ۲۴ ساله این پارک گفت: ایجاد پارک فناوری پردیس با هدف افزایش قدرت فناوری کشور بوده و امروز این پارک بزرگترین منطقه فناوری در غرب آسیاست.

وی افزود: تصویب دو قانون در راستای حمایت از زیست‌بوم نوآوری کشور منجر به توسعه این زیست‌بوم شده و در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارند که در حوزه‌های مختلفی از جمله نانو، زیست فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سلامت فعالیت می‌کنند.

صفاری‌نیا در خصوص زمینه‌های تبادل فناوری با سایر کشورها نیز گفت: تجارب پارک فناوری پردیس در حوزه فناوری با کشورهای اسلامی در حال توسعه، در قالب شبکه تبادل فناوری D۸ به اشتراک گذاشته شده است و این آمادگی وجود دارد تا این تجارب به کشورهای عضو اکو نیز منتقل شود.

وی برگزاری نمایشگاه‌های فناوری را از دیگر الزامات توسعه همکاری‌های فناورانه بین کشورها برشمرد و افزود: پیشنهاد ایجاد نمایشگاه فناوری اکوتکس بین اعضای سازمان اکو به دبیرخانه این سازمان ارائه شده است و امیدواریم این نمایشگاه مانند نمایشگاه اینوتکس پذیرای فناوران کشورهای مختلف باشد.

تعریف کار مشترک در حوزه فناوری و برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی در حوزه‌های مالکیت فکری، زیست فناوری و فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر نکاتی بود که رییس پارک فناوری پردیس به آنها اشاره کرد و گفت: چشم‌انداز منطقه بین‌المللی نوآوری ایران تبدیل شدن به بزرگترین پارک فناوری در منطقه غرب آسیا است و کشورهای اسلامی و دوست می‌توانند در این زیست‌بوم فناوری فعالیت کنند.

اسد مجیدخان، دبیر کل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) نیز در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در منطقه بین‌المللی نوآوری ایران و آشنایی با دستاوردهای این منطقه گفت: برگزاری این نشست‌ها می‌تواند ضمن آشنایی کشورهای اسلامی با دستاوردهای فناورانه، زمینه‌ساز همکاری بیشتر بین کشورهای اسلامی شود.

در بخش دیگری از این نشست، سفرای کشورهای عضو اکو به بیان نقطه نظرات خود در خصوص منطقه بین‌المللی نوآوری ایران و همکاری‌های فناورانه دو و چندجانبه با این منطقه پرداختند. همکاری‌های فناورانه در حوزه هوش مصنوعی، تجربیات منطقه نوآوری ایران در حوزه حمایت‌های مالی از شرکت‌ها، همکاری‌های شرکت‌های عضو منطقه با سایر کشورها و توسعه همکاری‌ها در حوزه دانش‌افزایی جوانان از نکاتی بود که در این نشست مطرح شد.

در این نشست همچنین گزارشی از اقدامات و دستاوردهای شرکت‌های عضو منطقه بین‌المللی نوآوری ایران ارائه شد. بازدید از نمایشگاه تجهیزات پزشکی ساخت ایران از دیگر برنامه‌های این نشست بود. بر اساس این گزارش، سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در ابتدا با مشارکت سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان با هدف اعتلای سطح زندگی اقتصادی مردم منطقه در ۱۹۸۴ تاسیس گردید.

افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان در ۱۹۹۲ به این سازمان ملحق شدند. از جمله اهداف دیگر سازمان، گسترش تجارت درون منطقه‌ای و فرا منطقه ای و همچنین تلاش در جهت ادغام تجارت کشورهای منطقه با تجارت جهانی است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا