استان‌ها > سیستان و بلوچستان

چالش‌های فصل بهار برای مبتلایان به حساسیت‌های فصلی



خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: فصل بهار به دلیل افزایش گرده‌افشانی گیاهان و تغییرات آب و هوایی، می‌تواند برای افرادی که دچار حساسیت‌های فصلی هستند، چالش‌های زیادی به همراه داشته باشد. این حساسیت‌ها معمولاً در اثر تماس بدن با آلرژن‌هایی همچون گرده گیاهان، مایت‌ها، قارچ‌ها و دیگر ذرات معلق در هوا بروز می‌کنند.

علائم شایع این واکنش‌های حساسیتی شامل عطسه، سرفه، خارش چشم‌ها، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، و خارش گلو بوده، با این حال، خوشبختانه روش‌های متعددی برای پیشگیری و کنترل این واکنش‌ها وجود دارد که می‌توانند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کنند.

حساسیت‌های فصلی در فصل بهار، به ویژه در مناطقی که گرده‌افشانی گیاهان به شدت صورت می‌گیرد، چالشی رایج است؛ اما با به کارگیری روش‌های پیشگیرانه و درمان‌های مناسب، می‌توان این مشکل را مدیریت کرده و از تأثیرات منفی آن بر زندگی روزمره کاست.

ترکیب اقدامات پیشگیرانه، داروهای ضد حساسیت و درمان‌های خانگی می‌تواند به طور مؤثر علائم حساسیت بهاری را کاهش دهد و افراد را از این مشکل رهایی بخشد.

با این تفاسیر با آغاز فصل بهار، شاهد نو شدن طبیعت هستیم و شادی بیش از دیگر فصول در میان مردم موج می‌زند؛ اما امان از حساسیت فصل بهار که دامنگیر بسیاری از افراد شده و با علائم آزاردهنده خود مثل آبریزش بینی، عطسه و ریزش اشک از چشم آرامش را از بین می‌برد؛ علائمی که گاه حتی با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شوند.

آلرژی و حساسیت فصلی ممکن است در هر فصل دیگری به جز بهار نیز اتفاق بیفتد؛ اما متأسفانه باید گفت که برای هیچ‌یک از انواع آلرژی درمان قطعی وجود ندارد و هرچه از عامل حساسیت‌زا دور بمانید، احتمال بروز آلرژی در شما کاهش می‌یابد.

راه‌های مقابله با واکنش‌های حساسیتی بدن در فصل بهار

رئیس بیمارستان دارالشفاء میرجاوه درباره شیوع حساسیت‌های فصلی در بهار، گفت: با گرم شدن هوا و افزایش گرده‌افشانی گیاهان، سیستم ایمنی برخی افراد به مواد بی‌خطری مانند گرده‌های گل، چمن یا درختان واکنش شدید نشان می‌دهد، این واکنش که به نام «رینیت آلرژیک» شناخته می‌شود، ناشی از ترشح هیستامین در بدن است.

محمد کریمی افزود: در مناطق گرم و خشک، وزش بادهای موسمی باعث پراکندگی گسترده گرده‌ها می‌شود که این امر حساسیت‌ها را تشدید می‌کند.

وی به نشانه‌های شایع اشاره کرد و ادامه داد: آبریزش بینی، عطسه‌های مکرر، خارش و قرمزی چشم‌ها، گرفتگی بینی و سرفه‌های خشک از نشانه آنان است.

رئیس بیمارستان دارالشفاء میرجاوه تاکید کرد: در صورت مشاهده علائمی مانند تنگی نفس، خس‌خس سینه یا تورم صورت، باید فوراً به مرکز درمانی مراجعه شود، چرا که ممکن است نشانه‌ای از شوک آنافیلاکسی باشد که وضعیتی تهدیدکننده زندگی است.

وی توصیه کرد: پرهیز از فعالیت در فضای باز در زمان‌هایی مثل صبح زود و عصر، بستن پنجره‌ها و استفاده از تهویه مطبوع، دوش گرفتن پس از بازگشت به خانه برای پاکسازی گرده‌ها از پوست و مو، استفاده از ماسک‌های فیلتردار و عینک آفتابی و مصرف داروهای آنتی‌هیستامین از جمله راه‌هایی است که می‌توان عوارض حساسیت فصلی را کاهش داد.

وی خاطرنشان کرد: در موارد شدید، واکسن آلرژی می‌تواند تحت نظر پزشک انجام شود که به تدریج سیستم ایمنی را به آلرژن‌ها عادت می‌دهد.

کریمی در پایان تاکید کرد: در صورت تشدید علائم، مراجعه به پزشک ضروری است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا